![]() |
|
![]() |
#1501 |
Ağaç Dostu
|
31 Ağustos 2014' den Kuruması için bir haftadır açık havada bekletilen tohumluk bezelyelerin yarısını bu halde bulduk. ![]() İç taraftaki zarar ![]() Zarardan sorumlu böcek ![]() Galiba baklagil tohum böceği ![]() Bulduğumuzda hareketsiz duruyordu. (Ölü taklidi yapıyor sanki) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Ağaç Dostu
|
3 Eylül 2014' den Marbles Biber, beyaz renkte oluşup, sonrasında sırasıyla, krem, sarı, turuncu, açık-kırmızı, nihayetinde kırmızı renge bürünüyor. ![]() Bolivian Rainbow ise; Açık-mor renkte oluşup sonrasında çok açık kahve, krem, sarı, turuncu en son kırmızı renk alıyor. ![]() Gül Biber ![]() Kamber Biberi ![]() Balık Biber ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
|
inanın gözüm bayram etti teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Ağaç Dostu
|
3 Eylül 2014' den Tam-sırık tarzında yetiştirilen Sarı Armut Domates ![]() Acı Süs Biberin (Sn. bahcedenn paylaşmıştı) ![]() Toplu halde oluşan meyveleri ![]() Maraş Biberi (Sn. üzüm paylaşmıştı) konik yapılı ![]() Acı Çikolata Biber, ufak-uzunca dolmalık tipinde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Sn Heyyomola bahçenizi fırsat buldukça geziyorum .Laleriniz , sümbülleriniz düzenli intizamlı ekimleriniz , hepsi çok güzel . Pek çok sebze çeşidini sizin sayenizde öğrendim .Zahmet edip tohumları gönderdiğiniz için teşekkürederim .Ben talep edilen her tohumun gönderilmediğini ,kalanlardan birkaç çeşidin gelebilceğini düşünmüştüm . ama hepsi benim için çok kıymetli .Dayanamayıp Limon kokulu fesleğenden biraz saksıya ektim bile .Sizinle aynı iklim kuşağındayız ,diğer tohumlar içinde sabırsızlanıyorum .ama bahçeye şaşırtma yapmak için çok erken .tekrar emeğinize sağlık teşekkürederim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Ağaç Dostu
|
7 Eylül 2014' den Havaların serinlemesiyle, Boğa Kanı Kırmızı Pancarın yapraklarında bordo renk baskın hale geliyor. ![]() Devetabanı domatesler ![]() Edirne Patlıcanı (Sn. bahcedenn paylaşmıştı) ![]() Tohumlarını olgunlaştıran Limon Salatalık ![]() Urfa Kirazı (Sn. birnefestoprak paylaşmıştı) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Ağaç Dostu
|
14 Eylül 2014' den Bolivian Rainbow'da renk değişimi devam ediyor. ![]() Acı Süs Biber, parlak kırmızı renge bürünüyor. ![]() Antep Biberi (Sn. SDurul paylaşmıştı) ![]() Tohumunu 4 yıl önce komşudan aldığımız Cin Biberi ![]() Siyah Süs Biberi, siyah renkten yeşil renge dönüyor. Daha sonra kızaracak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Bahçeniz hayranlıkla gezindiğim başlıklardan biri oldu hep sayın heyyamola.. Bu ne özen, titizlik, düzen, disiplin, çeşitlilik, bilgi birikimi ? Her fotoğrafınız tablo gibi adeta.. Bir de ilgimi çeken şey, ne yapraklarda ne de meyvelerde hiç kir-toz yok..Herşey pırıl pırıl, tertemiz.. Hiç mi toz bulutu değmez bahçenize ? Kolaylıklar diliyorum.. Selam ve saygılarımla.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Ağaç Dostu
|
14 Eylül 2014' den Ayaş Domatesi (Sn.bahcedenn paylaşmıştı) salkımında 5 meyve oluşturdu. Kral çiçekten oluşan meyve (sağdaki) haricindekiler düzgün küre şeklinde ![]() Limon Domates (Sn. MeyveliTepe paylaşmıştı) ![]() Sarı Domates ![]() Kırmızı Armut Domates ![]() Kamber Biberi (Sn. üzüm paylaşmıştı) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçemizin konumu toz açısından şanslı sayılır. İstinat duvarlarının da katkısıyla aşırı toza maruz kalmıyoruz. Kolaylıklar hepimizin olsun.. Selam ve saygılar bizden... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Ağaç Dostu
|
Karla kaplı Lahanagiller ![]() Dış bahçemizdeki Porsuk ![]() Yaşam alanımızdaki Altuni Leylandi ![]() Sabaha kadar - 20 dereceyi görürüz herhalde.. ![]() Kar korumasındaki Brüksel Lahanası, Mor Lahana, Beyaz Lahana bakalım ne yapacak... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Ağaç Dostu
|
Hasret sona erdi... Sevgililer buluştu. ![]() Toprak ve Kar'ın aşkı.. ![]() Onu koruyup kollayacak, zararlı etmenlerden arındıracak. ![]() Donduracak, genleştirecek, fiziksel özelliklerini geliştirip süngerimsi bir yapı kazandıracak. ![]() Doğal antiseptik, dezenfektan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Ağaç Dostu
|
16 Eylül 2014' den Trinidad Scorpion (Butch T soyu).. (Sn. birnefestoprak paylaşmıştı.) ![]() Chocolate Habanero (Sn. bahcedenn paylaşmıştı.) ![]() Dekoratif sap, damar ![]() Ve de yapraklara sahip ![]() Boğa Kanı Kırmızı Pancar yumruları olgunlaştı. (Sn. MeyveliTepe paylaşmıştı.) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Ağaç Dostu
|
16 Eylül 2014' den Brüksel Lahanası, Mor Lahana, Su Kabağı ve Fasulye aynı karede ![]() Misketler ![]() Yellow Brandywine (Sn. bahcedenn paylaşmıştı.) ilk oluşan salkım ![]() 15 gün sonra oluşan ikinci salkım ![]() Sarı Salkım Domates (Sn. bahcedenn paylaşmıştı.) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Heyamola; Umarım soğuklara dayanabilecek olanlar dışındakileri kışı geçirebilecekleri bir yere almışsınızdır. Özellikle yıldızlar bu şekilde soğuklara dayanamıyorlar. Bir arkadaşın yıldızlarını zorla almasını sağladım. Hepsini de sökmemiş. İnsanlara çok ısrar edemiyorsun. En azından farklı renklerde olanları bodruma almış. Kar istediğimiz bir şeydi. Uzun süredir bu şekilde yağmıyordu. Ancak çok soğuklar zarar verebiliyor. Bu gün ben de benim bahçemin en azından bir kısmını gezdim. Her yer kar altında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|