![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
13 Nisan 2014' den Önceki sene mevsimlik çiçekleri diktiğimiz tarhımızda, bu sene yeşillik türü sebzeler yetiştirmeyi düşünüyoruz. 4 sene önce doldurduğumuz, içerisinde pomza taşı da bulunan toprak karışımını tamamen boşaltıp, yeni yaptığımız sebze adalarının tabanına serdik. ![]() Alt kısımdaki taban toprağını (killi yapıda) çatal belle, 25 cm derinliğinde işleyip gevşettik. Üzerini 35 cm yüksekliğinde yeni yaptığımız karışımla doldurduk. Toplamda 60 cm yüksekliğinde ideal bir ortam hazırlamış olduk. ![]() Tohum Takas Etkinliğinden gelen yeşillik türü tohumları, layıkıyla yetiştiririz inşaallah... ![]() Arka plandaki laleler, 1 hafta daha çiçekli kalırlar. O zamana kadar ektiğimiz tohumlar da yeşermeye başlarlar. ![]() Ekilen tohumlar: Dereotu, Çıbrıska. (Bahcedenn) Maydanoz yapraklı tere. (hberbul) Red romaine marul. (h_doğan) Green star kıvırcık salata, Sativa kıvırcık salata, Yabani roka, Sap kereviz. (MeyveliTepe) Ayrıca kendi tohumlarımızdan; Maydanoz, Tere, Roka, Kırmızı salata, Kekik, semizotu, Mor reyhan ve Pırasa hazırlanan ufak parsellere ekildiler. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
13 Nisan 2014' den Şebboy, ![]() Bir hafta önce tomurcuklanmıştı. ![]() Minik eflatun çiçekli çok yıllık aster (yıldızpatı) köklerinden ayırma yoluyla çoğaltılarak, değişik yerlere dikildi. ![]() Yine çok yıllık phlox (alev çiçeği) aynı şekilde çoğaltıldı. ![]() Sera içindeki kırmızı kıvırcık ayak-karemize 4 adet olacak şekilde şaşırtıldı. Sera içinde pek seçilmeyen kırmızı renk, açık havada belirginleşti. ![]() Düzenleyen heyyamola : 23-04-2014 saat 10:10 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar. Elinize sağlık her şey çok güzel görünüyor... İzninizle bir şey sormak istiyordum. Domates ? fideleri çok güzel gelişiyor. Şimdiden yan dallar oluşturmaya başladılar bile. Acaba siz yatırma işlemi uygulamış mıydınız? Uyguladıysanız yatırma işlemi ne zaman ve nasıl yapılıyor? Daha önce bilmeden bir kaç çeşit oturak domates yetiştirmiştim. Ama yatırmamıştım. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kendiliğinden çimlenip gelişen domatesimize, büyüme dönemi boyunca hiç-bir bakım işlemi uygulanmadı. Meyvelerini toplama dışında dokunulmadı bile... Bildiğim kadarıyla yatırma işlemi yapılacak fideler, uzun gövdeli yetiştirilip asıl yerlerine şaşırtılırken, eğik olarak dikiliyor. (30 derece açı ile) Fazladan toprak altında kalan 15-25 cm'lik gövde kısmından yeni kökler geliştiren bitki, daha iyi beslenip, daha güçlü gelişiyor. Aşırı boylanmış 3-5 fideyi bu şekilde dikip, olumlu sonuç almıştım. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|