agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Senecio rowleyanus (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/6081.htm)

Aysel Yavuz 14-11-2014 15:29

Peki gün ışığı şart mı ? Çünkü cam kenarlarının hepsinde kalorifer peteği var. Oda zarar veriyor. Balkonlarımın ikisi de açık. Ona uygun bir yer yapmalıyım

A_NOMAD 14-11-2014 15:34

Balkonunuzun nispeten kuytu bir köşesi de olabilir, çok soğuklarda altını keseceğiniz uygun boyutlu pet şişe ile mini sera altına alabilirsiniz...

Gün ışığı şart evet, kışın azalmış ışığa tahammülü olur ama yine de bence aydınlıkta olması daha iyi olacaktır.

Aysel Yavuz 14-11-2014 15:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1333584)
Balkonunuzun nispeten kuytu bir köşesi de olabilir, çok soğuklarda altını keseceğiniz uygun boyutlu pet şişe ile mini sera altına alabilirsiniz...

Gün ışığı şart evet, kışın azalmış ışığa tahammülü olur ama yine de bence aydınlıkta olması daha iyi olacaktır.

Çok teşekkürler.. Pet şişe işini deneyeceğim.. Arada hava sirkülasyonu da şart tabi değil mi :)

A_NOMAD 14-11-2014 15:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz (Mesaj 1333586)
Çok teşekkürler.. Pet şişe işini deneyeceğim.. Arada hava sirkülasyonu da şart tabi değil mi :)

Pet şişenin kapağını açık bırakırsanız, havalanma sorunu olmayacaktır.

kadir yilmazer 14-11-2014 17:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz (Mesaj 1333581)
Peki gün ışığı şart mı ? Çünkü cam kenarlarının hepsinde kalorifer peteği var. Oda zarar veriyor. Balkonlarımın ikisi de açık. Ona uygun bir yer yapmalıyım

Saksıyı koyduğunuz yerde petek varsa mutlaka üzerine su koymayı ihmal etmeyin buharlaşan su buharı çiçeğiniz için çok verimli olacaktır

A_NOMAD 14-11-2014 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kadir yilmazer (Mesaj 1333610)
Saksıyı koyduğunuz yerde petek varsa mutlaka üzerine su koymayı ihmal etmeyin buharlaşan su buharı çiçeğiniz için çok verimli olacaktır

Su buharının nemli ortamı seven bitkilere faydalı olduğu doğru ancak bahsi geçen bitkinin kış döneminde özellikle sıcaktan uzak kalması gerekiyor ve bir diğer nokta da şu ki bu bitki yüksek nem seven bir bitki değil.

A_NOMAD 29-11-2014 14:27

1 Eklenti(ler)
İlk çiçeğimizi açtık, çok hoş bir kokusu var ;)

Eklenti 528020

Aysel Yavuz 29-11-2014 14:39

Ayyy. Sevgili A_nomad bende benim miniğin çiçeklerini görebilecek miyim acaba? Sizinki çok güzel olmuş maaşallah :)

A_NOMAD 29-11-2014 15:01

Daha sırada epey tomurcuğu var, ben de baktıkça maşallah diyorum ;) Sizin minik, hiç şüphem yok ki annesinden çok daha güzel olacak...

murattyildizz 27-06-2015 14:33

Senecio rowleyanus

1 Eklenti(ler)
Bu konuda epeydir hareketsiz gözüküyor du :cool: Benim de bir fotoğrafım olsun...:p Bu sene çiçek açmadı artık açmaz sanırım....

gulin 09-07-2015 11:01

lütfen yardım

geçen hafta seneciomun saksısını değiştirmiştim. yeni saksısını pek sevmedi. günden güne sararıp soluyor. kök yapısı o kadar değişik ki her yerden ince saçak kökler çıktı. yeni saksısına dikerken baya zorlandım. hatta dışarıda kalmış kökler olabilir :( sizce şu saatten sonra ne yapmalıyım. seneciom ölmesin :(

A_NOMAD 09-07-2015 19:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulin (Mesaj 1394602)
...sizce şu saatten sonra ne yapmalıyım. seneciom ölmesin :(

Yaz dinlenme döneminde saksı değişimi yaptığınız için rahatsız olmuş muhtemelen.

