![]() |
1 Eklenti(ler)
Benim minikler. :)Eklenti 43377
|
Bunlardan kokulu olanlardan
1 Eklenti(ler)
|
Ben adeniumları 2 gün suda beklettikten sonra 17 temmuzda ektim. Daha suda beklerken beyaz uçlar vermişti. Ekeli iki gün oldu başlarını topraktan çıkardılar. Oğuzhan sizinkiler de maşallah kocaman olmuşlar. Bence; kokulu olanların, şaşırtma zamanı gelmiş.
|
Ben hala kendime ayırdığım Adeniumlarımı ekemedim desem :) Terzi söküğünü dikemezmiş; tohumcu da kendi tohumlarını ekemezmiş :)
Bazı bazı aksilikler ve işlerden ötürü seraya da gidemiyorum birkaç haftadır, diğer fidelerim de ne halde bilmiyorum. En son gittiğimde onlarca değişik kabak türü kabaklarını vermişti; değişik renk ve şekillerde olan süs ayçiçekleri her birisinde onlarca çiçek açmıştı. Domatesler değişik şekillerde ve boyutlarda meyvelerini vermişti ama daha tam kızarmamışlardı. Karışık türlerin olduğu kısım ise birbirine girmişti, şu anda sadece sulama bakımı yapılıyor, umarım ölmemişlerdir. Ağaç fideleri hala viyöllerde; hatta bazı sebzeler ve çiçekler viyöllerden toprağa kök atmıştı, artık orada kalacaklar. 600-700 tür birden ve ön hazırlıksız uğraşınca böyle oldu tabi... Bu başlık altındaki resimleri görünce çok mutlu oldum, inşallah çiçeklenmiş hallerini de görürüz.. |
4 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
bende yetiştirdiğin Adeniumların fotoğraflarını paylaşmak istedim. bulundukları tepsilerde daha fazla büyüme olmadığından fidan poşetlerine aldım hepsini yakında yine gelişimini güncelleyeceğim. |
Kim bilir belkide bir gun, sizlerin Col gulleride, (adenium) asagidaki likte gorulen, Bali'deki calismalar gibi olur..
http://members.iinet.net.au/~jold/bi.../adenium.shtml |
Adeniumlar dallanmaya başladı
2 Eklenti(ler)
Bir aya yakın zamandan beri bazı adeniumlarım dallanmaya başladılar, en güzel dallanma super noble concubine adlı çeşitte. Artık bu dallarda ne gibi işlermler yapacağımızı bilmemiz gerekir diye düşünüyorum. Bu konuda yabancı dil bilen arkadaşların yardımlarına ihtiyacımız var. Herkese yardımları için teşekkürler.
Eklenti 44155 Arabicum Eklenti 44156 super noble concubine |
2 Eklenti(ler)
Bu gün bazı bitkilerimin köklerinin nasıl olduğunu anlamak için üstten biraz toprağını açarak baktım. Daha önce bu bitkileri çakıl taşlarının üzerine dikmiştim. Harika gelişmeler gördüm.
Gördüklerimi sizlerle paylaşmak istedim: -Derin dikilen adeniumlarda kök gelişmesi zayıf, -Sıcaklarla birlikte bitkilerde çok hızlı bir gelişme başladı.Tabii bu arada kökler de kalınlaşmaya. Sanırım önümüzdeki yıl köklerde çalışma yapmamaız gerekecek gibi geliyor bana. işte resimler : Eklenti 44234 Pinkte Eklenti 44235 Arabicum. |
Çok güzel bir örnek vermişsiniz.Çakıltaşı üzerindeki kök yapısı daha bir gelişmiş.Seneye baya güzel bir gelişme olur gibi görünüyor.
|
Herkese selamlar.
İnternette gördüğüm resimlerde kökler hep yan gelişmişti.Ben de bu nedenle kazık kökü keserek bulduğum yuvarlak çakıl taşları üzerine diktim.Ama merakım bundan sonra önümüzdeki yıl ne yapabileceğimiz? Arkadaşların yetiştirdiği Adenium'ları da çok merak ediyorum. |
Alıntı:
Bitkilerinizin görünümü incelendiğinde sanki toprağında tuzlanma var gibi anlaşılıyor. İnşallah yanılmamışımdır. |
5 Eklenti(ler)
bunlarda benim adeniumlar. siyah saksıda olan ademium pink, diğerleri adenium arabicum. zamanlama konusunda tam bilgim olmadığı için deneme amaçlı olarak az sayıda tohum ekmiştim. şuan ikinci yaprakları çıkmaya başladı ama arabicum'lar bana uzayıp gidecekmiş gibi geliyor.
arabicumlardan birine izzeterisen'ın yaptığı gibi köküne çakıl taşı koymayı düşünüyorum. daha önce deneyimi olan arkadaşlar yol gösterirlerse ve bitkilerin durumları konusunda yorum yaparlarsa sevinirim. |
Sn muhikan.
