![]() |
Tek kişilik yatak...:)
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Tek kişilik yatak... http://www.agaclar.net/forum/997773-post1099.htm hayatın getirdiği... Eklenti 319291 zorluklarda kimin yatak olup üstüne yatılacağı, Eklenti 319292 kimin yorgan olup altına sığınılacağı... Eklenti 319293 bir üst model olan çift kişilik yatak gelince... Eklenti 319294 'SAYGILARIMLA' git dediğimiz... Eklenti 319295 bir mabetdir aslında... |
Sayın Halil Bey,
bağ eviniz hayırlı olsun. İnşallah hayal ve ümitlerinizi doya doya yaşarsınız. Not: son resimdeki cam güzelinin yakın çekim resmini koyabilirmisiniz, sanırım bu tür farklı bir çeşit veya sizlere özel bir tür olsa gerek diye düşünüyorum. Muğladan selamlarımla. |
2 Eklenti(ler)
Teras değişime uğramış,
Eklenti 319349 Plastik sandalyeler gitmiş koltuklar gelmiş, kasa gitmiş sehpa gelmiş, iki kahve fincanı da olunca kıymetli bir misafirmiş. ;) Eklenti 319350 Şu reçeteyi hangi doktor yazdı :D bir türlü okuyamadım(mı) :) |
Alıntı:
50 metrekarelik malikane burası... Sevgiler, selamlar... |
Alıntı:
"Nail abi, tercumesini yazıp özelinize yollarım:))" Yaşşa be jineop, Umarım bana bol malzeme çıkar, şimdi yandın halilcim yandın. :D:D |
Alıntı:
Yaşlanmış gerçekten..:D |
Alıntı:
Alıntı:
|
Bağeviniz hayırlı olsun,çok güzel ve bir o kadar da şirin,umarım bu yerde;Bir ömür boyu sağlıkla,sevdiklerinizle beraber,keyifli anlar yaşarsınız,bizde yolumuzu düşürüp bu anları sizinle paylaşırız, inşallah:)))))
|
Alıntı:
yolunuz düşer de sohbete gelirseniz seviniriz... |
Alıntı:
Veda mektubu için ise; veda etmem ben bu aşka...;) Çünkü doğduğumda o vardı, en delikanlı çağımda yine o vardı ve toprakta da o; yani tek kişilik yatak olacaktır...;) Onun sıcaklığını gizemini kim unutabilir ki...:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Dostuma reçetenin aynını gönderirseniz sevinirim; siz bakmayın okuyamıyorum dediğine gözlüksüz bile gözleri dört X dört olacaktır...:D |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
değerli dostum Mr. Duran hediye etmişti cam güzeli farklı bir çeşit mi bi sorayım... Eklenti 320319 |
Alıntı:
Biz insanlar biraz garip seyrediyoruz hayât mecrâsında. 5-6 senedir uğrayamadığım iki oğlu da arkadaşım olmasına rağmen, mecrâdan çıkamama safsatası/ihmâlkârlık/eşşeklik gibi sudan bahaneler ile son durumunu bilemediğim, bana çok feyz veren Faruk Nişli Hocam anlatır idi(eski ''liseler arası bilgi yarışması'' jüri başkanı-değerli bir edebîyatçı); - Sizi gidiler sizi, biz sizler gibi mi idik. Biz gençliğimizde kızları sadece çeşme başında görür idik. Sizler gibi kızların omuzlarına yaslanıp onlara kendimizi taşıtmayı asla düşünmezdik. Kızları güzellikleri yanında gönülleri ile tanır saygı gösterirdik. Kendisi, 1 beyiti 2 sayfa(en az) içine sığdırır idi. Sıkılanlarımız olduğu gibi, genelimiz, ben de dahil sever sayardık, hem şahsiyetini hem de ders anlatış uslûbunu. -Yav! bu 2 kelimeyi açıklamak için, hocamız nasıl 15-20 cümle kurabiliyor?. Acaba anlamını kestirmeden vermeyip, o anı mı bize yaşatmak istiyor?. O anı, o an kendisi yaşamasa bize nasıl yaşatırdı