![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Plastik borulardan birleşik saksılar -1-
10 cm çapında, 2 mt boyundaki atık su borularından kullandık. Metresi 3 lira, 50 kuruş ![]() Kapakların tanesi, 25 kuruş ![]() Boru uçlarını döndürerek ısıtıp, yumuşayan malzemeye, kapakları yerleştirdik. Bu uçtaki kapağı sabitlemiş olduk. Diğer uçtaki kapak, dairesel yuvaya yerleştirilmiş lastik conta sayesinde istenildiğinde çıkarılabiliyor. ![]() Boru uçlarından 10 cm, daha sonra 15'er cm aralıklarla işaretledik. ![]() Her-bir işarete kılavuz delikleri açtık. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Plastik borulardan birleşik saksılar -2 -
Dairesel hızar seti 20 lira ![]() 75 mm çapında olanı matkabımıza monte ediyoruz. ![]() Düşük devirde çalıştırarak, kesme işini tamamlıyoruz. ![]() 2 mt boyundaki borumuzdan, 13 adet birleşik küçük saksı yapmış olduk. ![]() Hacim ufak olduğundan, çok zengin bir karışım harcıyla doldurup, çilek, marul, reyhan, yeşil soğan vs yetiştirmeyi düşünüyoruz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
39 sayfalık konuyu 2 gündür okuyorum. Çok keyif aldım, pek çok şey öğrendim, tecrübelerinizi kulağıma küpe yaptım. Paylaşım konusundaki gayretiniz için müteşekkirim. Sebze adaları ve birleşik saksılarda yetişecek ürünleri de görmek dileğiyle... Selamlar . |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
6 Mart 2014' den Geçen seneden yavrulayan, ufak lale soğanları sürmeye başlamış. ![]() 70 cm enindeki adamızın, arka tarafındaki 30 cm'lik alana dikmiştik. Ön taraftaki 40 cm'lik bölüme yeşillik türü sebzeler, ekip dikeceğiz. ![]() Frenk maydanozu, ikinci senesine yeşeriyor. ![]() Kuzu kulağı, beşinci senesinde. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Kuzukulağı (ekşi ot) bitkisinin köklerinden ayırma yöntemiyle çoğaltılması
6 Mart 2014' den Sökülen bir kök, ![]() Ayırınca dokuz kök. ![]() Çok uzun kazık kökler kısaltılarak yeni yerlerine ayrı-ayrı dikilecekler. (Dikim aralığı; 15 X 20 cm) ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
[QUOTE=heyyamola;1263379]6 Mart 2014' den Geçen seneden yavrulayan, ufak lale soğanları sürmeye başlamış. Eklenti 478558 Sayın heyyamola pek güzeller, maşallah. Bende de çok var tek yapraklılar. Onlar için bundan sonra nasıl bir uygulamada bulunacaksınız acaba?.. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=YeniGine;1263838] Alıntı:
|
|