![]() |
Poşetliyken evin en karanlık yerine koyun masa altı,vb.karanlık neresi varsa ben öyle yaptım..tomurcuklarıda çokmuş maşallah ama benimkiler dahada çokk en kücük daldan bile tomurcuk çıkıyor eee 3 sene açmadı olcak o kadar :D
|
[QUOTE=Buket Aknar;329806]Arkadaşlar bayram öncesi dayanamadım ve turuncu renkli yeni bir kalonche aldım. ( o kadar çoğaldılar ki, yavaş yavaş her renkten topluyorum). Bugün sabah bir de baktım ki yeni aldığım kalonchem tüm yapraklarını aşağıya düşürmüş. Sanki küsmüş. İyice incelerdim, görünürde birşey yok sadece saksının çevresinde bir kurt buldum. bütün bu hasarı o yapabilir mi?
Buket Hanım. Acaba sulamasındamı hata yapıyorsunuz? Aşırı sulama yaprakların çürümesine ya da yaprak sapından kopmalara neden olabilir. Havalar soğuduktan sonra mümkünse toprak kurumaya yakın sulamak gerekiyor. Ve azar azar doyurmadan sulamak lazım. Kalanchoelar suyu sevmezler. Ölen yaprakları hemen alıp çiçekten uzaklaştırın. Ve sulamasına dikkat edin. Bakalım bir değişiklik olacak mı? |
Sn Susam; ilginiz için teşekkürler. Daha önce belirttiğim gibi benim birçok kalonchem var ve hepsi ayni yerde duruyor. Su ihtiyacının az olduğunu bilerek, sulamayı yaptığımda hepsini birlikte suluyorum. Yani diğerleri de ayni şartlarda sulanıyor. Bunun niye böyle olduğunu bir türlü anlayamadım.
|
Fotoğrafını koyma imkanı bulursanız daha doğru değerlendirebiliriz. Belki de çiçek size gelene dek yaşadığı olumsuz şartlardan etkilenmiştir. **** kimyasallar fazla verilmiştir. Başka birşey gelmiyor aklıma.
|
Kalanchoe severler, yine yardımınıza ihtiyacım var. Az önce Kipa'dan atıla ayrılmış 3 saksı kalanchoe aldım. 24 Kasım için getirilmiş ama satılamamışlar. Benim için satılanı alıp büyütmekten çok ölmeye terk edileni yaşatmak önemlidir. Aldım. Çiçeklenmesi bitmiş üstünde kuruları duruyordu.
Birinci sorum, bu tamamen kurumuş çiçekler tohum olur mu? Ne zaman dikilebilir? Etkilenmiş yaprakları temizledim. Epey bir budama yaptım ve budadığım dalları torf karışımlı toprağa diktim. Birkaç dal suya ıslattım. Aspirinli su ile can suyu verdim. Acaba sera etkisi için şeffaf poşet geçirmeli miyim? Gövdeler sağlıklı idi ancak biri çok susuz, ikisi fazla sulanmış idi. Onların topraklarını değiştirdim. Gayet iyi görünüyorlar. Önerilerinizi bekliyorum. Çok teşekkürler... |
Tohum konusunu bilmiyorum. O açıdan birşey söyleyemem. Fakat sera etkisi yapmayın. Nemi çok sevmedikleri için çürürler.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Ben bu kalanchoenun çiçek saplarını nereden keseceğim? Daha önce bir arkadaş sormuş, tomurcukların altındaki iki yaprağın üstünden denmiş. Onlar gerçekten yaprak mı, yoksa her çiçeğin altında olan, ilkokulda çanak yaprak diye öğrendiğimiz şey mi? Onların hemen üstünden kesersem, alttan uzun bir sap üstünde de iki tane yaprak kalacak. Çiçek sapının başladığı alttaki büyük yaprakların ordan kessem olur mu? |
Sevgili ninina84,
taç yaprakların altından,yani uzun sapın başladığı noktadan kesmeniz daha iyi olur. Ama bu kadar güzel çiçekleri neden kesmek istediğinizi anlamadım:( Eğer vazoya koymayı düşünüyorsanız,bu çiçeğin suda çok dayanmayacağını düşünüyorum. |
Çiçeğinize tekrar baktım da, bence kesmeyin böyle çok güzeller;)
|
Haklısın Susam, suyu sevmiyor. Arkadaşlar çiçekten tohum alınması konusunda fikri olan var mı?
|
Şimdi kesmek için sormadım. Bazıları kurumaya başladı da yanlış birşey yapmamak için sordum. İki küçük yaprağın üstünden kessem şekilsiz birşey olacakt,ı o yüzden bir danışayım dedim.