ki. Ben de değerli hocam gibi ne öğrendim ise uygulamaya çalışayım ''el cevap'' için, izniniz ve hoş görünüz ile efendim. Resimdeki ''Cam güzeli'' dendi eşim tarafından bana. Konu olunca tekrar sordum eşime. - Cam güzeli çiçeği farklı bir çiçek, ama biz arkadaşlar arasında cam güzeli diyoruz buna da. Yani; her köy/mahalle çeşmesindeki ''çeşme güzeli'' nasıl ki her yürek için farklı bir güzellik/esinti/çırpıntı ise, bizim hanımın çevresindeki genel isimlendirmesi ''cam güzel''. Yalancısı değil, günah boynuma olsun ki böyle efendim. Bizim çeşmenin güzeli... Her çeşme güzeli için tüm köy delikanlıları bir birlerini yemediğine göre... Cevap ne şimicik; çeşme veya cam... ve Bilimsel adı bilenler tarafından...?. Mahalle karışacak az sonra, Kurdelası bilemenk ....))). Tümünüzün Mübarek Ramazan ile sağlıklarınız ölçüsünde tuttuğunuz veya niyetlendiğiniz oruç/oruçsuzluğunuz hayırlı olsun, sağlıkla mut içinde kut sahibi olun inşallah. O kadar kısa sorunun cevabını vermekte zorlanan cıbındırıksız, yıldızı bile olmayan birinden saygılarla lütfen. Değerli Faruk Nişli hocam 'a ALLAH, sevdiklerine hazırladığı cennetinde bir yer açmıştır- mutlaka/Hüda bilir, inşallah. Rahmeti, o ve onun gibiler üzerine olsun. Nam 'ı kalan yiğitlerden birine .... |
Alıntı:
Ben enternet, italik anlamam biz bu çiçeğin ismini böyle diyoruz; hem sen ismini bile doğru dürüst söyleyemiyorsun diye fırcalamıştı... Çiçeğine öğle sahip çıkmıştı ki_ sanki ismini ben vermişim gibi...:) Teşekkürler dostum... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çeşme güzeline gelince; her köyün bir çeşmesi ve Eklenti 320510 (bizim köyün çeşmesi) her çeşmenin bir güzeli vardı... Aslında güzel olan çeşme güzeli değildi; sevgili olan çeşme güzeli, güzeldi... İşte o zamanlar en yakın çeşme güzeli, elinde desti ile su dolduran güzeldi, sen atın sırtında sulamaya geldiğinde köy çeşmesine... Sarışın ve sarışın uzun kıvırcık saçlar ve derin yeşil gözlerle öyle bir bakardı _ ki yerle bir ederdi, atın sırtından su dolu havuza düştüm sanırdın... 'O' çeşmede başlayan 26 yılını benimle paylaşan, sarışın ve yeşil gözlüğe, gözden kalbe düşürdüğü yıldırım için teşekkürler... Onca yıl öğrendik_ ki bir çiçekle de çelenk yapılırmış...;) ( değerli dostum bir 'çeşme güzeli' dedin kopardın beni...:)) İyi ramazanlar... Saygılar |
çeşme başı
Vakit öğlen, güneş yakmada Bir dilber indi, çeşme başına Yangınlığım arttı, sıcağında Bir dilber indi, çeşme başına. Kurnadan su fışkırır, akar delice Gönülde aktı gitti, daha yenice Kiraz dudaklı, yüzü benlice Bir dilber indi, çeşme başına. Bakmaz bir yana, başı önünde Doldurur kovasın, kendi halinde Ay sönük kalır, narin teninde Bir dilber indi, çeşme başına. Erişilmez, gelmez ele, avuca Girmez gönül kafesime, usulca Bir ağaçtan diğerine, uça, uça Bir dilber indi, çeşme başına. Zarif bilekleri kavradı kovasını Sanki bir asırdır, çekerim sevdasını Giymiş, kuşanmış, mor entarisini Bir dilber indi, çeşme başına. Hasan Salih Küçük |
Pembe Domates...
5 Eklenti(ler)
Tohum Takas Etkinliği için Değerli dostum Tekin beyden Pembe domates istemiştim.
