agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   Halil Önen / Aliağa, Menemen, Belen (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/20890.htm)

selis 08-09-2012 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1016451)
selis, adres öğrenmeye çalışıyorum, bir gece terasa hava indirimi yapabiliriz. :dilli:

Halil Bey uzun uzun anlattı bizim incirler siyah olduğundan olmuyormuş zaten.. Bir paraşütte ben alayım.. ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1016451)
İnciri açıyor içine yarım ceviz koyuyor kapatıyorsun, atom oluyor atom.

Lütfen biz cevizsiz olanından yiyelim.. :p Yeterince enerji var :))) Halil Bey'e incir zaten yasak.. Malum gece, yıldızlar, tolstoy.. Paraşüt ve rüzgar da var.. Uçup gider.. Seviyoruz Halil Bey'i ;)

Tura 08-09-2012 11:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1016301)
Sn Tura o eli boşa başka bir eli boş yardımcı lazımsa, o kişiyi de ben biliyorum...

O eli boş yardımcıyı biliyorum.
Ne kadar araştırmacı sorgulayıcı forum kişisi olduğunu da biliyorum.

ayazkentli 08-09-2012 17:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1016450)
Hafif yarılmış küçük kuş gagası delikleri olanlarda toplanır; bunlar kekikli kaynar 8bir kapta )suda 5_10 dakika bekletildiğinden _ zaten kekiğin dejenfektan özelliği vardır_ sağlık sorunu olamaz...

Başka bir dezenfektan yöntemi daha var ama ne kadar sağlıklı bilmem.

Bir kapta kireç söndürülür ve elde edilen kireç suyuna daldırılıp-çıkarılır idi (hala yapanlar vardır sanırım).

Halil Önen 09-09-2012 15:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1016475)
... Bir paraşütte ben alayım.. ;)

... Malum gece, yıldızlar, tolstoy.. Paraşüt ve rüzgar da var.. Uçup gider... ;)

İtiraf ediyorum_ ki bir an 'selis' i elinde bir kitap_ görür gibi oldum...;)

Malum geceydi ve havada rüzgarlıydı, iki tek enzimin de etkisi miydi bilinmez ama uçup gitmişti...:)

selis 09-09-2012 16:26

Halil Bey, enzimin etkisiyle olsa bile razıyım ;) rüyanıza girmeyi başardım demek ki?
Kitabı okuduktan sonra benim de itiraflarım olabilir :))

ayazkentli 09-09-2012 19:38

"Uçar gider" diye yazdı ya Halil ağbi.

Göründü ve Tolstoy ile uçtu gitti. Ne de olsa, rüzgarın kızı.

Halil Önen 09-09-2012 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 1016941)
"Uçar gider" diye yazdı ya Halil ağbi.

Göründü ve Tolstoy ile uçtu gitti. Ne de olsa, rüzgarın kızı.

Evet doğru söylersin dostum kızı kaçırdık elimizden; Tolstoy' a kaptırdık...

Halbuki ona Tolstoy'un hayatı boyunca fellik fellik aradığı mutluluğu 3 anahtarını nerede sakladığını soracaktık... tembelik hakkımızı kullandığımız zaman denk getirdi, rüzgar gibi uçup geçti...;)

Rüyalar kurtarır mı bilinmez ama itiraf ediyorum ki_ rüyanın gerçekleşmesi için önce uyanmam gerekiyor herhalde...:p

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1015863)
...
biber ve domates karışımından salça...

Eklenti 330083 ( salçalık biberler ile beraber salçalık domates aynı kapta kaynatılmadan hazırlanır; harikadır... anlatacağım)...

demişim...:)

Domatesli biber salçasını yaptık... bir yerlerde yazıyor mu bulamadım ama 'annem bunu pek bilmezler' demişti...

Burada anlattım:

Salça yapımı

Salça yapımı (devamı)

Başka bir tarifim de burada :)

Evde Çemen Yapımı

yesilyaprak 11-09-2012 00:46

Hoşbuldum agaçlar net ben serpil
bu sayfayı beyeniyorum ilgi alanımı kapsıyor ögrenicegim çok şey var bu sayfada şimdiden teşekkür edrim sayfanıza

Halil Önen 11-09-2012 02:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yesilyaprak (Mesaj 1017308)
Hoşbuldum agaçlar net ben serpil
...

