View Single Post
Eski 01-02-2017, 10:04   #387
kamil35
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acar35 Mesajı Göster
Kamil bey kovanlaeınız yerde karınca fare kirpi tehlikesi yaşamıyormusunuz.bunlara karşı arıları nasıl koruyorsunuz.

izmir buca dan bir arı meraklısı abidinacar
Merhaba Sayın acar, yılda en az 4 defa yer değişimi yapıyorum. Sabit arıcılık yapsam arıları bir platform üzerine alırdım. Gezginci arıcılıkta malzeme taşımak zor. Kovanları yerden yükseltmek kovanlardaki rutubeti azaltır ve kovan ömrünü uzatır.

Kovanları yerden yükseltmek karınca ve fare için çare değil. Bu iki hayvan her yere yürüyerek çıkabilir. Belki kirpi yükseğe çıkamaz.

Fare için giriş deliklerini dar tutuyorum. Kovan içindeki arı güçlü olduğu sürece kovan içine hiç bir canlıyı sokmaz. Sadece karıncalar ara kapakların arasına yuva yaparlar. Onları da her arıya gidişte temizliyorum.

Kirpiye gelince bu hayvan çoğunlukla gece ortaya çıkar. Arıcılardan dinlediğim: gece kovan girişinde tıkırtı yapıp dışarı çıkan arıları yediği...

Arıları sel ve su birikme riski olmayan yerlere koymaya çalışıyorum. En son konaklama yerinde de arı tarlanın en yüksek yerinde.

Son olarak karıncanın bana zararının olduğunu düşünmüyorum. Fare için kovan girişleri dar ve arı kendini savunuyor. Kirpiler için bir şey yapmıyorum

Yukarıdaki zararlı olarak bildiğimiz canlılarla bir sıkıntım yok En büyük tehlike bilinçsiz insan (gerekli gereksiz ilaçlama yapanlar). Bir de Kötü niyetli insanlar.

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön