![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Geçen geceki 2.5-3 cm yağışla birlikte, sebzelik alandaki marullar coştu. ![]() ![]() ![]() Tohumluk tarladaki enginarları da, orayı kısa bir süre sonra alt üst edeceğim için, sebzelik alana aldım. Bunun için, bitkileri kök bütünlüğünü bozmayacak şekilde söktükten sonra, iri yapraklarını ayıkladım. Birkaç kayıp olsa da, bir süre sonra çoğu toparlandı. Burdaki her iki çeşit de ilk senesinde verime kalkan çeşitler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
![]() sayın birnefestoprak bu marul çeşitinin adı nedir? bu marul sandviçlerde çok güzel oluyor. kendimde bu çeşitten dikmek istiyorum fakat ismini soruyorum herkes marul diyor o nedenle göremedim. marullar süper görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bu bir çınar yapraklı marul çeşidi olan Lunix. Bence de güzel bir marul. Diğer kırmızı/mor yapraklı marullarda olduğu gibi, yaprak rengi soğuk vurdukça koyulaştı. Düzenleyen birnefestoprak : 31-01-2018 saat 14:42 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
aramadığım isim kalmadı yine de bu marulu bulamadım. bu hafta sonu pazarı bi dolanıyım bulabilirsem oradan yerel ismini öğreneyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bu çeşit bildiğim kadarıyla Türkiye'de yok. Çınar yapraklı (ing. oak leaf) başka çeşit ya da çeşitler belki bulunabiliyordur. Sanırım burdaki üyelerin bahçelerinde görmüştüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
meşe yapraklı bir çeşit zengarden de vardı olmazsa bi onu deneyelim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
Sayın Birnefestoprak, harikasınız. Doğa ile haşırneşim olan insanları takdir ediyorum. Yaptığınız işi göstermelik yapmıyor ve öğretici yanınız takdire şayan. Yaptığınız işi profesyonel yapmanız ayrı bir güzellik. Tohum üretmeninz ve bunu paylaşmanız, eğitmenlik yönünüzü kutluyorum. Ekmeğini doğadan kazanıp emekli olan biri olarak, doğa şartlarına kafa tutarak bir şeyler üretmek için, emek ve zaman harcadık. Tekstil işçisi iken, Avrupa'da 40 yılını bağcılık, ormancı, çiftçilik yapmış günün 20 saatini toprakla yoğrulan, yaptığı işi severek yapan biriyim. Tebrik ediyorum. Gizli takıpcinizim... Düzenleyen Kozanli : 02-02-2018 saat 11:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
İstanbul /incirli güzel hijyenik rahat nostalji bir yer. Her dakika üzerinizden geçen uçak ✈ sohbetin içine ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|