![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
Bahçemizden selamlar, Bahçenin halini görünce şok olduk, bahçedeki otların biçilmemiş olması ve karşılaştığımız manzara bizi üzdü. Otlar oldukları yerde yörenin değimiyle yanmış vaziyetteler. El yordamıyla yürüdük kiraz ve vişne ağaçlarının yanına gittiğimizde içimiz ferahladı diyebilirim. Çok güzeldiler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
İşimizin başında bulunamayaşımız ve bahçeyi biçecek olan arkadaşın rahatsızlanmasından dolayı ortaya çıkan manzara. Yapacak bişey yok, önemli olan sağlık. Bahçe düzeni için başka çözüm yolları araştırıyoruz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Küçük ve büyük baş hayvan ticareti yapan bir aileyle tanışmıştık. Onları ailecek bahçeye kiraz yemeye davet ettik, yalnış anlaşılabilr diye resim çekmedim. hep beraber hem yedik ve topladık. Karışılık beklemek söz konusu değildi ama onlarda bize süt ve ev yapımı tereyağı ikramında bulundular. (Bu güzelliği burada paylaşmak istedim. ) |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Yalnız değilsiniz... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kanyaşı otunu araştırdım ama varmı yokmu bilmiyorum daha doğrusu tam resimlerden bile olsa çıkaramadım. Ayrık otları vardı, büyüyen otlar büyük bir ihtimalle onlar. Yağmurlarda iner diyorlar! Evet yalnız değiliz, iyiki varsınız. Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
İlgimizi çeken ve bizi sevindiren ama nedenini anlamadığımız, yaptığımız çardağın etrafına sivri sineklerin ve kara sineklerin uğramaması. Anlayamadık. İlk gittiğimiz günün sonunda akşama doğru kavlandık (sivri sinek kovucu), hazır olda bekledim, çünkü geçen sefer gafil avlanmıştım özellikle de ben. Gelmediler, ertesi günde gelmeyince hem sevindik ama hem de merakta ettik. Daha önce, evde bulunan, oraya gerekli olur diye götürdüğüm bir makara simli rafyayı, torbanın içinde çiviye asmıştık, oda biz yokken rüzgarın etkisiyle uçup bir sağa bir sola yayılmıştı, işlerin yoğunluğundan toplamamıştık, güneşte iyi parlıyor, acaba sebebi bu olabir mi diye kekndi kendimize sorduk. Olabilir dedik ve öylece bıraktık. Kara sinekler için, içine su konup asılan beyaz torba olayını da denemiştim ama çözüm olmamıştı. Ayrıca etrafta kendi kendine çıkan kokulu otlar, kendi ektiğim biberiye, soğan sarımsak ta bulunmakta. Hangisi daha çok etkili olabilir, belkide hepsi etken teşkil etmiştir??? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|