![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
Çektiğimiz petekleri eve getirdim. Cam ile kapatılmış kare şeklinde bir balkonumuz var. Sağımı orada yaptım. Sağım makinesinin ayaklarına ses yapmasın diye gazete bağladım. Görseli düzgün olan peteklerden bir kısmını bir müşterim için paketledim. Cam tabaktaki tam dolmamış petekler de bana kaldı. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
|
Balı hasat edilen peteklerden bir görüntü. Hepsini kestim. Hurda petek olarak verdim. Eritilip plaka haline getirilecek. Aslında petekleri bahara kadar muhafaza edebilsem baharda arı için büyük kolaylık olurdu. Ancak İzmir'in sıcak havasında petekleri korumak çok zor. Bir hafta içinde mum güvesi oluşuyor ve 30 gün içinde de petek diye bir şey bırakmıyorlar Bu nedenle petekleri hemen kesip eritmeye vermek gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu.
|
15 Eylül'de yaptığım ikinci hasat sonrasında arılarımı yavru yapması için ovaya indirmiştim. Arılarım 22 Ekim tarihine kadar ovada kaldı. Sonrasında tekrar çam bölgesine çıkardım. Kışlık stoklarını yapsınlar diye düşünürken beklentimin üzerinde bir bal stoğu oluştu. üçüncü bal hasadını da 19/11/2016 tarihinde gerçekleştirdim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu.
|
Petekleri eve getirdim. Oğlumla el ele verip kovanları eve çıkardık. Bal süzme işine yarın başlayacağım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bal sağımı yapılan peteklerden bazı görüntüler. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bu da doğal petekli bal. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Valla Sayın Kamil Bey sabah sabah harika gözüküyor insanın gözüne. Afiyetle yiyin inşallah. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu.
|
Arılarımı 27/11/2016 tarihinde kontrol ettim. Bir hafta önce sağım yapmıştım. Arılar çamdan bal getirmeye devam ediyor. Sağımda arıları iyice sıkıştırdım. Arılar kovan içindeki petekleri kaplıyor. Kovanlarda yavru yok. Bu gün itibariyle havalar da soğudu. Arılar biraz dinlensin bakalım. |
|
|
|
![]() |
|
|