![]() |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Ne kadar araştırmacı sorgulayıcı forum kişisi olduğunu da biliyorum. |
Alıntı:
Başka bir dezenfektan yöntemi daha var ama ne kadar sağlıklı bilmem. Bir kapta kireç söndürülür ve elde edilen kireç suyuna daldırılıp-çıkarılır idi (hala yapanlar vardır sanırım). |
Alıntı:
İtiraf ediyorum_ ki bir an 'selis' i elinde bir kitap_ görür gibi oldum...;) Malum geceydi ve havada rüzgarlıydı, iki tek enzimin de etkisi miydi bilinmez ama uçup gitmişti...:) |
Halil Bey, enzimin etkisiyle olsa bile razıyım ;) rüyanıza girmeyi başardım demek ki?
Kitabı okuduktan sonra benim de itiraflarım olabilir :)) |
"Uçar gider" diye yazdı ya Halil ağbi.
Göründü ve Tolstoy ile uçtu gitti. Ne de olsa, rüzgarın kızı. |
Alıntı:
Halbuki ona Tolstoy'un hayatı boyunca fellik fellik aradığı mutluluğu 3 anahtarını nerede sakladığını soracaktık... tembelik hakkımızı kullandığımız zaman denk getirdi, rüzgar gibi uçup geçti...;) Rüyalar kurtarır mı bilinmez ama itiraf ediyorum ki_ rüyanın gerçekleşmesi için önce uyanmam gerekiyor herhalde...:p Alıntı:
Domatesli biber salçasını yaptık... bir yerlerde yazıyor mu bulamadım ama 'annem bunu pek bilmezler' demişti... Burada anlattım: Salça yapımı Salça yapımı (devamı) Başka bir tarifim de burada :) Evde Çemen Yapımı |
Hoşbuldum agaçlar net ben serpil
bu sayfayı beyeniyorum ilgi alanımı kapsıyor ögrenicegim çok şey var bu sayfada şimdiden teşekkür edrim sayfanıza |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm hep beraber yapmaktan keyif aldığımız uğraşlarımıza katılmanız bizi sevindirir... Teşekkürler...:) Saygılar |
Halil abi, bardacık incirinin tazesini bu yaz yedim. Gerçekten çok lezzetli.
Sayfanız çok keyifli ama insanın canını çekecek çok şey var... Bulan var , bulamayan var :)) |
3 Eklenti(ler)
Halil Bey kırmızı bir kıyafet alacak olsam sizin salçanızı gösteririm ''İşte böyle bir kırmızı'' diye.. O nasıl bir güzelliktir, hayran kaldım.. :)
Salça yapmak için 2 gün erken davranmışım yoksa benimkilerin rengi de böyle olurdu.. Sizinkinde domates bibere göre %50 daha az.. Püf noktası bu mu yani? Böyle bir renk veren biber o zaman.. Dün akşam sizi aradım ama açmadınız :p ''Bu kadın gecenin 2 sinde salça yapıyorsa şimdi ne yapacak acaba'' dediniz herhalde :p ''Şu üzümlerden pekmez toprağı olmadan, pekmez olur mu ? '' diyecektim.. Eklenti 330907 Sizden ses gelmeyince üzümleri ezip şırasını kaynattım.. Ama o kadar uzun süre kaynadı ki, değişen tek şey rengi oldu.. Eklenti 330908 Ben de içine biraz nişasta karıştırdım.. Tadı güzel oldu.. Ama bu ne olmuş oluyor? Onu bilmiyorum.. :) Sizin tahmininiz nedir ;) Eklenti 330909 Alıntı:
|
Sen böyle resimler yayınla bakalım fatura kabarıyor, zaten karnımız aç abi. Abi bir de şu bacası yamuk bir fırın vardı onun bacasını ne zaman düzeltcez abi artık bir gün ayarlıyalım.
|
Havalar müsait bence ismail bey ve mete'ye çıtlatsan diyorum hani..
