![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
Alıntı:
http://www.gidacilar.net/hmf-hidroks...rg-t1496.html? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
|
Fiğ ve Gelincik
Arılığıma 500m mesafede bir tarla... Fiğ ekili, içinde bolca gelincik de var. 16/05/2010 tarihli çekim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
|
Mürdümük
Uşak'ta buna mürdük diyorlar. Bir yem bitkisi... Arı bunun çiçeğinden de güzel bal alıyor. Bu görüntü çiçeklenmemiş hali... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Yani sadece arıları değil çiçekleri de iyi tanımak zorundasınız. Peki arılar sizi (sahiplerini) tanıyor mu? Bazen eli yüzü açık kovan başındalar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
|
Maalesef arılar bizi tanımıyorlar. Psikolojileri bozuk olduğunda saldırırlar. Keyifleri yerinde ise maskesiz kovan açabilirsiniz. Bu söylediklerim Muğla ırkı içindir. Benim arılarım Muğla ırkı... Dışardan yeterince besin bulabilirlerse gayet sakindirler. Onları rahatsız etmediğiniz sürece... Geçtiğimiz cumartesi karakovandan fenni kovana arı aktardık. Ciddi bir saldırı olmadı. Yani arının keyfi yerindeydi. Bununla ilgili videoları bloğuma ekledim. http://balpower.blogspot.com/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Kamil bey bahçeme hiç değilse iki kovan arı koymayı çok istiyorum dozlaşmaya yardımcı olsunlar diye, fakat hiç bilgim yok, bakamam diye korkuyorum, bir ikincisi kışın bahçeye gidemediğim haftalar aylar olabiliyor, gitmezsem kendilerine bakabilirler mi? cahilce bir soru ama inanın hiç bilgim yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu.
|
Arılarımız 19/06/2010'da Burdur Yeşilova Orhanlı Köyünde uçmaya başladı. Bu kovan hariç... Bu kovan yolda boğulmuş. Ölen kovan her zaman güçlü kovandır. 13X13 cm havalandırma olmasına rağmen boğuldu. 10 çıta ve nufusu çok kalabalıktı. Havalandırma önünde izdiham oluşturan arılar, hava girişini kapatıp kovanın boğulmasını sağlıyor. Yine de burada suçlu benim. Kovanın üstünden de havalandırma verme şansımız vardı ama yapmadık. Bu bana ders olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu.
|
Arıların yeni yatağı... Uşak'ta olduğu gibi yine makilik bir alan... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |