![]() |
Snow White
4 Eklenti(ler)
Geçen yıl aldığım katmerli beyaz açıyor.Aşama aşama paylaşmak istedim.
Eklenti 413456 Eklenti 415573 Eklenti 415574 Eklenti 415575 |
Sayın,FatihBahçe, mesajınızı çok geç gördüm özür dilerim.
İnanın adenium fidanınızın çiçek açmasına hem de gövde den açmasına çok sevindim,umarım oradan bir dal verecektir . Sağlıklı,huzurlu,başarılı ve mutlu günlerde daha çok çiçeklerini görmenizi dilerim. İyi Akşamlar, |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Yılın ilk çiçekleri çok güzeller Sn drhegeli elinize sağlık. Selamlar |
Sn drhegeli ellerinize sağlık. Benim 2-3 cm adeniumları gördükçe imrenerek baktım. Çiçekleriniz bol olsun.
|
1 Eklenti(ler)
Bu başlığı her açtığımda buradaki güzelliklere hayran kalıyorum.
İki adeniumum vardı biri taşınırken çalındı diğeri de emaneten verdiğim arkadaş tarafından aşırı sulama sonucu cürütüldü. Şu an yine iki adeniumum var, sevgili sakdağ gönderdi sağ olsun:) Eğitim toplantılarından birinde sn. selçuk44 de dağıtmıştı, benim de payıma 1 adenium düştü. Bir gün ben de çiçek göreceğim :)umarım. Eklenti 415911 Ufak olanı adam olacak mı emin değilim:) biraz ezik ama hala yeşil. Çıkmadık candan umut kesilmez ya, bekliyorum. |
5 Eklenti(ler)
Sayın zevren07 ve Sayın drhegeli sağolsun sayfayı şenlendirmiş, gerçekten süperler emeklerinize sağlık :)
Arkadaşlar çiçeklenmede sorun yaşayanlar, düzenli olarak gübreleme yapıyorlar mı? Herhangi 15-15-15 gübrede olabilir. Biz 3 15 kullandık ve başarılı olduk. OKuduğum kaynaklarda en çok tavsiye edilense azot seviyesi düşük. 1:2:3 oranı. ( Kaktüslerdede çok benzer tavsiye ediliyor ) Çünkü azot'un yüksek olması bitkiyi dış tehlikelere karşı korumasız bıraktığı gibi çiçeklenmeyide baskıladığını okudum. Herhangi dengeli bir gübreyle her sulamada etiket değerinin 4de1 tavsiye ediliyor. Özellikle hindistan cevizi torfu, perlit vb. besin değeri bulunmayan bir harç kullanıyorsanız, çiçeklenme için dışardan gübreleme şart diyebilirim. Bugünlerde çöl gülleri bize çok güzel süprizler yapıyor. Hiç katmerli tohumu almamamıza rağmen katmerli çöl güllerimiz oldu. :) 1. Fotoğraf tohumdan ürettiğimiz ilk katmerli Çöl Gülümüz :) 2. Fotoğraftaki 2. katmerli Çöl Gülümüz. :) |
5 Eklenti(ler)
Çöl güllerimiz :)
|
5 Eklenti(ler)
Çöl güllerimiz :rolleyes:
1. Fotoğraftaki kenar çizgilerinde hafiften morumsu bir renk var :) |
5 Eklenti(ler)
Şimdilik bu kadar :)
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim 20 kadar adeniumdan üç tane kaldı.
Hepsi de çok sağlıklıydılar, son üç yıldır yaz sonu bitkilerimi emanet edip baharda teslim aldığım komşumun aşırı sevgisine maruz kalıp! çürüdüler maalesef. Elimde kalanlardan biri açtı, diğeri tomurcukta. Eklenti 417608 |
drhegeli'nin torunları
2 Eklenti(ler)
Nisan ayında, kaktüs ve sukulent fuarında hediye ettiği Arabicum ve Tiny ding dong tohumlarından çıkan bebeler...
|
1 Eklenti(ler)
Bir güzel torun da (obesum) ben yükleyeyim :)
Şu anda tam bir yaşında sayılır; geçen sene drhegeli'den gelen bir tohumdu. Teşekkürler sn drhegeli... |
1 Eklenti(ler)
Katmerli beyazdan son bir duruş.