Bir süre (bana sorarsanız, bu aşamada yaz sonuna kadar) direkt güneş görmeyen ve mümkünse havadar bir yerde tutun.

Toprağı nemliyse hafif kurumaya başlayana kadar (toprak yüzeyinden 2 cm. derinliğe kadar kurusun) su vermeyin, sonrasında ise suyu azar azar vermeye başlayabilirsiniz.

Besin takviyesi, gübre, vs. sonbahara kadar vermeyin.

Yaz boyu gelişme göstermeyecek endişelenmeyin ve canlansın diye ekstra su vermeye kalkışmayın, yaz sonu-sonbahar başı tekrar gelişmeye başlayacaktır.

gulin 10-07-2015 08:14

çok teşekkür ederim. söylediklerinizi harfiyen uygulayacağım.. umarım kurtulur sayenizde

Vicia Ervilia 05-10-2015 19:29

Ben Adını A_NOMAD'tan şu an öğrendim. Ankara buluşmasında masada duruyordu minicik. Kalan herşeyle beraber onu da aldım. Bir kısmı toprağa denk gelecek şekilde koydum. Sizlerinki gibi devasa boyutta değiller.. Yazın balkonda duruyordu. Şimdi havalar serinleyince canım onune aldım. Toprağın üstü kurudukça su verdim. Haftada bir gibi.. Gübre falan özel hiçbirşey yapmadım. Toprağı da her çiçeğimin toprağı aynı benim :D Öğrenci olduğumdan öyle özel birşey yapmadım hiçbirine.. Allah'a emanet büyüdü sanırım. Gübre için de EM-A kullansam yeterli olur mu acaba?

mavi eylul 07-12-2015 14:38

1 Eklenti(ler)
Üzerinde birsürü çiçek tomurcuğu var boncuğumun... Geçen yıl tamamen donmuştu atmaya kıyamamamıştım normal bakımını yaptım...şimdi güzelliğini göstetecek....

gizemi 28-12-2015 19:21

Herkese merhaba. Ben foruma yeni üye oldum ve senercio rowleyanus hakkında bir sorum olacak. Bir arkadaşımda bu türden var, ben de ondan alıp kendim için dikmek ve çoğaltmak istiyorum. Köküyle birlikte mi yoksa dal mı almam gerekiyor? Nasıl çoğaltabilirim? Detaylı bilgi verebilecek olan var mı? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
İyi akşamlar herkese.

A_NOMAD 28-12-2015 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gizemi (Mesaj 1429635)
...Nasıl çoğaltabilirim?...

Bu başlığı okursanız sorunuzun cevabı mevcut.
Kısaca ''sadece dal almanız yeterli'' diyeyim, nasıl olsa yazılmış bilgileri okuyacaksınız ve nasıl köklendireceğinizi öğreneceksiniz buradan...

gizemi 29-12-2015 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1429647)
Bu başlığı okursanız sorunuzun cevabı mevcut.
Kısaca ''sadece dal almanız yeterli'' diyeyim, nasıl olsa yazılmış bilgileri okuyacaksınız ve nasıl köklendireceğinizi öğreneceksiniz buradan...

Aslında bütün sayfaları teker teker okumuştum, dalı tam olarak nereden ve nasıl keseceğimi anlayamadığım için belki ayrıntılı olarak biri anlatabilir diye sordum. Yine de teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

A_NOMAD 29-12-2015 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gizemi (Mesaj 1429775)
...dalı tam olarak nereden ve nasıl keseceğimi anlayamadığım için...

Hemen ayrıntı vereyim: Boncukların altlarında minik kök çıkıntıları oluşuyor, dalın alt kısmına bakarak kök çıkıntısı en belirgin olan bölgeden çelik alır ve o çıkıntılar toprağa temas edecek şekilde yatırırsanız daha kolay köklendirebilirsiniz.

