![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Benim kovanlarda tek bir yavru bile göremedim. Kek vererek yavru attırmaya çalışıyorum. Ne dersiniz. Daha tembel işi olduğundan böyle yapıyorum. Şerbete mi dönmeliyim acaba? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
Kekle arı yavru yapmaz. Kek arının kritik zamanlarda açlıktan ölmesini engeller. Arıya verdiğiniz yarım kg kek arıyı en az 15 gün uğraştırır. Oysa aynı miktar şekerle yapılan şurubun arı tarafından tüketilmesi 15 saatbile sürmez. Aradaki fark şu; biri çorba içmek, diğeri takır takır kurumuş ekmek yemek gibi. Kek arıyı yorar. Geçmiş yıllarda 4-5 defa kek denemem oldu her seferinde pişman oldum. Bir çok platformda kek tavsiyeleri yapılıyor. Ben kek olayını doğru bulmuyorum. Kek işi biraz da ticarete dönmüş bir olay. Mecbur kalmadığım sürece kekten uzak duracağım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
|
"Baldaki Tehlike" isimli yeni bir video yayımladım. İyi seyirler. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu.
|
Merhaba Ali Bey, kovan tabanları Apimaye, A tipidir. Ben memnunum, 2011 yılından beri kullanıyorum şu ana kadar bir sorun olmadı. Polen toplayacaksanız tavsiye ederim. Bu tabanların kullanıldığı kovanlarda rutubet olmuyor. Taban tamamen açık, ızgara şeklinde, kovan içinde kışın su birikme ihtimali de yok. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu.
|
Arılara sonbahar bakımı, isimli videoyu yayımladım. İyi seyirler. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sonbahar teşvik beslemesi sonunda kovan kontrolü yaptım. Durum gayet güzel. Arı yediğini inkar etmez. 26 Eylül-21 Ekim arasında 11 defa yapılan düzenli besleme sonucunda arıdaki yavru durumu videomuzdaki gibidir. İyi seyirler. ABONE olmayı ve youtube üzerinden BEĞENmeyi unutmayınız ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|