![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Sayın heyyamola, Geçen sene yetiştirdiğiniz kırmızı dağ ıspanağının lezzeti nasıldı acaba? Normal ıspanak tadında mıydı veya neye benziyordu? Bir de nasıl tükettiniz? Geçen sene etkinlikten gelen tohumları bu sene çimlendirebildim. http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/34230.htm ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohum çoğaltmak amacıyla yetiştirdiğimden, sadece salata gibi çiğ olarak tadına bakmıştım. Hatırladığım kadarıyla normal ıspanak tadında değildi. Daha kalın ve buruşuk yaprakları, körpe haldeyken daha lezzetli. Sulu yemeği, kavurması, börek veya gözlemesini deneme şansım olmadı. Gözlemlediğim kadarıyla, sıcak havalarda hemen çiçek açmaya yöneliyor. Çiçek sapı 150 cm kadar boylanıp bir sürü tohum oluşturuyor. 10 X 12 cm aralıkla yetiştirilmesi uygun olur diye de not almışım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sebze adalarının 30 X 30 cm parsellere ayrılması
Squarefoot gardening Birim alandan daha yüksek verim almak, ekim-dikim işlerini daha pratik ve düzenli yapabilmek, birçok çeşidi uyum içinde birarada yetiştirmek amacıyla böyle bir yol izledik. ![]() Büyük kolileri ambalajlamada kullanılan 2 cm enindeki plastik şeritleri, gergin bir şekilde, ada kenarlarına tel zımba marifetiyle tutturduk. ![]() Bu parsele 32 adet fındık turp tohumu ekildi. (23 Mart 2014) ![]() Uygun kalınlıktaki oklavayla açılan 4 cm derinliğindeki çukurlara bezelye tohumu ekimi. (23 Mart 2014) ![]() Tohumların üzerini vermikülit'le kapattık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|