Kolay gelsin ;)

murattyildizz 04-01-2016 20:54

Senecio rowleyanus ..... çiçek açtı

3 Eklenti(ler)
Kar yağışından sonra don'dan etkilenmesin diye merdiven boşluğuna almıstım ...
Üzerinde tomurcukları vardı ...
Sıcağı görünce çiçeği açtı 😃..yorumları görünce bir iki fotoğraf atayım dedim konuya,gerci kendi sayfamada attımya ..Fazla görsel göz çıkarmaz 😃
Soğuk seviyor.....donmamak şartıyla

hilalpy 15-11-2016 12:58

Sukulent merakım daha doğrusu bitki merakım yeni başladı. Zamanla forum yardımıyla da öğreneceğim püf noktalarını diye düşünüyorum. İlk aldığım senecio maalesef aldığım zaman da çok iyi durumda değildi, fakat çok beğenmiştim belki kurtarırım dedim ama tecrübesizlikten beceremedim. Bu sefer gidip oldukça sağlıklı duran bir senecio aldım. Fakat bunu da kaybederim diye korkuyorum. Öncekini toprak kurudukça üstten suluyordum. Acaba su tanelere değip mi bozdu diye düşünüp bu sefer tabağına oldukça su koyup 30 dakika bekliyorum sonra tabağı boşaltıyorum. Diğer sukulentleri de bu şekilde sulamaya başladım. Sizce doğru mu yapıyorum.

greenmira 29-11-2016 17:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hilalpy (Mesaj 1486175)
Sukulent merakım daha doğrusu bitki merakım yeni başladı. Zamanla forum yardımıyla da öğreneceğim püf noktalarını diye düşünüyorum. İlk aldığım senecio maalesef aldığım zaman da çok iyi durumda değildi, fakat çok beğenmiştim belki kurtarırım dedim ama tecrübesizlikten beceremedim. Bu sefer gidip oldukça sağlıklı duran bir senecio aldım. Fakat bunu da kaybederim diye korkuyorum. Öncekini toprak kurudukça üstten suluyordum. Acaba su tanelere değip mi bozdu diye düşünüp bu sefer tabağına oldukça su koyup 30 dakika bekliyorum sonra tabağı boşaltıyorum. Diğer sukulentleri de bu şekilde sulamaya başladım. Sizce doğru mu yapıyorum.

Merhaba hilalpy, burada da karşılaştık:) Echeveria dan sonra bugün sipariş verdiğim Senecio rowleyanusumda geldi. Küçük saksısı ve toprağı ile beraber. Angay Kaktüsden aldım. Şimdi küçük saksıya dikeceğim. Acaba hemen su vermeli miyim ve birkaç haftasonra saksı değiştirsem sorun olur mu? Bende sizin mesajınızı okuduktan sonra echeveria yı bu şekilde suluyorum.

hilalpy 30-11-2016 07:57

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi greenmira (Mesaj 1488029)
Merhaba hilalpy, burada da karşılaştık:) Echeveria dan sonra bugün sipariş verdiğim Senecio rowleyanusumda geldi. Küçük saksısı ve toprağı ile beraber. Angay Kaktüsden aldım. Şimdi küçük saksıya dikeceğim. Acaba hemen su vermeli miyim ve birkaç haftasonra saksı değiştirsem sorun olur mu? Bende sizin mesajınızı okuduktan sonra echeveria yı bu şekilde suluyorum.

