![]() |
Benimkiler daha 5 cm:(((
Ferda hanım, güle güle büyütün. Açmış hallerini de görürüz inşllah |
Boyundan büyük iş yapmış.:)
Tohumdan üretilen Plumeria 3 yıldan önce çiçek açmıyor diye hayıflanırken, adeniumların bu performansı beni pek sevindirdi.. |
Sayın Ferda Ülkümen,adeniumlarınız çok güzel:Uzun ömürlü
olmalarını dilerim.Tohumlarınızı hangi tarihte dikmiştiniz acaba? Teşekkürler. |
Mayıs ayı ortalarında ekmiştim Yeşim hanım
|
Tebrikler, sanırım Türkiye'de çiçek açan ilk adeniumlar olacak.
Neemin etki etmemesi ilginç neem-su oranını kaça kaç uyguladınız ? Çünkü forumda tam netliğe kavuşmadı. 1ml/1 lt uygulayan var 5 ml neem/ 1 lt su uygulayan var. |
Tebrikler Ferda Hanım,
Maşallah.... Gübre kullandınız mı? |
Çiçekleri görmem için yıllarca beklemem gerektiğini sanıyordum. Güzel bir haber benim için. Başarınız için kutlarım sizi de.
|
Alıntı:
Başarı sayılacak bir özen göstermedim. Kaktüslere baktığım gibi baktım sadece. Bahçe toprağına (Bizim bahçenin toprağı kumlu ve çok geçirgen) biraz koyun gübresi ilave ettiğim toprağa diktim, birkaç kere sim organic püskürttüm. Tam gün güneş alıyorlardı, günaşırı suladım. Neemazal'ı 1lt suya 5ml olarak hazırlamıştım. Beni şaşırtan da Basudin in etki etmemesi, başarısızlığıyla ilk defa karşılaştım. |
ferda hanım yaklaşık 15 cm. dediniz yükseklikleri için peki kalınlıklarını söyliyebilirmisiniz. bana çevresinide verseniz yeterli buradan çap genişliğini teşpit etmek istiyorum. Bonsai olarak değerlendirirken buları bilmek iyi olacaktır.
|
Daha bosai olarak değerlendirecek boyuta gelmediler sanırım.
En geniş yerinde çevresini 9 cm gibi ölçtüm. |
uygun işlemlerle her boyutta bonsai için ideal formatlara getirilebilir. Burada amaç ağacımızı daha iyi tanıyıp o çerçefede hareket etmek.
Bu arada sayın iklimsiz galiba bu sitedeki en başarısız adam benim (adenium konusunda ) zira verdiğiniz tohumları çimlendiremedim bile, uygun zamanı bekledim diktim ama olmadı. Emre bendekileri paylaşırız dedi ama onunlada buluşamıyoruz. Eğer elinizdeki fazlalıklarda yapacağımız toplantıya getirebilirseniz sevinirim. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
İşte bendeki Adeniumların son durumu. yalnız bazılarında sarı böcekler oluştu gideremedim bende. baya boy attılar balakım neler olacak. Ferda hanım tebrik ederim bu arada çok güzel görünüyor adeniumlar.
|
Bende 1 ay önce ektim, ama çok yavaş gelişiyorlar. Tohumları diktim aradan 2-3 gün geçmeden çimlenmişler :) Çok arsız bunlar.
|
Merhabalar,
Ferda Hanım elinize sağlık, bu kadar çabuk çiçek açmasına çok şaşırdım, çok da sevindim:) Yaz başında ektiğim adenium (pink) fidelerim birer birer ölmüştü. 2-3 hafta kadar önce tekrar ektim. Perlitli torf bulunan saksıma kayısı çekirdekleri sapladıktan sonra biraz toprakla üstünü kapayıp yeni adeniumlarımı ekmiştim. Hemen arkasından şehir dışına çıkmam gerekti. Saksıyı balkondan içeri alıp bolca suladım ve geri geldiğimde toprağın küflenmiş olduğunu görünce çok üzüldüm. Balkonda güneşli bir yere alıp kendi haline bıraktım. O tohumlardan umudumu kesmiştim. O tohumlarla beraber Atatürk Orman Çiftliğinden toprağıyla aldığım ve yazın bitmesiyle ölen tek yıllık çiçeklerimin olduğu saksıya da birkaç tohum saplamıştım. Bu toprak oldukça sıkı ve içinde dal parçaları olan karışık bir toprak. Birkaç gün sonra iki saksıda da adeniumlar çıkmaya başladılar. Bir haftayı geçtikten sonra kayısı çekirdekleri üzerinde perlitli toprağa ekilen adeniumlar daha tombul ve daha güçlü bir gelişim gösterdiler. Diğer saksıdakiler ince, uzun ve cılız oldular. Arada önemli bir toprak farkı var ama kayısı çekirdekleri işe yaramış olabilir mi acaba? |
sn sahin 54,
adenıumları direk poşete mi diktiniz,yoksa şaşırttınızmı? |
Sayın kızılhisar;
7 nolu mesajda ilk ektiklerimi resimlemiştim, resimlerini görebilirsiniz. 45 adetlik tepside iken yaklaşık 5-8 cm olduklarında poşetlere aldım. gerçekten hızlı büyüyorlar,eğer kök gelişiminde hemen yerini değiştirmediğinizde büyüme yavaşlıyor. Poşetlere aldıktan itibaren bazıları 15-20 cm'yi buldu. Eğer fazla ekim yapmayacaksanız büyük saksılara ekmenizi tavsiye ederim, kök yer büyük olunca daha hızlı büyüyor. |
1 Eklenti(ler)
Sn.Ferda Ülkümen,
Benim Adeniumların birinde (noble concubine) hareket var. Mercekle baktım ama anlayamadım. Ya dallanıyor **** tomurcuk veriyor. Siz tecrübelisiniz.Nedir acaba. Eklenti 48694 |
Tomurcuğa banziyor İzzet bey, ilk gördüğümde ben de karar verememiştim.
