![]() |
Alıntı:
Senecioma düzenli olarak su veriyorum. Şuan için kendisi iyi görünüyor. Saksısı küçük ve pencere önünde içeride. Merak ettiğim konu şu acaba bitki takviyesi vermeli miyim? Eğer vereceksem hangi bitki takviyesini vermeliyim. Birde alttan sulama yaparak boncuklara su değmesini engellemek faydalı olur mu? Teşekkür ederim. |
Alıntı:
Kış dönemi olduğu için besin takviyesi vermenize gerek yok ama baharla birlikte düzenli besin takviyesine ihtiyaç duyacaktır. Birkaç sulamada bir dengeli herhangi bir hazır besin, gübre şerbeti ya da ev yapımı enzim kullanabilirsiniz. Alttan sulama yapmanızı önermiyorum, özellikle toprakta biriken tuzların yıkanması açısından saksı üstünden sulamanız daha doğru olacaktır. Sularken boncukların ıslanması da sorun değil, merak etmeyin zarar görmezler. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben bu senecio rowleyanusu saçaklı saçaklı sarkıtana kadar pes etmeyeceğim:) Pes etmemek içinde yardımınıza ihtiyacım var ******:) Aşağıda ilk fotoğrafta görüldüğü üzere yeni sürgünlerim mevcut, ancak ikinci fotoğrafta da görüldüğü gibi diğer dalda çıkan bazı sürgünler kurudu. Birde toplar sanki çok küçük duruyor. Aslında düzenli su vermeye çalışıyorum. Hatta birkaç gün dinlenmiş su veriyorum. Camın önünde duruyor. sorun tam olarak nedir ve çözüm konusunda da yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim. |
Alıntı:
Torfa dikili gibi geldi bana, eğer doğru gördüysem bu büyük bir sorun olabilir, gözenekli bir toprak karışımına dikmenizi öneririm. Kısaca sorununuz suyunun fazla gelmesi... |
Alıntı:
Aslında yeni sulamıştım ve dediğiniz gibi haftada bir sulamaya başlamıştım. Şimdi toprağın kurumasını bekleyeceğim. Bitkimi Taner Angay'dan almıştım, gönderdiği toprak karışımını kullandım. Umarım sulamaya dikkat ederek sağlıklı büyümesini sağlayabilirim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... |
greenmira
Boncukların arası çok uzun- ışık az. Boncuklar çok ufak, besin az. Suyu azalt, gübre ver, ışık ver. Gülümse:) |
Alıntı:
Öneriniz için teşekkürler, suyu azalttım. Aslında camın önünde güzel ışık alan bir yerde. Gübre olarak sukulentler için olan bitki sıvılarından vermem yeterli olur mu? (Bauhaus veya Koçtaş'ta bulunanlardan) |
Senecio rovleyanus
1 Eklenti(ler)
Bu da benimki..
Senecio rovleyanus |
Alıntı:
|
Muhteşem
|
Senecio rovleyanus
2 Eklenti(ler)
Bugün
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 663065
Bu da benim miniğim.dokunmaya korkuyorum çok minik.çok güzel ya.:p |
Merhaba çiçeksever dostlarım. Acaba bu güzellikten bana budama sonrası çelik göndermek isteyen olurmu ? nasıl mutlu olurum nasıl dua ederim bilemezsiniz.:) ne olur aklınızda bulunsun çook istiyorum.. sevindirin bu garibi....:)
|
|
Senecio rowleyanus nasıl dikilir?
Sayın SDurul'un gönderdiği miniği çay bardağına biraz toprak koyup sarkacak bir şekilde içine dik olarak koydum. Ama bu böyle olmayacak diye düşünüyorum. Nasıl dikeceğimi bilmediğim için yardımlarınızı bekliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Selamlar. Bu ikinci senecio denemem ama yine başarısız olacağım sanirim. Gözünün içine bakıyorum büyüyüp serpilsin diye. Tam herşey iyi giderken yine boncuklarla yumuşama başladı. Susuz kaldı desem toprağı nemliydi. Bütün gün ışıkta aliyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ne nazlı şeymiş şu senecio 🤔🤔
|
Sn Aysel hanım.sanırım üyemizin biri kendindekinin güneş ışıgını direkt almayan ama aydınlık bir yerde tuttuğunu söylemişti.ve gayetde güzel ve formluydu. birde öyle deneyebilirsiniz yanlış yönlendirmeyeyim bir araştırın isterseniz.
|
çok sevimli boncuk boncuk. bende almak istedim birkaç satıcıya sordum ama görseli faklı çeşitleri gösterdi.ben tespih tanesi gibi olanları beğeniyorum ank. nerede var yardımcı olurmusunuz.
|
1 Eklenti(ler)
biz cok siriniz.syn Suzi Dilara nin bir paylasimda gonderdigi celiklerden biriydi.sanirim yerini cok sevdi.costukca costu.
|
nihayet benimde oldu sevgi durul hanımefendinin emanet:) gözüm gibi bakıyorum. resim yollamaya çalışıyorum ama olmuyor. öğreneceğim bakalım. şimdi bi sorum olacak acemice boncuklarının arası açıksa ışıksızmı kalmış demek acaba. fıs fıs ile suluyorum bocuğuna su değiyor zararı varmı acaba
|
Senekio
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar bende bu çiçekten bir tane edindim ama senekio nun hangi türü olduğundan pek emin değilim rowleyanus diye aldım ama sanki bana uzun gibi geldi yaprakları sizce hangi türü bu bilenleriniz bir yardımcı olabilirmi rica etsem
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
[IMG]https://i.hizliresim.com/JZXGyj.jpg[/IMG]
[IMG]https://i.hizliresim.com/26yl0N.jpg[/IMG] Buda benim çiçeğim aldıgımda parmak kadardı bayağı büyüdü , karanfil gibi çok hoş kokusu oluyor çiçeklerinde :) isteyen olursa kargoyla köklenen yerlerden kesip yollayabilirim :) |
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Bende kendi Senekiom ile katkı yapayım. |
Alıntı:
Maşallah yanındakileri gölgede bırakmış. :) Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
Bende de vardı önceden ama öldü [emoji57]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
1 Eklenti(ler)
Merhaba ,
Bu da benim ilk denemem. 5-6 ay önce şok marketten almıştık. 5-6 tanesi vardı sadece. güzel gelişme gösterdi. uzayan bir sürgünü toprağa yan yatırdım. 2 yerden kök tuttu. acaba aralardaki bağlantıları koparmalımıyım. yoksa böyle devam mı etmeli. müdahale etmemeli miyim . |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025