Eklenti 420104 |
Alıntı:
beyaz katmerlilerin kokulu olduğu söyleniyor. bide koklayın isterseniz. |
2 Eklenti(ler)
Mehaba;
resimdeki çiçeğin yaprağındaki asimetrik durum dejenerasyonmudur? |
benim 1 yaşını geçmiş adeniumlarım bi türlü çiçek açmıyor
neden olabilir? |
adenium
Merhaba
adenium tohumu nedereden edinebilirim. Bilginiz var mi? Ya da fida |
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 424612
Yaklaşık 3 aylık fidelerim. Bana biraz küçük gibi geliyorlar. Sizce büyümeleri normal mi? Fideciklerimi artık durgun su kültüründe bakıyorum. Gerçi bu durum büyümelerini hızlandırdı. |
5 Eklenti(ler)
Sayın turkankaragoz, gelişimleri normal gayet sağlıklılar. Durgun su kültürü hakkında bilgi verebilirseniz bende denemek isterim. Teşekkürler :)
Sayın berfinodabasi, mesaj atarsanız yardımcı olabilirim. İlk tohum keselerimizi sizlerle paylaşmak istedim :D Hepimize hayırlı uğurlu olsun. :) |
3 Eklenti(ler)
Sayın Turkankaragoz
Sn Can17can'ın dediği gibi gayet güzel ben yıl başında ekmiştim şu anda sizinkiler kadar. Eklenti 426815 Eklenti 426816 Eklenti 426817 |
Sayın Can17can
Gördüğümden bu yana hepsi çok güzel gelişmiş tohuma gelmiş bu durumda seneye tohumlar sizden gelecek, emeklerinize sağlık. Saygı ve salamlarımla |
Sn adneser, Sn can17 ilginize çok teşekkür ederim. Tohumdan çok çabuk çıkan bir bitkinin büyümesi daha hızlı olacakmış gibi geliyor. Birde internette 157 günde tohumdan çiçeğe diye bir yazı okuyunca bu bitkiler nasıl çiçek açacak diye düşündüm. Ama beklemek gerekiyormuş anladım. Gerçi çok sevimliler ben onları böylede çok seviyorum. Yapraklar büyüdükçe çok hoşuma gidiyor. İlk kez yetiştiriyorum belkide ondan telaşlanıyorum.Hepinize bol çiçekli huzur dolu günler dilerim.
|
1 Eklenti(ler)
|
Ne kadar güzeller, benim neredeyse 2 yaşında olan adeniumlarım bu yılda açmadılar. Renklerini görebilmek için bir tek çiçeğe de razıydım oysa. ;)
|
Ah ah bizimkilerin böyle açtığı günleri görebilecek miyiz? Sn drhegeli ellerinize sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
Benim adeniumların son halleri...
İlk fotoğraftakiler 2 yaşında, baharda toprak değişimi yaptım, kum+bahçe toprağı çok sert , gözeneksiz bir yapı oluşturmuştu. Vermikülit ve bir miktar hindistan cevizi torfuyla toprak karışımını hafiflettim. Kum+bahçe toprağı karışımında kökler resmen sıkışmışlardı, kısa kısa kökler vardı. Ortadakinin köklerini yavaş yavaş toprak yüzeyine çıkardım. Eklenti 427808 Bu resimdekileri kışın ektim, toprakları vermikülit-kum-bahçe toprağı-hindistan cevizi torfu karışımı. 2 yaşındakilerin gövde kalınlığına erişecekler nerdeyse. Öndekinin gövdesi daha yeşilimsi, açık renk açacak galiba. Bunların hepsinin ayrı ayrı isim kartları vardı ama kayboldular zamanla. Süpriz olacaklar artık. ;) Eklenti 427809 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025