|
Teşekkürler cevabınız için.
Hala izliyorum tam belli olmadı. Sanırım çiçek salkımı, beklemedeyim. |
2 Eklenti(ler)
Tesadüf mü bilmiyorum ama alt dallarını kestiğim bir adenium arabicumun gövdesi diğerlerinden çok daha fazla kalınlaştı. Üst yapraklar da çok büyüdü. Bu durumda gövdesi ince kalmış bir tanesine aynı uygulamayı yaptım. Bakalım aynı gövde kalınlaşması bunda da olacak mı?
|
2 Eklenti(ler)
Adeniumlarım, saksısını değiştirsem bu mevsimde problem olurmu:confused:
[ATTACH]Eklenti 49726[/ATTACH] |
Sayın günsu; problem olacağını sanmıyorum ben yaklaşık 500 tane kadarını tepsilerden poşetlere aldın o gün hava sıcaklığı biraz düşüktü fakat kapalı ortamda değişim yaptım. bu günlerde havalar sıcak gittiğinden değişim yapabilirsiniz sanırım. Adeniumları ayırdığınızda daha hızlı büyüdüğünü göreceksiniz. Kökler geniş yer bulduğunda daha hızlı büyüdüklerini farkettim. şimdiden kolay gelsin.
|
Adeniumun açmasına az kaldı
1 Eklenti(ler)
|
Gayet sağlıklı ve güzel.Maşallah.Açınca da resmini görmek isteriz.
|
Ferda Hanım, sizinki nasıl açtımı?
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda kardeşimin, ikisinin yaprak yapıları farklı, diğer fotoğraftaki ile aynı zamanda ekildiler fakat bu küçük kaldı.
|
Adenium
Alıntı:
|
[QUOTE=günsu;298931]Adeniumlarım, saksısını değiştirsem bu mevsimde problem olurmu:confused:
[ATTACH]Eklenti 49726[/ATTACH][/QUOT Bitkiler sıcakta duracaklarsa halen saksı değiştirmesinin sorun olacağını sanmıyorum. Yaşadığım yerde geceleri sıcaklık 10 derecelere kadar düşüyor. Ama benim Adeniumlar ağır da olsa büyümeye devam ediyorlar. Benim bitkilerim güneye bakan balkondalar. gündüz balkonda sıcaklık belki 30 derecelere kadar çıkıyor ama geceleri sanıyorum dediğim gibi 10 derecelere düşüyor. Korkmayın. Yalnız karışımınıza bolca kum veya perlit karıştırın. Bu bitkıilerin toprağı ne kadar yumuşak ve geçirgen ise o kadar çok kalın gövde ve kök, boy yapıyor. Bir saksıya bir bitki dikin, saksıların genişliği 25 cm kadar olsun, tabii bu 2009 için, eğer toplu bir yere şaşırtacaksanız aralarında en az 20 cm. olsun. Bu arada bildireyim. Bu benim bu yıl edindiğim tecrübe. |
1 Eklenti(ler)
ADENIUM AŞILAMA
1. Çok keskin ve steril bir bıçak kullanılacak. 2. Aşı yapılacak kök, topraktan 15cm.yukarıdan düz şekilde kesilecek. Ardından düz kesik atılan yere 1.5 cm uzunluğunda V şeklinde kesik atılıp içerisindeki parça çıkarılacak. 3. İstenilen özellikteki adenium kalemi de ağzı 1.5 cm. V şeklinde kesilip, diğer anaç bitkiye oturtulacak. 4. Bir bant ile aşı yeri sıkıca bantlanacak. 5. Nemi koruyabilmek için, bitkinin tamamını içine alacak şekilde şeffaf poşete sokulacak ve bitki gölge yere alınacak. Poşetin çok ısınmaması ve güneş ışığına direk maruz kalmaması için, istenirse üzerine kağıt kapatılabilir. 6. Aşıdan 10 gün sonra üzerindeki poşet çıkarılacak. 7. Aşıdan 15 gün sonra da aşı yapılan yerdeki bant çözülüp aşının kaynayıp kaynamadığı kontrol edilecek. KAYNAK:http://bonsai-nursery.blogspot.com/2...technique.html |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025