Sayın Nejla K. çiçekler tamamen kuruduysa tohum olması biraz zor gibi geliyor bana. Genelde tohum olduğunda çiçeğin hemen altı yeşil kalıyor. |
İki küçük yaprağın üstünden kesmiştim bir kere, çünkü nereden keseceğimi bilememiştim. Şimdi kestiğim yerden bir sürü küçük yaprak çıktı ve büyümeye devam ediyor.
|
O zaman sapı kısa olanları yaprakların üstünden geri kalanı dipten keseyim. Bakalım neler olacak. Teşekkür ederim.
|
2 Eklenti(ler)
İyi akşamlar arkadaşlar,
Sürekli çürüyen ve uçlarında kalan sağlam yerlerden büyüttüğüm kalanchoem nihayet açmaya başladı, açmayalı bir sene olmuştu. Ama ilk alındığına gül gibi katmerliyken, şimdi neredeyse yalınkat olarak açıyor, katmerli kalanchoeler genelde böyle midir? |
Yanlış anlaşılmasın, iyi ifade edemedim, ilk resimdeki ilk hali, ikinci resim ise şimdiki hali.. İkinci resim yalınkat..
|
Aynı saksıda üç ayrı renk var ve onlarda da tomurcuk var, bakalım onlar nasıl açacak, ya da açabilecek mi..
|
Sevgili Nariel. Kalanchoelar bahar aylarında saksı ve toprak değişimi ister. Yapmışmıydınız. Belki de bu yüzden yalın kata dönüşmüştür.
|
1 Eklenti(ler)
Kalanchoemin son açan çiçekleri daha katmerli, giderek katmerlileşiyor yeni açanlar :p Bitkinin alttan açan tomurcuklarına bakarsanız göreceksiniz katmerlileşmeyi.
Hava soğudu diye içeri almıştık bitkiyi, içerde açanlar katmerli oldu. Ortam ısısının etkisi var mı bu olayda bilmiyorum. Baharda ya da yazın saksı değişimi yapmamıştım ama yazın bol bol sıvı gübreli su vermiştim. |
4 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, biraz önce yanlışlıkla odamda sandalyemi taşırken kalanchoemin iki dalını kırdım. :( Bu iki dalın sap kısımlarında şansıma kökler mevcut. Alttan bir kaç tane yaprağını da kopardım. Sizce bu dalları hemen başka bir saksıya diksem mi? Aşağıdaki fotoğraflara göre yardımcı olursanız sevinirim.
Dalları koptuktan sonra kalanchoemin son durumu: Eklenti 57700 Köklerin durumu: Eklenti 57701 Üzerindeki çiçekleriyle kopan dalların durumu: Eklenti 57702 |
Kırılan dalı hemen toprakla buluşturursan hiç bir sorun olmaz, benim köksüz olduğu halde kısa sürede yeni yapraklar verdi.
|
Teşekkür ederim, hemen dikeyim o zaman.
|
3 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Ben kalanchoe mi yeni aldım, fakat saksısı bana biraz küçük gibi geldi. Saksısını değiştirmek istiyorum ama bunun içine en uygun zamanın bahar ayları olduğunu duymuştum. Şu an üzerinde tomurcukları ve katmerli çiçekleri var.Ayrıca torfa dikilmiş bu yüzden ben torf ve saksı da satın aldım. Normal toprağa mı dikiliyor bilmiyorum. Acaba daha geniş saksıya geçirsem çiçeğime bir şey olur mu?Tevsiyelerinizi bekliyorum. Resmini de ekledim.;) |
Sevgili Özge,Ben de aynı işlemi Aralıkta yapmıştım çiçeğim gayet sağlıklı.