|
pembe ve erzincan domatesi
1 Eklenti(ler)
330983
Sevgili Halil Önen, Fotolarda da gördüğünüz gibi,arkada ki pembe ,öndeki erzincan dan gelen tohumla yetiştirdiğim domatesler, bu yıl sayeniz de hiç bir hastalık geçirmediği gibi,verimi de,çok keyifli oldu.Yaklaşık 150 kg dan salça çıkarıldı,60 kg kadar domates suyu konserve edildi,taze tüketilen de bonusuy du. Sadece Gülleci bulamacı kullandım,dikim öncesi ve fide halindelerken leonardit ve humik asit uygulaması yaptım,bir de bol miktarda çiftlik gübresi. Biber, patlıcan,kavun,karpuz da o kadar bol oldu ki,dağıtmaktan,hayır duası almaktan (Çoğu size gitti)pek mutlu olduk. Diğerlerinin fotosunu koymuyorum,gerçek üreticilerin morali bozulmasın diye:)))) Yalnız iki tür fasulye de sorun yaşadık,biri Erzincan barbunya,diğeri çalı.Çiçekte çok geciktiler ve üretim de doğal olarak çok zayıf oldu.Ama erkenci denilen tür çok verimli oldu. Gülleci yi fasulye de doğru kullanmamış olabiliriz. |
sevgili selis;
ben turgutluda duydum pekmez toprağını daha önce hiç duymamıştım ama bizim orda topraksız yaparlar ve güzelde olur.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
iyi yanmış yani kompostlaşmış bol miktarda çiftlik gübresi, leonardit ve hümik asit uygulaması... Bu diğer sebze ve meyve yetiştiriciliği için de geçerli, bunu üretici arkadaşlara anlatmaya çalışıyoruz... Gülleci bulamacı dış hastalıklar için düzenli kullanıldığında diğer zehirli ilaçlar kadar etkili doğal mücadele... Küçücük bir alanda _ hobi bile olsa_ bir şeyi iyi yetiştiriyorsanız bu örnek alınması gereken bir şeydir; bırakın üreticinin morali bozulursa bozulsun, o kadar zehirli ilaçla ve kimyasal gübre ile bile zaten pek başarı sağlayamıyorlar... Fasulyede bende sorun yaşadım. Yemelik ve tohumluk için ektiklerimden ilk el güzel ürün aldım ama sonra birden sıcaklar bastırınca kaybettim... Fasulye ve barbunya genelde bir az deniz seviyesinden yüksek serin yerlerde güzel oluyor... Erkenci ve geçci ekimler dediğiniz gibi iyi oluyor... Resim yapmadaki ustalığınızı sebzelere taşımışsınız buna çok sevindim, yetiştirdiğiniz domatesleriniz çok güzel görünüyor... afiyet olsun sevgili ressamım... Sevgiler... |
Alıntı:
pekmez yapımında kullanılan 'marin' denen toprak olmadan olmuyor biliyorum... http://www.agaclar.net/forum/kislikl...tlar/17096.htm şirayı mayalar ve pekmezin ekşi olmamasını sağlıyor... |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/agaclar...leri/28272.htm ''Hoya Gönüllülerin İzmir Toplantısın''a ve _ ne kadar kapsama alanımız dışında olsa bile :)_ardından... http://www.agaclar.net/forum/fuar-to...tm#post1015800 İzmir Tarım Fuarında Mine Hanımın; 'Kompost Nedir, Faydaları ve Kullanımı Alanları' sunumuna katılsak (tam bize göre değil mi?)... sonrada bir çay bahçeye oturup yenisi başlayacak olan 'Tohum Takas Etkinliği için' sohbet etsek diyordum... zaten burada birçok dostumuzu görüyoruz... ne dersiniz?.. bu kadar bahane ile bir araya gelmek, sohbet etmek ve ötesinde tanışmak kaçırılmaz/ kaçınılmaz sanırım...:) |
EtiDot-67
Alıntı:
İzmir ve çevresinde ki arkadaşların bu sunumu izlemesini isterim. Sanıyorum tanıtım mahiyetli EtiDot-67 dağıtımı da olacak. Sizlerin de orada olmanız kendisini mutlu edecektir. Duruma göre bende gelmeyi düşünmekteyim. Görüşebilmek dileğimle. ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
çok kitap okuduğunuz için annenizin nasıl bir tepki verdiğini burada anlatmış mıydınız? ;) |
Alıntı:
illaki tepki vermiştir. Benim TV dizilerim kitaplardır. Yemekte bile gazeteye gömülüp su istemişimdir. Dolayısıyle eşimin tepkisi Türk dili ve edebiyatını aşıp İngiliz dili ve edebiyatı sınırına dayanmıştır. Ama bu edebiyat, bu doğaçlama, bu belagat kitapla olmuyor. En azından bende olmadı:D |
Alıntı:
2 gün izin yazmak lazım. :) Tarım fuarına katılacağım diyerek. Zaten eritemedim yıllık izinleri. :) |
Alıntı:
zaten sen orada görevlisin_ Ege Üniversitesinde_ çay içmeye gidiyorum de, gel...;) |
Bende şu an o toplantı sayfalarını okuyordum.
Zaten benim bürom ile yanyana bölümler. Botanik Bahçesi ile yani. Dün Mete burada idi. Tohum takas etkinliği için excel dosyasını hazırladık kısa sürede. :) |
Alıntı:
Bu yıl Tohum Takas Etkinliğine gelenleri onun adresinde _ tek adreste_ toplamayı, excel dosyası hazırlatmayı ve talepleri aldıktan sonra hep beraber paketleyip adreslere göndermeyi düşünüyoruz... Paketleme aşamasında İzmir gurubunun yardımına ihtiyacımız olabilir bul yıl; çünkü gelecek yıla göre daha yoğun olabilir... İzmir hoya toplantısında ayrıntıları görüşürüz, yeni öneriler de alırız... |
Alıntı:
Dün senin gittiğin Bozalan köyüne gittik teyze oğlu ile büyüklerin mezarlarına ziyaret ettik, Muhtarla görüştük _ zaten amca oğlu_ beğendiğin yeri gördük arkadaşını aradım tel ile ona biraz bilgi verdim, sana ulaştıracağını söyledi... bunu da konuşuruz yüz yüze görüştüğümüzde... |
İnşallah ağabey.
