agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Euphorbia milii (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/5285.htm)

iris41 22-10-2010 05:34

Sevgili yagmur mililnin sarısının resmi yokmu . milliler suyu fazla sevmiyor güneş ten korkmayın sıcak ve güneş ciceklenmeyi saglıyor kışın yaprak döküyor neredeyse benimki kel kalıyor ilk baharda tekrar büyümeye başlıyor yaz sonuna kadar cicekli arada dinleniyor bu aylarda yaprak dökmesi normal sararıp düşüyor önceleri kuruyor diye korkmuştum şimdi alıştım :p

yağ-mur 22-10-2010 17:33

sevgili sakagun ben içeri aldım biraz soğuk görünce tuhaf oldu yaprakları:(
sayın iris41 sarı milli sadece yaprak çiçeği yok daha tutmadıda galiba bekliyorum
teşekkürler ayhasay daha iyileri sizin olsun
sağol bilge5130 bahara bakalım kızım filizlenirse,çelik alabilirsem aklımdasın:cool:
inşallah ayşe afyonlu teşekkürler

yağ-mur 23-10-2010 03:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 708045)
Sevgili Yağmur minik millinizin rengi çok güzelmiş. Güle güle büyütün:)

sağolun günebekan,sarı millim tutmayacak gibi moralim bozuldu biraz açıkçası gidip tekrar isteyemem de:(

Günüm 23-10-2010 06:30

Forumda Euphorbia Milii için kapıları çalan bir benim diye üzülüyordum. Sevgili yağ-mur kızınınız çok güzelmiş. Ben geçen sene çelik aldığımda kara kış hüküm sürüyordu. Çeliklerin üzerine şeffaf torba geçirip sera etkisi yapmıştım. Çok faydası olmuştu.

mavisedir 23-10-2010 12:52

Arkadaşlar, sanırım tomurcuk gördüm miliimde, çok minik şuan. Suyu kesmenin faydası oldu cidden, söylediğiniz gibi camın önüne koydum. Havalar ısındı aslında dışarı çıkarayım mı sizce?

Jezebel 23-10-2010 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 708152)
Forumda Euphorbia Milii için kapıları çalan bir benim diye üzülüyordum. Sevgili yağ-mur kızınınız çok güzelmiş. Ben geçen sene çelik aldığımda kara kış hüküm sürüyordu. Çeliklerin üzerine şeffaf torba geçirip sera etkisi yapmıştım. Çok faydası olmuştu.

Biz de bir ara senin kapını çalacağız bakalım .
İzmire dayanabilecek bitkilerden biri de Euphorbia milii .
Bunun kokusu var mı , merak ediyorum .

Günüm 23-10-2010 15:35

Kokulusunu da yakında çaprazlama ile bulurlar diye düşünüyorum. Bende alacalı yapraklı ve Candy Light denilen alacalı yapraklı ve kırmızı dikenli olanı var.

Jezebel 23-10-2010 19:55

Sevgil Günüm ,
mutlaka bu renkleri elde edenler kokulu hibritler de üretirler . Bu renk cümbüşünü bizler de sayenizde görüyor ve keyf alıyoruz .

Sevgi Durul 23-10-2010 21:45

3 Eklenti(ler)
Milii'min çiçekleri,

Eklenti 176672

Eklenti 176673

Eklenti 176674

yağ-mur 24-10-2010 00:52

bu ne güzellik SDurul çok güzel çookk,fotoğraflar yeni çekim mi?biz güneşi göremiyoruz ne zamandır

Sevgi Durul 24-10-2010 08:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağ-mur (Mesaj 708440)
bu ne güzellik SDurul çok güzel çookk,fotoğraflar yeni çekim mi?biz güneşi göremiyoruz ne zamandır

Teşekkür ederim sevgili yağ-mur. Fotoğraflar yaklaşık bir ay öncesinin. Ama şu anda da çiçekli. Hatta dibinden gelen yavrularda da çiçek var.