Hoş geldiniz ''Ağaçlar. net'' ailesine Sn. yeşilyaprak...

http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm

hep beraber yapmaktan keyif aldığımız uğraşlarımıza katılmanız bizi sevindirir... Teşekkürler...:)

Saygılar

jineop 11-09-2012 14:03

Halil abi, bardacık incirinin tazesini bu yaz yedim. Gerçekten çok lezzetli.
Sayfanız çok keyifli ama insanın canını çekecek çok şey var...
Bulan var , bulamayan var :))

selis 11-09-2012 16:54

3 Eklenti(ler)
Halil Bey kırmızı bir kıyafet alacak olsam sizin salçanızı gösteririm ''İşte böyle bir kırmızı'' diye.. O nasıl bir güzelliktir, hayran kaldım.. :)
Salça yapmak için 2 gün erken davranmışım yoksa benimkilerin rengi de böyle olurdu.. Sizinkinde domates bibere göre %50 daha az.. Püf noktası bu mu yani? Böyle bir renk veren biber o zaman..

Dün akşam sizi aradım ama açmadınız :p ''Bu kadın gecenin 2 sinde salça yapıyorsa şimdi ne yapacak acaba'' dediniz herhalde :p
''Şu üzümlerden pekmez toprağı olmadan, pekmez olur mu ? '' diyecektim..
Eklenti 330907

Sizden ses gelmeyince üzümleri ezip şırasını kaynattım..
Ama o kadar uzun süre kaynadı ki, değişen tek şey rengi oldu..
Eklenti 330908
Ben de içine biraz nişasta karıştırdım..
Tadı güzel oldu..
Ama bu ne olmuş oluyor? Onu bilmiyorum.. :)
Sizin tahmininiz nedir ;)
Eklenti 330909

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1017259)
(unutuğum vardır mutlaka, orta yaşın sınırındayım ya...;))

Aşk olsun, doksanımıza daha çok var ;)

gtatas 11-09-2012 17:33

Sen böyle resimler yayınla bakalım fatura kabarıyor, zaten karnımız aç abi. Abi bir de şu bacası yamuk bir fırın vardı onun bacasını ne zaman düzeltcez abi artık bir gün ayarlıyalım.

TaşevliBahçe 11-09-2012 18:25

Havalar müsait bence ismail bey ve mete'ye çıtlatsan diyorum hani..

Müjgan Yılmaz 11-09-2012 22:38

pembe ve erzincan domatesi

1 Eklenti(ler)
330983

Sevgili Halil Önen,
Fotolarda da gördüğünüz gibi,arkada ki pembe ,öndeki erzincan dan gelen tohumla yetiştirdiğim domatesler, bu yıl sayeniz de hiç bir hastalık geçirmediği gibi,verimi de,çok keyifli oldu.Yaklaşık 150 kg dan salça çıkarıldı,60 kg kadar domates suyu konserve edildi,taze tüketilen de bonusuy du.
Sadece Gülleci bulamacı kullandım,dikim öncesi ve fide halindelerken leonardit ve humik asit uygulaması yaptım,bir de bol miktarda çiftlik gübresi.
Biber, patlıcan,kavun,karpuz da o kadar bol oldu ki,dağıtmaktan,hayır duası almaktan (Çoğu size gitti)pek mutlu olduk.
Diğerlerinin fotosunu koymuyorum,gerçek üreticilerin morali bozulmasın diye:))))
Yalnız iki tür fasulye de sorun yaşadık,biri Erzincan barbunya,diğeri çalı.Çiçekte çok geciktiler ve üretim de doğal olarak çok zayıf oldu.Ama erkenci denilen tür çok verimli oldu.
Gülleci yi fasulye de doğru kullanmamış olabiliriz.

mavi eylul 11-09-2012 22:44

sevgili selis;
ben turgutluda duydum pekmez toprağını daha önce hiç duymamıştım ama bizim orda topraksız yaparlar ve güzelde olur..

dermana 11-09-2012 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1017480)

Sizden ses gelmeyince üzümleri ezip şırasını kaynattım..
Ama o kadar uzun süre kaynadı ki, değişen tek şey rengi oldu..
Eklenti 330908
Ben de içine biraz nişasta karıştırdım..
Tadı güzel oldu..
Ama bu ne olmuş oluyor? Onu bilmiyorum.. :)
Sizin tahmininiz nedir ;)

ben tahmin edeyim: pestil

Halil Önen 12-09-2012 00:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 1017597)
330983

... pembe ,öndeki erzincan dan gelen tohumla yetiştirdiğim domatesler,

...Sadece Gülleci bulamacı kullandım,dikim öncesi ve fide halindelerken leonardit ve humik asit uygulaması yaptım,bir de bol miktarda çiftlik gübresi.