Eklenti 320832 Fide bastırıp amcama vermiştim, üç sıra kadar denemek için yetiştirdi... bağevin kapısına iki tane koymuştu... Eklenti 320833 Daha irisi var mıdır diye bakmaya gittik bir üretici arkadaşla... Eklenti 320834 Önce Belen köy kahvesi önünde karpuz satanın terazisinde tarttık, 1000 gr yani 1 kg. geldi tam tamına... Eklenti 320835 ( domatesin üzerindeki beyazlık kırmızı örümceğin marifeti, o da doğal olanı çok seviyor:)) olmaz, olamaz dedi kahvede oturanlar; el terazisinde tartdık, 1 kg. dan fazla geldi... Olmaz daha hassas terzide tartalım dedik... Eklenti 320836 997 gr. dı; şahitlerin huzurunda... Teşekkürler Sevgili Tekin bey, dileğiniz_ gelecek yıl _gerçekleşecek ve Pembeler İzmir'in ve kasabalarının semt pazarlarında daha çok boy gösterecek... (iyice bakmadık daha büyüğü var mıydı):) |
Merhaba efendim,
Pembe domates; nefis lezzet, tam söğüşlük, al eline tuz ile katık yap. Fakat ticari değil, pazar ömrü az, çabuk eziliyor. Bilenler onu kel iken pazara sürüyor. Biz bilmiyenler ise onu almıyoruz, elde kalıyor. Halbuki güneş önüne koysak ve her gün erenleri yesek. Ben öyle yapıyordum, yani bilenler sınıfına geçmiştim:))). Her bahçede olması gereken bir domates. Hattâ kendine yetiştirenlerin başka cins yetiştirmesine gerek yok, Kurutmalık ve salçalık dışında. Sağlıkla kalın cümleten inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Biraz da yetiştirme tiyoları alalım Halil Bey :)
Şeker gübresi atıldı mı? Sadece gülleci bulamacı ile mi zararlı mücadelesi yapıldı? |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 320846 gelecek yıl için kaderini 'talep' belirleyecek... Teşekkürler dostum.. |
Tamamının satılacağına %100 eminim...
|
Alıntı:
Bir defa fidan iken 4- 5 kg şeker gübresi verildi, bir defa organik bir sıvı gübre ve hümik asit veridi damlamadan... İlaçlamada pembe domatesler ayrı tutuldu. Gülleci bulamacı dahil hiç bir ilaç kullanılmadı. Hastalıklara ne kadar dayanıklı olduğu gözlendi... |
Alıntı:
Hiç ilaçlamadan domates yetiştirilebileceğine en iyi kanıt oldu... Demek ki olursa oluyormuş... Helal olsun... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 320847 Pembe domates hastalılara diğer domatesler göre_ her halde yerli olduğundan_ ;) daha dayanıklı diye düşünüyoruz... |
Alıntı:
|
|
Tatlı sorgun (swet sorghum)
5 Eklenti(ler)
Genç arkadaşım ve daha genç olan dostum Mr. Duran bu gün gelecekler, Yusuf Yalcın arkadaşım sınavları için gelemiyecek;
Mete gelmeden önce paylaşayım dedim... böyle başlamıştık aslında... Eklenti 321957 (mete) sık ektiğimiz sorguların bir kısmını ayrı bir yere şaşırtmıştık... Eklenti 321958 yer çorak ve kuraktı... Eklenti 321959 Mete ve Yusuf Yalcın iki kafadar ve araştırmacı...Sorgum şaşırtıyorlar... Eklenti 321960 Böyle şaşırtma görmedim. Bir fide etrafında dört delik; öğrenmenin yaşı olamaz deyip 'neden dört delik var' dediğimde; 'biz aslında kök kurtlarını da şaşırtıyoruz böylece'' demişlerdi... Eklenti 321961 ilginç; bir zeytin fidanı dibinden valide 53 kadı lokması topladığı_ çıkardığı_ halde hiç fideyi kesmedi. ( belki kökünü sevmemiştir diyeceğim ama adı üstünde tatlı sorgun...:) |
5 Eklenti(ler)
ve sorgunla hızla büyüdü...