Orkun Kırcı 29-10-2010 15:49

Bu da benim minişim. henüz 1,5 aylık bir çelik:D
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=153

Sevgi Durul 08-11-2010 22:11

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 708455)
Teşekkür ederim sevgili yağ-mur. Fotoğraflar yaklaşık bir ay öncesinin. Ama şu anda da çiçekli. Hatta dibinden gelen yavrularda da çiçek var.

Yavruların çiçekleri,

Eklenti 179208

missmenas 25-11-2010 14:06

5 Eklenti(ler)
Bu güzellerimi görücüye çıkarmam gerek diye düşündüm;) ilk karedeki çiçeğim 13 yaşında, ilk 3 yıl kaktüs zannedip kaktüs muamelesi yaptık büyüdü ve sürekli saksısı devriliyordu 3. yılında çiçek açtı nihayet biz çiçeğini severken bir arkadaşım bu kaktüs değil balkon çiçeği deyince garibim kurtuldu o muameleden ve büyük saksıya terfi etti. o günle bu gündür yaz kış dışarıda çiçeği hiç üzerinden eksik olmaz yılın her ayı her günü çiçeklidir:D Sanki teşekkürü hiç bitmeyecek gibi:o
2. karedekini yavru ağzı diye satın aldım ege botanik bahçesinden. Ama gerçektende çiçekli satın aldım ve yavru ağzıydı rengi. Antalyanın havasındanmı suyundanmı bilemiyorum ama belkide dışarıya balkona koyduğum içindir rengi pembemsi oldu, satılan yerde kapalı mekandaydı neyse ben onu öylede seviyorum;)
3. karedekini muğla köyceğizden palmiye merkezinden satın aldım. Aldığım bitkide çiçeklerin renkleri beyazdı onun yavrusu olduğunu söylediler bu ayın başında ilk çiçeğini verdi yeşilimsi sarımsı oldu:D dediğim gibi havamızdan galiba.
4. karedekide sarıydı çiçekleri kızkardeşimden aldım geçen şeker bayramında onunda rengi değişti. siyah olanı varsa bana yollayın renk değiştirilir:D:D şaka tabiikine ama bu renklerin değişmesi neden kaynaklanıyor merak etmiyorda değilim doğrusu bilen ve tecrübesi olan arkadaşımız bilgi verebilirse, cok memnun olurum.

missmenas 25-11-2010 14:13

4 Eklenti(ler)
4. resimdeki büyük tüy yumağımızda kızımız Şirin ailemizin gözbebeği ve stress topumuz:p diğer resimler hikayelerini biliyorsunuz artık yakın çekimleri

sakagun 25-11-2010 15:46

Sevgili Missmenas, benim milii'ler de güneşe çıkınca farklı renk alıyor. Dışarıda kırmızı olan çiçekler içeride yavru ağzı oluyorlar. Yavru ağzının çiçekleri ise içeride beyazımsı oldu.

missmenas 25-11-2010 17:00

Sevgili Sakagun, çok Teşekkür ederim iyiki varsınız. Bende sorun bendenmi kaynaklı acaba diye merak ediyordum rahatladım.

yağ-mur 25-11-2010 17:05

of missmenas bunlar ne ne kadar şanslısınız çok güzeller,en sevdiğim çiçek türlerinden biridir ben de sadece kırmızı var ne güzel siz değişik renkler bulabilmişsiniz güle güle büyütün,peki bu aldığınız yerlerin ulaşabileceğimiz bir numarası var mı?