|
arkadaşlar benim bi sorom olucak .yaklaşık 5 aydır benimle olan kalachoem 2 defa çiçek açtı ama bir sorun var. aldığımda sayısız çiçeği olan kalanchoemun simdi sadece 2 tane çiçeği var.üstelik aldığım zamanki gibi katmerli de değiller.yapılması gereken her şeyi yaptığımı düşünüyorum ama çok çiçek vermiyor.neden olabilir sizce?
|
Kalanchoe nun kış şartlarına dayanacağını düşünerek ve gömme balkonuma güvenerek içeriye almadan hergün sayısız tomurcuklarına merakla bakıyordum, geçtiğimiz cumartesi yakınına gittiğimde gayriihtiyari dokunmamla beraber etli ve sağlıklı yaprakları bir bir elimde kaldı yaşadığım şoku ve üzüntüyü anlatamam. Tabi hemen içeri aldım tomurcukları zarar görmemiş ama bir tane bile yaprak kalmadı üzerinde, 2 adet te büyük vardı onların durumu biraz daha iç açıcı. Sorum şu; başına gelen var mı **** çiçeklerinin açıp açmayacağı veya şu anda yapmam gereken bir işlem olup olmadığını bilen varsa söylesin, çok moralim bozuldu.
|
2 Eklenti(ler)
Buda benim kalanşom çiçeklerini döktü şimdi yeni tomurcuklar veriyorum:)
Eklenti 58348 Eklenti 58349 |
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar bütün formu baştan sona okudum. Benimde bir kalanchoe çiçeğim var ve bilinmesi gereken her şeyi sizlerin sayesinde öğrendim. Bir tanede çelik aldım ve torfa diktim bakalım sonuç ne olacak...
Sayın Günebakan çiçekleri solduktan sonra budamışmıydınız. Bu da benim kalanchoe çiçeğim ama çiçekleri çok küçük. Eklenti 58361 |
Evet çiçek saplarını budamıştım ayrıca kalanşonuzda çok güzel güle güle büyütün Ardaçiğdem:)
|
Benim yapraklarını döken zavallı kalanchom için bir yorum yapmak isteyen yokmu, en azından tomurcukları açar mı ?
|
Sayın ayhat; kalanşonuzun fotoğraflarını eklerseniz yardım edecek arkadaşlar çıkabilir.
|
Merhaba
Bana Ekim ayında hediye Kalanchoe gelmişti. Üzeri somon katmerli çiçeklerle kaplıydı. Fakat şu anda geniş yapraklarının hepsi döküldü minicik minicik yaprakları çıktı. Sizce sorunu nedir ? Ne yapmam gerekir? Eve gidince resmini de yüklerim yardımlarınızı bekliyorum. |
Sonunda yıllar sonra benim de bir kalanchoe'm oldu çok şükür. Dün dayanamayıp kırmızı katmerli bir kalanchoe aldım. Süper gorunuyor ama evde nereye koyacagıma karar veremedim bol güneş mi ister, yoksa sadece aydınlık yeterli midir?
|
Camönü iyi bir yer diyebilirim, güneş alıyorsa daha iyi olur.
|
Teşekkür ederim sayın Penelophe, mutfak camımın önüne yerleştirildi bile. Böylelikle her sabah kahvaltıda bize eşlik de etmiş olacak, süper...:)
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
İşte buda resmi; |
Binnaz Hanım, bence pek anormal bir durum yok. O upuzun ve cılız dalları budayın, budadıklarınızı da toprağa dikin. Güneş görebileceği bir yere koyun, kalanchoeler güneş sever. Ara sıra bitki besini de verebilirsiniz.
|
Kocaman yaprakların hepsi bir ayda dökülünce korkmuştum. Anormal bir durum olmamasına sevindim :D En tepedeki uzun dalın ucunda bir iki tomurcuk var onuda budayayım mı ?
Not : İlginize teşekkürler Nariel |
Bence onu da budayın, şekil almış olur kalanchoeniz. Büyük yapraklar kısa sürede mi döküldü, uzun sürede mi? Kısa süredeyse bir problem olabilir ama zamanla döküldüyse normaldir.
|
Ne yazık ki kısa bir sürede döküldü.
|
Toprağıyla saksısınımı değiştirsem acaba?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025