Bende sesleri duymak (duyuyorum ama ayırt edemiyorum) için sabırsızlanıyorum. Biyonik Kulak cihazım 17 nisanda teslim edilmişti. Kullanmaya başlayalı daha 5 ay oldu. 29 senedir sesleri bekledikten sonra bir 5 - 10 ay daha beklemekten gocunmam. Bozalan Köy mesajlarınızı Ersin iletti. İlk fırsatta Menemen'e gelerek sizinle yüz yüze tanışacağız. Ersin'ler bebek beklediği için he deyince olamıyor :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1017259-post1253.htm bu şekilde evde çemen yapımında kullandığımız malzemelerde her hangi bir oran yok. Hepsi göz kararı. Acısını çok istersen ya da kekik ağırlıklı isteyen_ kendi damak tadına göre yapıyor. Elinizin altında Domatesli biber salcası varsa; çemeni az az yapıyoruz_ küçük bir kavanoz gibi_ bitince oranlarda oynayıp tekrar yapıyoruz... Aslında bizimkisi ne kadar 'çemen' o da tartışılır: çemen otu kullanılmadan...:) ama bir daha çemen otu da kullanmayı düşünüyorum; zaten bizimkisi o hazır aldığımız çemene de pek benzemiyor... Domatesli biber salçasını sabah kahvaltısında ekmeğin üzerine sürüp yiyeceğiz ya; baharatları harmanlayıp çemen deyip geçiyoruz işte...;) |
Eminim çok güzeldir Halil Bey. Çemen veya değil ben çok seviyorum o domates salçalı, cevizli karışımı:)
|
siz çemen diyorsunuz biz acılı diyoruz birde siz cevizle biz ise fındıkla yapıyoruz maksat aynı ama salça yemek..;)
|
Alıntı:
|
Merhaba ben yeşil yaprak İzmir ,YENİ FOÇA tatil beldesinde yaşıyorum evimin bahçesi var bahçemde 5 zeytin fidanım ve üzerinde zeytin var cinsini bilmiyorum.1de asma cinsi siyah üzüm çok lezzetli ama çekirdekli sanırım şifa . 1 mandalina ağacım var.Meyve veriyor, çekirdekli olmasına rağmen çok tatlı.Bir tane de nar ağacım var kadı cinsi şuan üzeri nar dolu. Bir de Limon ağacım var bir defa mahsul verdi bir daha limon oluşmadı.3 tane büyük erik ağacım var.3 tanesi sarıca tatlı erik.Dut ağaçlarım var 2 tane ikisi de her sene çok güzel dut veriyor beyaz dut.1 kavak ağacım var çok yaşlı.1 tane lop cinsi bardacık ağacım var ama henüz fidan meyvesi pek olmuyor.Gül, Zambak, Karanfil, Kedi tırnağı ve bir çok çeşit çiçekler ektim.
|
Sayın Halil Önen ben yeni üye oldum değerli sayfanıza, ve beğenerek okuyorum bahçeme faydalı olacağı için size teşekkür ederim faydalı bilgilerinizi bizlerle paylaşmış olmanızdan iyi ki varsınız, saygılar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bahçeniz ile verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...Bir sorun olursa her zaman yardım etmeye çalışırım... Bahçenizi daha da zenginleştirmeyi düşünüyorsanız biz yardıma hazırız...;) |
Alıntı:
C.tesi geceyarısı şöyle bir tıpırdadı, arkası gelmedi ama şu anda hafiften hafiften aralıklar ile serpiştirmeye başladı burada. Az önce gök gürültüsünü duymuş olmalısın Halil ağbi. |
Alıntı:
Gözüm ve kulağım bu gece tıpırtıda olacak...;) Yemişleri kaynatık ve terasa serdik ıslanmaması gerekir... Aliağadaki 4 yaşındaki zeytin fidanlarını önce 3 defa, sonra 2 defa, gecen yıl da bir defa sulamış, bu yıl ise hiç sulamadım... Zeytinleri önümüz kurak olan 10 yıla alıştırmalıyım, on yılın sonunda _ ki kuraklık on yılı son iki yılı zirve yapacak_ tekrar yağmurlar geri gelinceye kadar... 120 aşan gündür bir damla düşmedi ve hava sıcaklığı yüksek seyretti ve zeytin fidanları sıkı bir sınavdan geçiyorlar... Hala taneler de buruşma yok ama bazı fidanlarda daneler küçük kaldı. Gelecek yağmurla _ ki tam zamanıdır_ toparlayacaklardır... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025