![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
bu arada kalin kilini de armutta denemiş oluyorum. ![]() ![]() Ve tabii yazlıkcılara da iyi bir taktik. Büyükleri bile kandırdım. ![]() ![]() Gerçekten hangi çeşidi bilmiyorum. ![]() Dallar kırılmasın diye bazılarını bağlamalıyım. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Nazar değmesin halil bey. Maşallah diyelim armutlara, Haziran ayında bir kaç kez Bergama 'ya gitmem gerekeçek ,birinde kesin uğrarım, armutlarda olmuş olur. Nasılsa zehir değilde kaolin kili olduğunuda öğrendik. Bu arada geçen hafta ege tropikal Tufan bey'e uğradım sağolsun güzel ağırladı da enzim menzim yoktu ortalarda .Sizin de hafif bir dedikodunuzu yaptık. Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
Alıntı:
sevgili ahmet salih, Enzimleri tıpcılardan saklıyoruz. ![]() aklıma gelmedi bir daha sefere tadımlık içersiniz. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Teşekkürler Tufan, Bergama'ya giderken size de uğrarım. ben arabama bir termos atayım, belki tadımlıktan fazlası çıkar, Halil beye'de götürürüm. Dönüşte, armut karşılığı tabii. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Armutların cinsini öğrenemedik ama erkenci bir çeşit olabilir. Yağmurlardan da olabilir mi? bilmiyorum, erken eriyorlar. Biliyorsunuz kayası da yağmurlar yağınca erken erir. 10 günde yerine 3 günde erir geçer. Kaolin kili erkenci yapıyor mu bilmiyorum. Ancak, geçen yıl armutların yarısı kurtlanmıştı. Bu yıl yok denecek kadar azdı. Bu durumu kaolin kiline bağlıyorum. Geç eriyen, diğer birkaç armut ağaçında da denemeye başladım. Bu arada armut üzerinde kuş gaga izleride azaldı. Sineği beyazlığı ile yanıltan kaolin kuşları da yanıltmış olabilir mi? bilememiyorum. Taş armutlarını ise her yıl eşek arılarına kaptırıyorum. Tam erimeden delik deşik ediyorlar. Kaolin eşek arılarına etkili olursa ya da bir az eşek arısı zararlısını azaltırsa hemen incirlerde de kullanacağım. Asma da da... Size söylemeyi unutmuşum, Ege Tropikal Tufan Bey' in enzimleri kıymetlidir. ![]() Ben iki yudum için iki saat enzimden bahsetmiştim. ![]() Size ve ileti yazan tüm dostlarıma, sevgiler, saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2010
|
halil bey bu güne kadar gördüğüm en ilginç ve çok meyvesi olan armut ağacı türü nedir çok verimli maşallah Allah ürününüzü daha verimli kılsın çektiğiniz branda dere yatağının dibini de kaplıyor mu yoksa sadece önüne set mi çektiniz aro... bemim de dere kenarında tarlam var kışın yağmur suları akar nisandan sonra kesilir dere yatağında su falan kalmaz ben de bu suyu nasıl değerlendirebilirim ***. bahçenize verdiğiniz isim çok güzel kekikli bahçe inşallah daha çok güzel mahsüller yetştirirsiniz sevgili kardeşlerim ağabeylerim zehirsiz tarım yaptığınız için hepinize minnettarım.gerçekten zehir kullanmadan da daha kaliteli ve lezzetli ürünler yetiştirmek mümkündür. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
dere yatağını 60_70 cm. derinliğinde, 40_50 cm genişliğinde bir kanal kazın. Burayı iri çakıllı harç ile doldurun. Toprak yüzeyinde istediğiniz kadar yükseltin. Ya da benim gibi toprak seviyesinde bırakın, sonra taş koyun ve toprakla besleyin. Sonra su tarafına yani duvarın ön yüzüne naylon gerin ve 1 m. kadar su içinde pay verin ve üstüne toptak atın. Naylon suyun altında ve toprağın altında kalsın. Bu şekilde sızdırma yapmaz. Ne kadar su depolamak istiyorsanız, fazlası üzerinden akıp gider. Kaolin kilini Orfe ilaç firmasından alıyoruz. 10 kg. 35 tl. Ayhan Kapta'nın da dediği gibi biz ülkemizde işleyebilseydik her halde torbası 10 tl. olurdu. Zaten değeri de o kadar. Kaolin kiline çin çamuru da deniyor. Çin' in Kao_lin bölgesinde çıktığından bu ismi almış. Porselen sanayinde yoğun kullanılır. Çin porsenellerini ünlü olması bundandır. Bizde de özellikle Çanakkale'de ve Kütahya'da zengin ve kaliteli kaolin yatakları vardır. Türkiye de adı arı kil (saf) olarak bilinir. Bu granik kayalardan elde edilen beyaz kil, ( benim bildiğim) yurt dışına (ABD) gidiyor %95 saflaştırılıp ve 2 mikron küçültülmüş olarak tekar yurdumuza geliyor ve biz bu beyaz toprağımızı paramızla geri alıyoruz. ![]() Armut ağacını cinsini gerçekten bilmiyorum. Çok aşı yaptığımdan, nereden bulup da aşıladım, unuttum. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|