agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni528Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-04-2010, 14:54   #11
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarp99 Mesajı Göster
Bu arada ufak bir ajitasyon yapayım , sevgili Habibe, madem Kocaeli'nde yaşıyorsun, Maşukiye'de dedemden kalma yaklaşık iki dönüm ve 25 seneden beri ekilip biçilmemiş arazi emrine amade. Amma ve lakin, haftada iki kere Pazartesi ve Cuma günleri posta ile domates, biber, patlıcan gibi sebzeler isterim. Geri kalanını ister tüket istersen sat. Kullanım şartları şu şekilde olacak: Araziye makina girmeyecek, Neemazal ve kaolin kili dışında ilaç, suni gübre kullanılmayacak, topraktan aldığından daha fazlası toprağa kompost olarak geri verilecek, halamın "Kızım onu öyle yapma böyle yap." gibi kalite kontrol müdahalelerine katlanılacak. Kullanılan ve satılan herşey belgeli olacak.
Şanslı torunmuşsunuz.

Evimin arkasında yaklaşık 500-600 m2 bir bahçem var. Orası ile ancak başedebiliyorum. Bana yardım edebilecek dinamik bir yakınım da yok.
Sebzeleri yerken her seferinde "çok güzelmiş ama çok yoruluyorsun hastasın bırak bu bahçe işlerini" diyorlar. Herşeye rağmen sürdürüyorum.

Sizin bu mübalağalı kışkırmanıza bile aldırış etmeden, halanızla da nasılsa bir orta yol buluruz deyip, teklifinize evet derdim. Çünkü gerçekten de birşeyler yetiştirmesini, dağıtmasını çok seviyorum.

Gelelim postayla meyve sebze almam dememin nedenine; Bilmediğim görmediğim malumatımın olmadığı yerlerden kargo ile sebze meyve zaten talep etmem.
Lakin bildiğim ve emin olduğum uzak bahçeden de talep etmem (marjinal durumlar hariç).
Kargo ile baş edemem. Ben memur adamım maaşımı kargocuları ortak mı edeyim Bölgemde girişimci sayısının çok olmasını bu yüzden istiyorum.

Sizde de olduğu gibi, istisnai durumlar vardır..
Eğer benim de babamın bir bahçesi olsa ve nasıl ne şartlarda ekip biçtiğini bilsem, ve o da bana üşenmeden haftada 2 gün kargo yapsa asla hayır demezdim.

İşte böyle ..
Saygılar.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
baltaç, doğal çiçek balı, karakovan balı, meis balı, seksiyon balı


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025