Eklenti 321962 Birkaç tohumluk ayırıp tekrar gelişmesi için kökten birkaç cm den biçtik... Eklenti 321963 Belen köyün organik hayvan yetiştiricisi daha doğrusu çobanı Saim arkadaşına koyun ve kuzuları yesin diye verdi Mete... Eklenti 321964 Saim çoban, koyun kuzular yesin diye makinasında doğradı... Eklenti 321965 Saim usta bir ara sorgunu soyup ortasını ağzına attı bir parca bana da verdi 'tatlıymış demi' dedi...:) ''Ben kuzu koyunlarıma verdiğim yemi önce tadarım böyle dedi''.. Eklenti 321966 bir az Mete ye de ayırdık...;) ( yok yok yemesi için değil, kuzu mu bu; kompost yapmak ve solucanlarına vermek için)...:) Üç küçük yerde denemede en başarılı sorgun bu şekilde yetiştirdi Mete; başarılarının ve araştırmalarının devamını diliyoruz... |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ve geldiler... Oruçlarıyla beraber. Allah kabul etsin... Köyde oruç tutan pek az, herkesin bu sıcakta tarımla sınavı var. Bağlar ilaçlanıyor, sulanıyor domatesler toplanıyor. Bir kaç gün süren poyraz toprağın yaşını bile alıp götürüyor.. Mr. Duran ve Mete artezyen suyunun soğunda biraz serinleseler de, hareket etmenin getirdiği su kaybı neşeli tavırlarından bir şey kaybettirmedi... Eklenti 322133 Mete orucu bozacak topun nereden atılacağını gösterir gibiydi...;) Eklenti 322135 İmam olan dayım ' bu sıcaklar oruç ile insanın gerçek sınavıdır' derdi... Dostluk sınavını başarıyla geçmiş ikilinin sevinci örnek olacak kadar güzel ve anlamlıydı... Eklenti 322136 Bacanak da gelince, dostlarımızı İftar yemeği hazırlamadan göndermek olmazdı... Aslında domates salatayı Mr. Duran, közde patlıcan ezmeyi _sarımsakları Mr. duran ezdi _yoğurdunu Mete ezdi... Patlıcan biber domates den kızartmayı bacanak yaptı... Yemeğin üzerine Mete kahve sınavından geçti... Eklenti 322137 Ve karar verildi; bu genci alacak kız kesin yaşadı...:D Eklenti 322138 ( aslında dünyanın en acı biberi bhut için küçük bir antrenmanda yaptı olası büyük maça hazırlık için.);) Teşekkür ederim dostlar, güzel bir gündü keyif aldığımız... Allah kabul etsin... |
Alıntı:
Davetinizin kıymetini orada çok iyi anlayıp idrâk ettik......, -imiştik.... Her şey mükemmel, neşeli ortam, samimiyet, güzel dostluklar, yarenlikler içinde iftarlığımız hazırlanıp yenildi, gülündü sohbet arasında. Zorlukları da vardı elbet. Aynı ortamda Halil Bey 'in bacanağı da vardı ve onun da ismi ''Halil'' idi. Karar kılındı zorluğu tepe taklak elemine etmek için. Bizim de ''bacanağımız'' oldular. Hoş görüsü için Bacanak Halil Bey ' e de saygılar. Yemek ile kısıtlı değil, mutfak ile ilgili her konuda pek mahirler. Mangal ve ateş dahil, teşekkürler kendilerine efendim. Çok teşekkürler, hele; ....burada evimde İzmir 'in meşhur nemli havasını tık nefes, zorla hazmetmeye çalışırken..., serin/bol sulu-sulamalı havanızdan soluklandıklarımızı yedeklememizi sağladığınız için. Ve de idrâk ettik ''Belen'' 'in ve insanlarının güzellikleri ile nelere kâdir olduklarını. Mete Tiren ' in Bhut yemesini pek fark etmedim. Bhut yok olmuştu. Ya yan cebe salladı veya epey dirençli idi acıya karşı:))). Hakkını yemeyeyim, baya iyi dayandı, az fire vererek. Saygılarımla lütfen. |
Halil abinin bunca gün sessiz kalması hayra alamet değil :)
|
Biraz sıcaklar biraz da işlerin yoğunluğu merak etmeyin arkasında bir munzurluk yok bildiğim kadarıyla :)
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Aslında;' bağ evde tek başına... Eklenti 323931 tek kişilik yatakta... Eklenti 323932 ve tek tüfek...;) Eklenti 323933 'durum nedir; ' demişti... ...''eşini kaybetmiş kuşlar gibiyim''... Muazzez Abacı - Hiç Bir Şey Farketmez - YouTube _ ''gelmiyor musun daha''... _'Kim çok seviyorsa o gelir' dedim... _'tamam ben geliyorum' demişti...;) Ve geldi... karşıladık onu; ekinezyanın asil duruşuyla... Eklenti 323934 tütün çiçeğinin yaraya tütün basan devasıyla ... Eklenti 323935 |
5 Eklenti(ler)
ve kanna'nın her dem yeşil kalan geniş yapraklarıya...