missmenas 25-11-2010 18:18

Sevgili Yağmur, evet çiçek konusunda biraz şanslıyım istediğimi bulabiliyorum biraz hırslıyımdır çiçek bende tutkudur ondan kaynaklanıyor belkide elde edinceye kadar araştırır bulurum. ege botanik bahçesi gönderim yapmıyor bizzat gidip alacaksınız ve ya bir eş dosta aldırtacaksanız, satışlar bağış adı altında yapılıyor resmi bir kurum çünki.
Palmiye merkezi ve Taner Angay beyin kaktüs sukulent satışında olabilir , tlf numaralarını özelinize gönderiyorum. bol şanslar Sizede, olmadı gelecek yıl yan sürgün verirse alırız bir çelik Size;)

selis 29-11-2010 15:10

Ben çiçeklerden öte saksılara bayıldım.. :)

missmenas 29-11-2010 20:57

Sevgili selis hanım, İzmir'de yapılıyor en güzel saksılar. benim saksıcımda izmirden gelme. Zaten yapamadıklarını ordan getirtiyorlar, daha güzelleri senin olsun canımsın iste saksıda gönderirim burdan Antalya'dan.:D

nurguldk 13-12-2010 10:17

Merhaba;
Yaklaşık yarım metre boyunda heryeri koyu pembe çiçekle kaplı harika bir milliim var :))) Çok da itina gösterdiğim söylenemez. çok nadir yanmış gübre koyuyorum, kurudukça da suluyorum. Ankara havasında kapalı camlı girişte duruyor. İçeri amam gerekir mi artık sizce???

Bir de bu çiçekten nasıl çelik **** tohum alınır bilmiyorum. Detaylı bilgi verebilirseniz seve seve paylaşırım tohum **** çeliklerimi...

Sevgiler...

Hhatice 13-12-2010 10:28

Sevgili nurguldk tohum yaparmı bilmiyorum ama çelik kolay budaktan çok kalın olmayan bir dal kırın .Gölgede 1-2 gün bekletin uç kısmı kurusun daha sonra kum ve toprak karışımı bir saksıya çok derine gitmeyecek şekilde yerleştirin .Çabuk kökleniyor.

Jezebel 20-12-2010 22:18

1 Eklenti(ler)
Dün sahip oldum.

Eklenti 185084

adı, sanı belli değil.

günebakan 20-12-2010 22:28

Çiçeklerin orta kısmı sarımı yokya çekimi ilemi alakalı ama çok güzel görünüyor . Güle güle büyütün:)

sevim4 21-12-2010 10:48

Sevgili jezebel çok güzel,burdanmı aldınız?güle güle büyütün.

Jezebel 21-12-2010 11:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 729074)
Çiçeklerin orta kısmı sarımı yokya çekimi ilemi alakalı ama çok güzel görünüyor . Güle güle büyütün:)

Sanırım ilk çıkarken iç yaprak sarı çıkıyor sonra da gerçek rengini alıyor.
Bura kavramı biraz göreceli aslında sevgili sevim4 ,evet buradan aldım,
ama burası, yani bulunduğum yer, Türkiye değil;)
Bakalım onu nasıl saklayacağım.:(

nurguldk 03-01-2011 10:34

Çok ilginç ama benimki sizinkiler gibi çok dallı değil yani budak yok ??

Resmini hala koyamadım ama tek dal olarak uzun...Yaprak **** çiçek dalları var sadece ..Yapraktan çelik tutar mı acaba??

Kafkas57 05-02-2011 23:35

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl (1.foto) gayet güzel açan çiçeğim bu yıl perişan vaziyette(2. foto).Çok az yaprağı kaldı.Bakımını aynı şekilde yapıyorum.Çiçeğimiz tekrar canlanması için önerileri olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

bettyycim 06-02-2011 01:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kafkas57 (Mesaj 752059)
Geçen yıl (1.foto) gayet güzel açan çiçeğim bu yıl perişan vaziyette(2. foto).Çok az yaprağı kaldı.Bakımını aynı şekilde yapıyorum.Çiçeğimiz tekrar canlanması için önerileri olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

Sanırım sorun toprağınız da, toprağınız çok tıkız kalmış gibi bence drenajlı bir toprakla toprağını değiştirmeniz iyi olacaktır :o

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025