![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
Kovanların uçuş deliklerini açar açmaz arıların bir kısmı dışarı fırladı. Saldırı kaçınılmaz! Ama ben tedbirimi baştan aldım. Maske ve eldivenlerim var. Arıyı yüklediğimiz yer ile indirdiğimiz yer arasında en az 6 derece sıcaklık farkı var. Arı dağda salkım halindeydi. Şimdi uçuşa geçti. Arıyı özellikle gündüz naklettik. Gece soğuğunda salkımdan düşen arı düştüğü yerden kalkamaz ve ölürdü. Sıcaklığı ölçecek bir termometrem yoktu. Tahminen öğle vakti hava 15-16 derece sıcaklığa sahipti. Bu da arının uçuşu için uygun bir sıcaklık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
|
Kovanların arka tarafına gelen yerden (kuzey) bir görüntü. Bu yıl havalar çok soğuk geçti. Geçmiş yıllarda bu zamanda arıda kapalı yavru olurdu. Turp otları da çiçek açmış olurdu. Şu an etrafta ne çiçek var ne de turp otları boy atmış. Bademler çiçek açmaya başlar hemen arkasından da erikler gelir. Haydi hayırlısı... Sezonu açtık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Alıntı:
izmir buca dan bir arı meraklısı abidinacar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kovanları yerden yükseltmek karınca ve fare için çare değil. Bu iki hayvan her yere yürüyerek çıkabilir. Belki kirpi yükseğe çıkamaz. Fare için giriş deliklerini dar tutuyorum. Kovan içindeki arı güçlü olduğu sürece kovan içine hiç bir canlıyı sokmaz. Sadece karıncalar ara kapakların arasına yuva yaparlar. Onları da her arıya gidişte temizliyorum. Kirpiye gelince bu hayvan çoğunlukla gece ortaya çıkar. Arıcılardan dinlediğim: gece kovan girişinde tıkırtı yapıp dışarı çıkan arıları yediği... Arıları sel ve su birikme riski olmayan yerlere koymaya çalışıyorum. En son konaklama yerinde de arı tarlanın en yüksek yerinde. Son olarak karıncanın bana zararının olduğunu düşünmüyorum. Fare için kovan girişleri dar ve arı kendini savunuyor. Kirpiler için bir şey yapmıyorum ![]() Yukarıdaki zararlı olarak bildiğimiz canlılarla bir sıkıntım yok ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|