Eklenti 323936 ... 'dost' lukların kalıcılığını anlatan her dem yeşil kalan yapraklarıyla, tohumlarını toprağa göndermek için acele ölümü seçerek zamanın akışını anlatan çiçek aynı bedende nasıl da asil duruyor; ölüm denen şey yaşamın sonu değil sadece 'yaşama zamanının bir parçası' der gibi... bir gün önce böyleyen... Eklenti 323937 sabaha açan bu adını bilmediğim ve bir gün sonra solan çiçek... Eklenti 323938 'sence zaman senin gibi midir gelip gecen dilimlere bölünüp, bir saat katranında ok işaretiyle gösterip uzaya yayılan... kısa ama hızlı yaşayan ile uzun ama yavaş yaşayan için zaman aynı mıdır?.. ...o zaman... 'yaşadığımız zaman' nedir?.. sorduk 'o' na da 'şimdi şu 'an' da burada olan... o zaman; yalnızca ancak ve yalnızca 'yaşanmış zaman' değil midir diye... _ ' ben salça yapmaya gelmiştim aslında'' dedi...;) Eklenti 323939 peki 'domatesin çekirdeği neden kırmızıdır' diye sorduk... Eklenti 323940 ' kabuğundandır her halde'' dedi... .... |
5 Eklenti(ler)
peki ya beyaz domatesin çekirdeği...;)
Eklenti 323941 sahi beyaz domatesin eridiği, oldum dediği nasıl anlaşılır... Eklenti 323942 'bir daha gelişimde pekmez yapacağım' dedi... Eklenti 323943 _' o zaman beyaz üzümü anlarım da neden siyan üzümün suyu beyazdır' dedik... Eklenti 323944 _ 'felsefe karın doyurmuyor' ... 'hayra yorulmayan düşler gibisin' dedi...:D Eklenti 323944 ( yaşadığımızı zamanın karmaşalığına gömülmüşüz şimdi geçmişteki zaman daha iyi görünüyor sanki... bu nedenle mi; kontrol edemediğimiz dünyanın yapmakta zorunlu olduğu uğraşlarla örülü yaşamından sızma çabası... mutluluk duyacağımız istekli uğraşlara kovalama çabası... her zaman boğazına kadar suda yaşadığı için midir nostaljiye duyulan özlem; yaşam bir oyun olsaydı da bir mucize olsaydı da eski zamana _ yaşama_ dönebilseydik... onun yetersiz olduğunu da görmeyecek miydik... 'o' mutluluğu kendi dönemin yaşam biçiminde bulamazsa 'öz' de mutluluğa hiç erişememeye mahkumdur...);) Eklenti 323948 ( dikkat: dekorda bir elma varsa, seyirci sahnenin sonunda birilerinin kandırılacağını bilir...;) ) saygılar... |
Alıntı:
Fişeklerin üzerinde kırmızı gül goncası var sanki? :) |
Alıntı:
Çıplak gecenin yağmur kokulu Gül tadında saf kızıdır çiğdem Yanık yüreği kıraç topraklardan gelmiştir Hayat ona bilmediği acıları ekmiştir O emeksiz kazancı bilmez Bakışlarıyla insanları ezmez OZAN ÇELEBİ |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/924972-post46.htm burada 'elma'dan yana... aynı suda _derede_ iki defa yıkanılmızdı... bu defa pisagor' dan yardım aldım... pisagor - uludağ sözlük bir birim philo ile bir birim sophia' yı karıştırıp kompost yaptım ve elmanın taç izine gömdüm... philosophia - uludağ sözlük dekora konan 'elma' da asılda; 'aaa daldaki elmaya bak' şeklindeydi... göz, gez arpacıkta kırmızı_ pek gonca olmasa da_ :) gül vardı... Eklenti 324570 kandırdım...;) |
Halil Hocam süpersiniz : ))))
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025