...Diğerlerinin fotosunu koymuyorum,gerçek üreticilerin morali bozulmasın diye:))))

...Yalnız iki tür fasulye de sorun yaşadık,biri Erzincan barbunya,diğeri çalı.Çiçekte çok geciktiler ve üretim de doğal olarak çok zayıf oldu.Ama erkenci denilen tür çok verimli oldu.

...Gülleci yi fasulye de doğru kullanmamış olabiliriz.

Sevgili ressamım; ;) sanırım domates yetiştiriciliğinde sihirli formül;

iyi yanmış yani kompostlaşmış bol miktarda çiftlik gübresi, leonardit ve hümik asit uygulaması...

Bu diğer sebze ve meyve yetiştiriciliği için de geçerli, bunu üretici arkadaşlara anlatmaya çalışıyoruz...

Gülleci bulamacı dış hastalıklar için düzenli kullanıldığında diğer zehirli ilaçlar kadar etkili doğal mücadele...

Küçücük bir alanda _ hobi bile olsa_ bir şeyi iyi yetiştiriyorsanız bu örnek alınması gereken bir şeydir; bırakın üreticinin morali bozulursa bozulsun, o kadar zehirli ilaçla ve kimyasal gübre ile bile zaten pek başarı sağlayamıyorlar...

Fasulyede bende sorun yaşadım. Yemelik ve tohumluk için ektiklerimden ilk el güzel ürün aldım ama sonra birden sıcaklar bastırınca kaybettim...

Fasulye ve barbunya genelde bir az deniz seviyesinden yüksek serin yerlerde güzel oluyor...

Erkenci ve geçci ekimler dediğiniz gibi iyi oluyor...

Resim yapmadaki ustalığınızı sebzelere taşımışsınız buna çok sevindim, yetiştirdiğiniz domatesleriniz çok güzel görünüyor... afiyet olsun sevgili ressamım...

Sevgiler...

Halil Önen 12-09-2012 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavi eylul (Mesaj 1017601)
sevgili selis;
ben turgutluda duydum pekmez toprağını daha önce hiç duymamıştım ama bizim orda topraksız yaparlar ve güzelde olur..

Sevgili mavi eylül;

pekmez yapımında kullanılan 'marin' denen toprak olmadan olmuyor biliyorum...

http://www.agaclar.net/forum/kislikl...tlar/17096.htm

şirayı mayalar ve pekmezin ekşi olmamasını sağlıyor...

Halil Önen 12-09-2012 00:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gtatas (Mesaj 1017497)
Sen böyle resimler yayınla bakalım fatura kabarıyor, zaten karnımız aç abi. Abi bir de şu bacası yamuk bir fırın vardı onun bacasını ne zaman düzeltcez abi artık bir gün ayarlıyalım.

Yamuk olan bacağı nasıl ve ne zaman düzeltiriz bilinmez ama; ;) şu...

http://www.agaclar.net/forum/agaclar...leri/28272.htm

''Hoya Gönüllülerin İzmir Toplantısın''a ve _ ne kadar kapsama alanımız dışında olsa bile :)_ardından...

http://www.agaclar.net/forum/fuar-to...tm#post1015800

İzmir Tarım Fuarında Mine Hanımın; 'Kompost Nedir, Faydaları ve Kullanımı Alanları' sunumuna katılsak (tam bize göre değil mi?)...

sonrada bir çay bahçeye oturup yenisi başlayacak olan 'Tohum Takas Etkinliği için' sohbet etsek diyordum...

zaten burada birçok dostumuzu görüyoruz...

ne dersiniz?.. bu kadar bahane ile bir araya gelmek, sohbet etmek ve ötesinde tanışmak kaçırılmaz/ kaçınılmaz sanırım...:)

YeniBON 12-09-2012 00:57

EtiDot-67

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1017626)

''Hoya Gönüllülerin İzmir Toplantısın''a ve ardından...

İzmir Tarım Fuarında Mine Hanımın; 'Kompost Nedir, Faydaları ve Kullanımı Alanları' sunumuna katılsak...

sonrada bir çay bahçeye oturup yenisi başlayacak olan 'Tohum Takas Etkinliği için' sohbet etsek diyordum...

ne dersiniz?..

