![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
|
Ben Muğla Petek kullanıyorum arının örmesinde bir sıkıntı yaşamıyorum. Mumun bayatlığından kaynaklanan bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Mum içerisinde arının hoşlanmayacağı bir katkı olabilir. Arı katta mı? Arılar bazen kattaki boşluğa aşağıdan yukarı dalak dikiyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
|
Kata çıkmış 14 çıtalı bir arı... Bu yıl pek fazla ana üretimi yapmadım. İki kovan hariç anaların tamamı 2010 model... Kovanların çoğunu kata çıkardım. 13 çıtanın altındaki kovanlardan yaylada çiçek balı alma ihtimali çok az. Bu nedenle arıları kata çıkararak yayla balına hazırlık yapıyorum. Oğula meğillerini kırmak için de sürekli polen topluyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
|
Ballı bir dalak çok lezzetliydi afiyetle yedim Bu dalağı tek çıtalık bir bölmeden kopardım. Petekte yavru olmadığı için (tüketici olmadığı için) işçi arılar birazcık stok yapmışlar. Yeni ana yumurtlamaya başladı.Yavru çoğalınca stokta bir şey kalmaz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
|
Arı sütü bunu da yedim Bunu yemek pek tat vermiyor. Şifa niyetiyle yiyorum. Ana arı, arı sütü yiyerek 6-7 yıla kadar yaşayabiliyor. Bu gün bal gelimi de çok güzeldi. Peteğin arısını silkerken taze bal dökülüyordu. Resimde de bal zerrecikleri görünüyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
|
Yeni yumurtlamaya başlamış 2011 model ana arı... |
|
|
|
![]() |
|
|