![]() |
|
![]() |
#1893 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2014
|
Maşallah hepsi birbirinden güzeller bol çiçekli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Ağaç Dostu
|
27 Eylül 2015' den Günde 3-5 tane hesabıyla, 20 gündür hasat edilen geçci nektarin bugün tamamen toplandı. ![]() Dalında şeftali de kalmadı. ![]() Elmalar 20 günden beri ![]() Armutlar 70 gündür peyderpey hasat ediliyor. ![]() Güz bereketi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2014
|
Hey maşallah hey pazaryeri gibi doğal beslenme buna denir bol hasatlar olsun inşaalalh. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Ağaç Dostu
|
Biber salçası yapımı
11 Ekim 2015' den İyice yıkanan kapya biberlerin sap ve çekirdekleri ayıklandı. ![]() Kıyma makinesinden geçirilerek ![]() İstenilen kıvama getirildi. ![]() 150 litrelik bakır leğene aktarılarak ![]() Isı verimliliğini artıran, profil ve metal levhalardan mamul ocak üzerinde yaklaşık 3 saat kadar kaynatıldı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Sn heyyamola, Yamula patlicanini etkinlikte paylasabilirseniz cok makbule gecer ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Öyle çok emek veriyorsunuz ki toprağa Sn Heyyamola. O da size karşılığında bu güzellikleri sunuyor. Şu sonbahar günlerinde, bu güzel çiçeklerle içimiz açıldı. Emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Ağaç Dostu
|
8 Kasım 2015' den Geçen hafta sökmeye başladığımız yıldız yumrularının hepsini topraktan çıkardık. ![]() Çeşitlerini ayırarak kolilere yerleştirdik. Aralarına ve üzerine az nemli talaş doldurarak yayladaki evin dondan korunaklı bir yerinde bahara kadar saklayacağız. ![]() Çiçekli halde aldığımız bodur yıldızlar az da olsa yumru oluşturmuş. Çeşitlerini çok beğendiğimizden onların yumrularını, etrafındaki torf kalıbını dağıtmadan çıkardık. Seneye aynı güzellikte çiçeklerini görebilecek miyiz bakalım? ![]() Glayölleri de topraktan çıkardık. Aslında biraz daha bekleseydik soğanları (korm) iyice besin depolar, seneye daha güzel çiçek açarlardı. Ancak oluşabilecek don riskini göze alamadık. Dip taraflarında bir sürü yavru soğancıklar (kormel) oluşmuş, bunları ilk sene 5 cm aralıkla, ikinci sene 8-10 cm aralıkla dikerek, üçüncü senesinde çiçek açabilecek irilikte kormlar elde edebiliriz. ![]() Kormların 1 cm üstünden sapları kestik. Kormellerini ayıklayıp biraz kurutmak gerekiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bendeki ahududular çok uzun zaman önce oldular ve geçtiler. Komşumda olan bir ahududu ise yaklaşık yirmi gün önce minik minik de olsa meyve verdi. Anladığım kadarı ile sizdeki farklı bir cins. 1 kasımda olgunlaşmaya başladığına göre. Sn. Romantik isimli arkadaştan ben bir kısım üzümsü meyve çeşitlerinden almıştım. Onlar içinde yediveren ahududu da vardı. Ancak ikinci yılı olmasına rağmen nedense meyvesini göremedim. Siyah ahududunun en azından birkaç meyvesini gördüm. Sizdeki ahududu yediveren cinsi olarak mı geçiyor. Yılda kaç kez ürün veriyor. Tadı normal uhududu ile aynı mı? Bilgi verebilirseniz sevinirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Ağaç Dostu
|
8 Kasım 2015' den Fuji elma renkleniyor. ![]() Henüz olgunlaşmamış ![]() Daha önce toplanan Gala, Amasya ve Red Chief serin ve nemli bir yerde muhafaza ediliyor. ![]() 6 yaşındaki Japon eriği yeni olgunlaştı. ![]() Tek ağaçtan yaklaşık 12 kg meyve aldık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kök sistemleri kuvvetlenene kadar (ilk 2 yıl) biraz özen göstermek, özellikle sulamasına dikkat etmek gerekiyor. Sonrasında o kadar fazla yayılıyorlar ki ben her sene seyreltip başka yerlere aktarıyorum. Kasım ayındaki meyveler yaz ortalarında gelişmeye başlayan yeni sürgünlerde oluşuyor. Bu sürgünlerin zayıf gelişenleri (özellikle sık oldukları için gelişimini tamamlayamayanlar) Kasım ayında değil de ertesi sene yaz başında meyve veriyor. Kasım ayında ilk meyvesini veren sürgünlerin ertesi sene Temmuz başında tekrar meyve vereceklerini düşünüyorum. Bendeki çeşit sürekli seyreltme yapıldığı takdirde yılda iki kez ürün veriyor. Seyreltmeyi kuvvetlenmiş ana bitkinin etrafındaki kök sürgününden çoğalan yavru fidanları başka yerlere şaşırtarak yapıyorum. (Şubat ortalarında) Bu yavru bitkiler de ikinci yılın sonunda ana bitki statüsü kazanıyor. Ayrıca döngüsünü tamamlayan, kurumaya başlayan sürgünleri toprak yüzeyinden buduyorum. Dikkatimi çeken diğer bir husus; Meyvelerin olgunlaşma zamanlarının gündönümünden (21 Haziran ve 22 Eylül) 10 gün sonrasına rastlaması Siyah Ahududu çok güçlü sürgünler üretiyor. Bendeki de ilk yılında bayağı meyve tutmuştu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Ağaç Dostu
|
25 Kasım 2015' den Ahududu yaprakları sararmaya başladı. ![]() Yeni tutan meyvelerin çoğunu soğuk vurmuş... ![]() Yine son dönemde oluşan böğürtlenlerin hepsi zarar görmüş.. ![]() Böğürtlenin henüz meyve vermeyen bu seneki sürgünlerinden uç daldırması yaptık. Bahara kadar köklenmelerini umuyoruz. ![]() Hazan zamanı hüzünlenip, baharı özleyerek umutlarımızı diri tutacağız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Ağaç Dostu
|
Aji Brazilian Starfish
25 Kasım 2015' den Sn. bahcedenn' in paylaştığı, Aji Brazilian Starfish Biber ![]() Sera içinde tek kök olarak yetiştirildi. Bir metreden fazla boylanıp, fazlasıyla yan dallanma yaptı. ![]() Verimli ![]() Yıldız şekilli ![]() Meyveleriyle hatırlanacak.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|