Halil Bey aynı fuarda sanıyorum ayın 22'n de Forum üyelerimizden Yakup ÇETİN arkadaşımızın EtiDot-67 üzerine vereceği bir sunum var. Fuarın proğramında gördüm. Kendisi Eti Maden İşl. Gn. Md.lüğü'nün görevlisi olarak gelecek. Kendisiyle görüşmedim ama belki gün öncesi İzmir'de olacak.

İzmir ve çevresinde ki arkadaşların bu sunumu izlemesini isterim. Sanıyorum tanıtım mahiyetli EtiDot-67 dağıtımı da olacak. Sizlerin de orada olmanız kendisini mutlu edecektir. Duruma göre bende gelmeyi düşünmekteyim.

Görüşebilmek dileğimle. ;)

soilless 12-09-2012 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup (Mesaj 1015724)
Nail Abi, dikkat ettin mi, Halil Bey artık ağaçlarla pek ilgilenmiyor. Olayı aşmış galiba. Ya mesleği bırakmış, ya da işin özüne intikal etmiş. Artık ne söylesek boş abi... :D

Halil bey yanlış hatırlamıyorsam kızınız edebiyat okuyordu. Yanılmıyorum sanırım. Babadan genetik çekim. Demek ki başarı kesin. :))

selis 12-09-2012 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi soilless (Mesaj 1017978)
Babadan genetik çekim.

Halil Bey,
çok kitap okuduğunuz için annenizin nasıl bir tepki verdiğini burada anlatmış mıydınız? ;)

soilless 12-09-2012 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1017983)
Halil Bey,
çok kitap okuduğunuz için annenizin nasıl bir tepki verdiğini burada anlatmış mıydınız? ;)

Sn Selis,

illaki tepki vermiştir. Benim TV dizilerim kitaplardır. Yemekte bile gazeteye gömülüp su istemişimdir. Dolayısıyle eşimin tepkisi Türk dili ve edebiyatını aşıp İngiliz dili ve edebiyatı sınırına dayanmıştır. Ama bu edebiyat, bu doğaçlama, bu belagat kitapla olmuyor. En azından bende olmadı:D

Murat Öz 13-09-2012 10:42

Alıntı:

ardından...

İzmir Tarım Fuarında Mine Hanımın; 'Kompost Nedir, Faydaları ve Kullanımı Alanları' sunumuna katılsak (tam bize göre değil mi?)...

ne dersiniz?.. bu kadar bahane ile bir araya gelmek, sohbet etmek ve ötesinde tanışmak kaçırılmaz/ kaçınılmaz sanırım...:)

2 gün izin yazmak lazım. :) Tarım fuarına katılacağım diyerek.
Zaten eritemedim yıllık izinleri.
:)

Halil Önen 13-09-2012 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deretepeorg (Mesaj 1018124)
2 gün izin yazmak lazım. :) Tarım fuarına katılacağım diyerek.
Zaten eritemedim yıllık izinleri.

Tarım fuarı için iyi olur ama hoya toplantısı için;

zaten sen orada görevlisin_ Ege Üniversitesinde_ çay içmeye gidiyorum de, gel...;)

Murat Öz 13-09-2012 11:11

Bende şu an o toplantı sayfalarını okuyordum.

Zaten benim bürom ile yanyana bölümler. Botanik Bahçesi ile yani.

Dün Mete burada idi. Tohum takas etkinliği için excel dosyasını hazırladık kısa sürede.

Halil Önen 13-09-2012 11:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deretepeorg (Mesaj 1018137)

Zaten benim bürom ile yanyana bölümler. Botanik Bahçesi ile yani.

Dün Mete burada idi. Tohum takas etkinliği için excel dosyasını hazırladık kısa sürede.

Buna sevindik, zaten Mete bu yıl sınavları kazanamadı ona ceza vermeyi düşünüyorduk...;)

Bu yıl Tohum Takas Etkinliğine gelenleri onun adresinde _ tek adreste_ toplamayı, excel dosyası hazırlatmayı ve talepleri aldıktan sonra hep beraber paketleyip adreslere göndermeyi düşünüyoruz...

Paketleme aşamasında İzmir gurubunun yardımına ihtiyacımız olabilir bul yıl; çünkü gelecek yıla göre daha yoğun olabilir...

İzmir hoya toplantısında ayrıntıları görüşürüz, yeni öneriler de alırız...

