![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sevgili Halil bey, Ne diyeyim, muhteşem... Bak şimdi mutlu oldum... Bu güzel fotoğrafların ardında, haberim olmadan tuz, biber ekmişim... Öndeki iri Domat'a şaşırmadım. benim denemelrde başarılı. Arkadaki Ayvalık/Edremit'dendir şaşkınlığım. Bu UBYİ işbirliğinin sinerjisi olsa gerek... Zira benim Ayvalık/Edremit denemelerim de ürün miktarı henüz istenilen düzeyde değil. Diğer taraftan o topraklarda odunu dikseniz kellenir (sürgün verir.) Nerde, biz de o toprak... ![]() Yerden taclandırmanın tek dezavantajı ağaç diplerinin traktörle işlenemeyişi. UBYİ'nin toprağı işlememe fikri bu dezavantajı ortadan kaldırıyor. Senin fotoğraflar önümü kesti, itiraf ediyorum. Artık fotoğrafları seçerek koyacağım... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaan Uğurlu, Hasan Gültepeli, Lilium Teşekkürler ederim. Sevgili Lilium; Ağaçların büyük çoğunluğu 40-60 yaş arası. Az olarak yaşını bilmediğim (1000 yaş üzeri, tahminen ) eski ağaçlar da var. Onlar ata yadigarı. Ayrıca az da olsa yeni denemeler. Selamlar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Alçak taçlandırma zeytin için iyi sonuç veriyor. Ağacın beslenmesi, ışıklanması ve havalanmasına olumlu etkisi var. Diğer ağaçları güneşini filtrelemiyor. Ürün toplaması kolay bu sayede ağaç sopa yemiyor. Domat ve Gemlik alçak taçlandırma için ideal çeşitler. Halil beyin Ayvalık'ları gözümle görmeden inanmayacağım ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaşlı delice'ye 13 mayıs 2006'da gemlik aşısı yapıldı. Yaşlı kökten henüz kabuğu sertleşmemiş yaklaşık çapı 15cm. olan genç dala kalem aşısı yapılmıştı. Yıl 2010, 4 kg kadar meyve verdi. Bugünkü hali aşağıda. Kalem ucundaki macun halen duruyor. Bugün genç ağaç durumunda. Darısı nice delicelerin başına. Deliceler bu ülkenin atıl serveti. Özel proje yapılmalı. Deliceler bulunduğu yerde aşılanmalı. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Delicenin soğan tabir edilen büyük kökü vardır. Bu kök onu sağlam ve dayanıklı yapar, diye biliyoruz. Ziraat mühendisi arkadaşlar, çelik üretiminin fidan olarak daha hızlı geliştiğini söylemişlerdi. Çelik üretimi mi yoksa Delice'den aşılama mı bunu konuşmak gerek. |
|
|
|
![]() |
|
|