agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni2296Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-06-2015, 23:56   #1
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Daha once Samsun'un Bereketi olarak tohumunu dagitima actigim cesit, ilk yetistirmede 1-2 tane farkli sekil ve boyutta meyve vermisti. Bunlardan tohum ayirmistim fakat bu sene yine de ana tohum stogundan tekrar yetistirdim.

Bu sefer bir kokte ciddi acilmalar meydana geldi ama bunlar iyi yonde acilmalar. Ikisi de oldukca lezzetli, birisi cok daha duzgun sekilli meyveler soz konusu. Bu tohumlari ayirarak onumuzdeki senelerde neler cikacagina bakacagim (cesidin esas meyvesi, arkada gozuken kiraz domates). Samsun'un Bereketi'ni yetistirip, cesitte acilma gozlemleyenler haber verirse cok sevinirim.

Name:  SBS1.jpg
Views: 1267
Size:  52.5 KB
Name:  SBS2.jpg
Views: 1410
Size:  53.3 KB

Bu da bu seneki denemelerde goz dolduran bir cesit oldu. Dolu dolu, meyve sekli cok guzel (basik ve ideal biftek domates seklinde) ve oldukca lezzetli bir cesit. Et/su dengesi de cok iyi. Uzunca bir seleksiyondan gecmis belli ki. Tohum kaynagi da oldukca eski, Eskisehir'e ait bir domates.

Name:  ESBIFANA.jpg
Views: 1143
Size:  50.4 KB

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025