Halil Önen 13-09-2012 12:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deretepeorg (Mesaj 1018137)

Seninle telefon görüşmesi yapamıyorum ayrıntıları konuşmak için... :( Dilerim bir kaç yıl içinde kulakları yeni cihaza alışır telefon ile de sohbet ederiz...

Dün senin gittiğin Bozalan köyüne gittik teyze oğlu ile büyüklerin mezarlarına ziyaret ettik, Muhtarla görüştük _ zaten amca oğlu_ beğendiğin yeri gördük arkadaşını aradım tel ile ona biraz bilgi verdim, sana ulaştıracağını söyledi...

bunu da konuşuruz yüz yüze görüştüğümüzde...

Murat Öz 13-09-2012 12:11

İnşallah ağabey.
Bende sesleri duymak (duyuyorum ama ayırt edemiyorum) için sabırsızlanıyorum.
Biyonik Kulak cihazım 17 nisanda teslim edilmişti.

Kullanmaya başlayalı daha 5 ay oldu. 29 senedir sesleri bekledikten sonra bir 5 - 10 ay daha beklemekten gocunmam.

Bozalan Köy mesajlarınızı Ersin iletti. İlk fırsatta Menemen'e gelerek sizinle yüz yüze tanışacağız. Ersin'ler bebek beklediği için he deyince olamıyor :)

gtatas 13-09-2012 13:15

Alıntı:

''Hoya Gönüllülerin İzmir Toplantısın''a ve _ ne kadar kapsama alanımız dışında olsa bile :)_ardından...

Abi 21 Eylül toplantısına katılacağım ama 22 Eylül de yokum baldızın istanbul da düğünü var.O zaman 21 Eylül de görüşelim bacayı nasıl olsa düzeltiriz.

Halil Önen 14-09-2012 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 1017276)
Bu konuda uzmanlar var orada sanırım. Domates salçalı çemeninizin tarifini verirsiniz belki:) Yalnız resimlerle olmuyor, birazda tarif...:)

Sevgili peyyide,

http://www.agaclar.net/forum/1017259-post1253.htm

bu şekilde evde çemen yapımında kullandığımız malzemelerde her hangi bir oran yok. Hepsi göz kararı. Acısını çok istersen ya da kekik ağırlıklı isteyen_ kendi damak tadına göre yapıyor.

Elinizin altında Domatesli biber salcası varsa; çemeni az az yapıyoruz_ küçük bir kavanoz gibi_ bitince oranlarda oynayıp tekrar yapıyoruz...

Aslında bizimkisi ne kadar 'çemen' o da tartışılır: çemen otu kullanılmadan...:)

ama bir daha çemen otu da kullanmayı düşünüyorum; zaten bizimkisi o hazır aldığımız çemene de pek benzemiyor...

Domatesli biber salçasını sabah kahvaltısında ekmeğin üzerine sürüp yiyeceğiz ya; baharatları harmanlayıp çemen deyip geçiyoruz işte...;)

peyyide 14-09-2012 22:47

Eminim çok güzeldir Halil Bey. Çemen veya değil ben çok seviyorum o domates salçalı, cevizli karışımı:)

mavi eylul 14-09-2012 22:56

siz çemen diyorsunuz biz acılı diyoruz birde siz cevizle biz ise fındıkla yapıyoruz maksat aynı ama salça yemek..;)

jineop 15-09-2012 10:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavi eylul (Mesaj 1018799)
siz çemen diyorsunuz biz acılı diyoruz birde siz cevizle biz ise fındıkla yapıyoruz maksat aynı ama salça yemek..;)

Bizde de acıka diyorlar. (Alaplı- Zonguldak)

yesilyaprak 17-09-2012 01:48

Merhaba ben yeşil yaprak İzmir ,YENİ FOÇA tatil beldesinde yaşıyorum evimin bahçesi var bahçemde 5 zeytin fidanım ve üzerinde zeytin var cinsini bilmiyorum.1de asma cinsi siyah üzüm çok lezzetli ama çekirdekli sanırım şifa . 1 mandalina ağacım var.Meyve veriyor, çekirdekli olmasına rağmen çok tatlı.Bir tane de nar ağacım var kadı cinsi şuan üzeri nar dolu. Bir de Limon ağacım var bir defa mahsul verdi bir daha limon oluşmadı.3 tane büyük erik ağacım var.3 tanesi sarıca tatlı erik.Dut ağaçlarım var 2 tane ikisi de her sene çok güzel dut veriyor beyaz dut.1 kavak ağacım var çok yaşlı.1 tane lop cinsi bardacık ağacım var ama henüz fidan meyvesi pek olmuyor.Gül, Zambak, Karanfil, Kedi tırnağı ve bir çok çeşit çiçekler ektim.

yesilyaprak 17-09-2012 02:04

Sayın Halil Önen ben yeni üye oldum değerli sayfanıza, ve beğenerek okuyorum bahçeme faydalı olacağı için size teşekkür ederim faydalı bilgilerinizi bizlerle paylaşmış olmanızdan iyi ki varsınız, saygılar.