Ben kazık kökü keserek çakıl taşı koyduğum bitkilerden daha iyi sonuç aldım. Yanlara doğru dünyanın kökü gelişiyor. Ama bir miktar bitki kaybedilebiliyorsunuz kesik yerde olabilecek çürümelee için. Ama internette bu çürümelerin önlenebilmesi için uygun bir fungisit püskürtülmesi önerililyor. Bu en azından Captan terkilpili bir ilaç olabilir sanıyorum. Bu konuda mine Hanım'a danışmak gerekir. Ama şaşırtma sırasında kaba ve hafif nemli bir karışım hazırlanır, bitki dikilir, 2-3 gün sonra sulanırsa sorun olmayacağını sanıyorum. Bunlar bildiğimden değil Adenium tecrübelerimden. Ayrıca kültürel tedbir dediğimiz bu tür uygulamalar ilaçlardan çok daha başarılı olabilir. Başarılar. Lütfen sonuçtan bizleri de haberdar ediniz. |
Mangal kömürünü toz hale getirip, kesiğiniz yeri onunla kapatın.
|
6 yaprak olan adeniumlarımı saksılara alma zamanı gelmişmidir acaba? Bir bilen bana yol gösterirse sevinirim.
|
Cemo ben 4 yaprak iken saksıya aldım. Bahçe toprağı+kum+torf karışımı kullandım. Artık güneşe koydum hepsini. Hemen gövdeleri kalınlaşmaya başladı. Sorunsuz olarak büyüyorlar. Artık fısfıs ile değil, doğrudan suluyorum ve organik gübre kullanıyorum.
|
Alıntı:
Uzun olanlar adenium obesum pink, bodur olanlar adenium arabicum diye biliyorum.. |
Merhabalar,
Ben de haziran ayında adenium pink rose ekmiştim. 10 kadar tohumu çimlendirmekte hiç sorun yaşamadım. Ama çimlendikten ve yaprakları çıkmaya başladıktan sonra tırtıl, böcek ve güvercin saldırılarından sadece 1 tanesi sağlıklı şekilde büyümeye devam edebildi. Çok şirin, minicik, bodur ve de 8 tane yaprağı var:). Aslında ben de bonsai yapmak istiyordum ama hem tecrübem yok hem de dış etkilerden çok fazla kayıp verdiğimden kesmeye korkuyorum. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla bir toplu ekim daha yapıp çıkanlarda denemeler yapmalıyım. Enfeksiyon ve mantar kapma riski gözümü korkutuyor... |
Alıntı:
|
Merhaba,
Büyük hevesle tohumlarımızı çimlendirip güzel güzel fidelerimiz oldu. Havalar soğumaya başladı,şimdide kara kara düşünüyorum. 80 adet fide .:-)) Yer problemi,İlk fide satış ilanını ben vereceğim sanırım. |
Adeneum
Alıntı:
Adeneumlariniz mukemmel gozukuyor.Destekleyici bir urun kullandiniz mi?Bana da bu konuda yardimci olabilirmisiniz,arabicumlar basarili sayilir ama noble lerde pek bir hareket yok ve yavas buyuyorlar,ne onerirsiniz ?tesekkurler |
Alıntı:
Denemek amacıyla 3 tane Adenium fidesini 3 ay önce bahçeye diktim. Bakalım dediğiniz gibi başımıza ne iş gelecek, bekleyecek göreceğiz. Benim de 60 tane var. Hiçbirisini kaybedesim yok. |
Merhaba,
bir iki kökte ben deneyeceğim.umarım haklı çıkarsınız. balkonda rüzgar almayan bir yerde tutacağım.hadi hayırlısı..:-)) |
İstanbulda denememenizi öneririm.bizim iklimimizde kar bile yağmaz, sözkonusu zakkum değil Adenium, tropical iklim bitkisi, biz subtropical iklimdeyiz denemek gerek.
|
1 Eklenti(ler)
Açmasını bekleyemedim...
Eklenti 47934 Ne yazıkki üzerindaki minik sarı böcekleri yok edemedim. iki defa neem azal'la, olmayınca Basudin'le ilaçladım, hala yaşıyorlar. |
Tohumdan büyüttüğünüz adeniumlar mı Ferda Hanım. Bu kadar çabuk çiçek açtığını bilmiyordum.
|
Nasıl güzeller..:) Nazar değmeden kocaman olsunlar inşallah.
Ferda Hanım boyları yaklaşık kaç cm acaba?(Bende olanlar ile kıyas yapabilmem için) |
Alıntı:
Ben de şaşırdım, iki tanesinde tomurcuklar var. Havalar da soğudu, etkilenmesinden korkuyorum. |
Boyları 14 - 15 cm
|
2 Eklenti(ler)
20 gün kadar önce yaprak mı, tomurcuk mu olduğu belli olmayan sürgünler vermişti.
Eklenti 47938 Eklenti 47939 Artık eminim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025