Beraber öğreneceğiz sukulent bakımını desenize :) Bence saksılarını biraz ortama alıştıktan sonra değiştirin. Ben zengarden dan aldım, saksısını değiştirmedim. Aldıktan 15-20 gün sonra çiçek açmaya niyetlendi :) Bakalım 4-5 tane tomurcuk var üzerinde açmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

Eklenti 634607

greenmira 30-11-2016 10:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hilalpy (Mesaj 1488103)
Beraber öğreneceğiz sukulent bakımını desenize :) Bence saksılarını biraz ortama alıştıktan sonra değiştirin. Ben zengarden dan aldım, saksısını değiştirmedim. Aldıktan 15-20 gün sonra çiçek açmaya niyetlendi :) Bakalım 4-5 tane tomurcuk var üzerinde açmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

Eklenti 634607

Tavsiyenizi uygulayacağım. Çiçekli halininde fotoğrafını paylaşırsanız çok güzel olur...

greenmira 24-12-2016 21:10

Senecio rowleyanusumda son durum

1 Eklenti(ler)
Merhaba, yaklaşık yirmi-yirmibeş gün önce aldığım sukulentimi geldiği gün sulamıştım bir daha sulamadım, içeride salonda muhafaza ediyorum. Kaktüs toprağına ektim, pencere önünde. Ama canlanamadı henüz. Daha düzenli şekildr su mu vermeliyim?

A_NOMAD 29-12-2016 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi greenmira (Mesaj 1490638)
Merhaba, yaklaşık yirmi-yirmibeş gün önce aldığım sukulentimi geldiği gün sulamıştım bir daha sulamadım...

...Daha düzenli şekildr su mu vermeliyim?

Ah arkadaşım, şu sayfalara bir göz atsaydınız keşke, susuzluktan dili-damağı kurumuş yavrucuğun :(

Seneciolar kaktüs-sukulent gibi görünseler de aslında otsu bir aileden gelirler, yani onlara kaktüs muamelesi yapmak yanlış olur. Düzenli ve aynı miktarda sulama isterler, düzenli besin isterler, direkt güneşten rahatsız olurlar, vs.

Siz hemen yavrucuğu sulayın, zaten mini saksıda olduğu için miktar sorun olmaz, saksının altından sular akacak kadar su verin. Sonrasında da saksı toprağının yüzeyi kurudukça su verin ve ilkbaharda saksısını büyütün, mutlu oldukça coşacaktır.

Güle güle büyütün ve sayfalara bir göz atın lütfen ;)

greenmira 30-12-2016 08:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1491161)
Ah arkadaşım, şu sayfalara bir göz atsaydınız keşke, susuzluktan dili-damağı kurumuş yavrucuğun :(

Seneciolar kaktüs-sukulent gibi görünseler de aslında otsu bir aileden gelirler, yani onlara kaktüs muamelesi yapmak yanlış olur. Düzenli ve aynı miktarda sulama isterler, düzenli besin isterler, direkt güneşten rahatsız olurlar, vs.

Siz hemen yavrucuğu sulayın, zaten mini saksıda olduğu için miktar sorun olmaz, saksının altından sular akacak kadar su verin. Sonrasında da saksı toprağının yüzeyi kurudukça su verin ve ilkbaharda saksısını büyütün, mutlu oldukça coşacaktır.

Güle güle büyütün ve sayfalara bir göz atın lütfen ;)

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bende sorunumu yazdım ama cevap beklemeden suladım yavrucağı:)Bundan sonra daha dikkatli bir şekilde toprağı kurudukça aynı miktarda su vereceğim. Coşmuş halinide (umuyorum başarırırım:)) fotoğraflayıp, önceki ve sonraki konsepti yapacağım...

Jezebel 02-01-2017 15:06

1 Eklenti(ler)
Açtı, çiçeği de çok güzel kokuyor.:)

Eklenti 636738

Bir coşmuyor diye üzülüyordum.

lusoari 02-01-2017 15:18

Sevgili Jezebel, buranın ikliminde kışın daha güzel gelişiyor ve yine kışın dikilen çelikler daha güzel tutup, serpiliyor. Yaz sıcakları başladığında nisbeten serine alırsan gelişmeye devam eder, İzmir'in ikliminde yaz kış dışarda rahatça yaşiyabilir. :)
Dikkat ettin mi bilmiyorum ama bu güzel senecionun çiçekleri karanfil kokuyor. ;)

murattyildizz 07-01-2017 17:27

Senecio rowleyanus .....

5 Eklenti(ler)
Son durum :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025