![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
|
Kamil Bey, Artvin'den bal getirtmiştik, tadı çok keskindi, hemen kristalize oldu, kavanozun üstü sıvı altı kristalize şeklinde tutuyorduk. Bir süre sonra, açık olan kavanozda ekşime kokusu oluştu, kötü kokuyordu. Kapalı olan kavanozlardan birisini açtım onda da hafif şekilde bir ekşime kokusu vardı, balları attım. Balın alınmasından itibaren 10 ay falan geçmişti bu arada. İlk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum, normal midir? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
|
Alıntı:
Birinci ihtimal bal olgunlaşmadan hasat edildi. Gelen nektar kovan içinde işleme tabi tutulur ve su oranı iyice düşürülür. Bal hasat tarihi gelmeden hasat edilmiş olabilir. İkinci ihtimal bala karışım yapılmış olabilir. Bu karışımda da su oranı olması gerekenin üzerinde ise ekşime kaçınılmaz olur. |
|
|
|
|
![]() |
|
|