Halil Önen 17-09-2012 10:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yesilyaprak (Mesaj 1019414)
Sayın Halil Önen ben yeni üye oldum değerli sayfanıza, ve beğenerek okuyorum bahçeme faydalı olacağı için size teşekkür ederim faydalı bilgilerinizi bizlerle paylaşmış olmanızdan iyi ki varsınız, saygılar.

Ben de teşekkür ederim...

Halil Önen 17-09-2012 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yesilyaprak (Mesaj 1019413)
Merhaba ben yeşil yaprak İzmir ,YENİ FOÇA tatil beldesinde yaşıyorum evimin bahçesi var bahçemde 5 zeytin fidanım ve üzerinde zeytin var cinsini bilmiyorum.1de asma cinsi siyah üzüm çok lezzetli ama çekirdekli sanırım şifa . 1 mandalina ağacım var.Meyve veriyor, çekirdekli olmasına rağmen çok tatlı.Bir tane de nar ağacım var kadı cinsi şuan üzeri nar dolu. Bir de Limon ağacım var bir defa mahsul verdi bir daha limon oluşmadı.3 tane büyük erik ağacım var.3 tanesi sarıca tatlı erik.Dut ağaçlarım var 2 tane ikisi de her sene çok güzel dut veriyor beyaz dut.1 kavak ağacım var çok yaşlı.1 tane lop cinsi bardacık ağacım var ama henüz fidan meyvesi pek olmuyor.Gül, Zambak, Karanfil, Kedi tırnağı ve bir çok çeşit çiçekler ektim.

Sevgili yeşilyaprak,

bahçeniz ile verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...Bir sorun olursa her zaman yardım etmeye çalışırım...

Bahçenizi daha da zenginleştirmeyi düşünüyorsanız biz yardıma hazırız...;)

ayazkentli 17-09-2012 15:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1019498)
.120 günden beri yağmur düşmüyor, ilk yağmurlarda _sanırım çarşamba günü deniyor_ hava sıcaklığı özellikle geceleri birden düşebilir. Yağmurla beraber güçlü rüzgar da olabilir, balkonlarda yetişenler için dikkat etmek gerekiyor...

Kolay gelsin...

C.tesi geceyarısı şöyle bir tıpırdadı, arkası gelmedi ama şu anda hafiften hafiften aralıklar ile serpiştirmeye başladı burada. Az önce gök gürültüsünü duymuş olmalısın Halil ağbi.

Halil Önen 17-09-2012 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 1019607)
C.tesi geceyarısı şöyle bir tıpırdadı, arkası gelmedi ama şu anda hafiften hafiften aralıklar ile serpiştirmeye başladı burada. Az önce gök gürültüsünü duymuş olmalısın Halil ağbi.

Köyde bağ evindeyim duymadım ama hanım, sizin taraflarda hava karardı bu gece yağabilir dedi...

Gözüm ve kulağım bu gece tıpırtıda olacak...;)

Yemişleri kaynatık ve terasa serdik ıslanmaması gerekir...

Aliağadaki 4 yaşındaki zeytin fidanlarını önce 3 defa, sonra 2 defa, gecen yıl da bir defa sulamış, bu yıl ise hiç sulamadım...

Zeytinleri önümüz kurak olan 10 yıla alıştırmalıyım, on yılın sonunda _ ki kuraklık on yılı son iki yılı zirve yapacak_ tekrar yağmurlar geri gelinceye kadar...

120 aşan gündür bir damla düşmedi ve hava sıcaklığı yüksek seyretti ve zeytin fidanları sıkı bir sınavdan geçiyorlar...

Hala taneler de buruşma yok ama bazı fidanlarda daneler küçük kaldı. Gelecek yağmurla _ ki tam zamanıdır_ toparlayacaklardır...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025