![]() |
|
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kök sistemleri kuvvetlenene kadar (ilk 2 yıl) biraz özen göstermek, özellikle sulamasına dikkat etmek gerekiyor. Sonrasında o kadar fazla yayılıyorlar ki ben her sene seyreltip başka yerlere aktarıyorum. Kasım ayındaki meyveler yaz ortalarında gelişmeye başlayan yeni sürgünlerde oluşuyor. Bu sürgünlerin zayıf gelişenleri (özellikle sık oldukları için gelişimini tamamlayamayanlar) Kasım ayında değil de ertesi sene yaz başında meyve veriyor. Kasım ayında ilk meyvesini veren sürgünlerin ertesi sene Temmuz başında tekrar meyve vereceklerini düşünüyorum. Bendeki çeşit sürekli seyreltme yapıldığı takdirde yılda iki kez ürün veriyor. Seyreltmeyi kuvvetlenmiş ana bitkinin etrafındaki kök sürgününden çoğalan yavru fidanları başka yerlere şaşırtarak yapıyorum. (Şubat ortalarında) Bu yavru bitkiler de ikinci yılın sonunda ana bitki statüsü kazanıyor. Ayrıca döngüsünü tamamlayan, kurumaya başlayan sürgünleri toprak yüzeyinden buduyorum. Dikkatimi çeken diğer bir husus; Meyvelerin olgunlaşma zamanlarının gündönümünden (21 Haziran ve 22 Eylül) 10 gün sonrasına rastlaması Siyah Ahududu çok güçlü sürgünler üretiyor. Bendeki de ilk yılında bayağı meyve tutmuştu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|