agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Kalanchoe (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/4210.htm)

arethusa 23-05-2008 12:17

1 Eklenti(ler)
Arzu Hanım,
Kalanchoe'yu tam olarak nasıl çeliklediğinizi anlatabilirmisiniz?
Yapraktan mı, yeni gelen daldan mı,çiçeğin sapından mı..nereden alıyorsunuz çelikleri?
Benim yeni aldığım kalanchoe'ların üzerinde hiç yeni dal yok.Birsürü yaprak ve birsürü çiçek var.Nasıl çelik alacağımı bilemedim.Bir de üzerinde çiçek olduğu için çelik almaya çekindim aslında.

Arzu Kırlangıç 23-05-2008 13:46

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arethusa (Mesaj 239169)
Arzu Hanım,
Kalanchoe'yu tam olarak nasıl çeliklediğinizi anlatabilirmisiniz?
Yapraktan mı, yeni gelen daldan mı,çiçeğin sapından mı..nereden alıyorsunuz çelikleri?
Benim yeni aldığım kalanchoe'ların üzerinde hiç yeni dal yok.Birsürü yaprak ve birsürü çiçek var.Nasıl çelik alacağımı bilemedim.Bir de üzerinde çiçek olduğu için çelik almaya çekindim aslında.

Çiçekleri solduktan sonra (çiçeklenme dönemi geçince) çiçeklerin bulunduğu dalı ( yeni çıkan dalda olur ) 7-8 cm uzunluğunda kopar alttaki fazla yapraklarınıda kopar 2 gün dikmeden (kuru bırakın) beklettikten sonra toprağa dik. Sulamasınıda toprağı kurudukça yap. Somon ve turuncu dediğin bu oluyor sanırım. Bende en çok somonu seviyorum

daffodil_dr 27-05-2008 13:30

3 Eklenti(ler)
******,
Hem forumda hem de çiçek bakımı konusunda çok yeniyim..Buralarda o kadar çok şey öğrendim ki öncelikle herkese teşekkür ediyorum,çiçeklerim bakımımı(sizin tavsiyelerinizi) çok beyenmiş olmalılar ki çok çok güzel gelişiyorlar :)
Kalanchoelerimin çiçekleri solmaya başladı artık ve bazı şeyler sormak istiyorum.
Önceki yazılarda kuruyan çiçeklerin saplarından kesilmesi gerektiği yazıyor,2 kalanchoem var,kırmızı olanının kuruyan her çiçeğini ayrı ayrı kestim,sarı olanına ise hiç dokunmadım..Ve şunu gördüm ki sarı olanında daha çok yeni tomurcuk çıktı.Ama sarıyı artık böyle solgun görmek istemiyorum,sarı bıcır kalanchoemin önceki hali
Resim
ve şimdiki hali
Resim
böyle..Şİmdi sorum şu: çiçek dallarını aşağıdaki resimdeki numaraların hangisinin gösterdiği yerden kesmeliyim?
Resim
Bu konudaki tavsiyelerinizi merakla bekliyorum..Yardımınız için şimdiden teşekkürler :)

Arzu Kırlangıç 30-05-2008 20:32

Bence 1 numara ile göstermiş olduğunuz kısımdan budamanız yeterli olur . Ben öyle yapıyorum . Yeni yaprak ve devamında tomurcukları oluşuyor . Daha toplu bir formda durmasını istiyorsanız 2 numaralı yerdende kesmenizin bir sakıncası olmaz . Her iki şekildede yaprak ve tomurcukları olacaktır .

daffodil_dr 31-05-2008 10:56

Çok teşekkür ederim sevgili ErtanGM, bu konuda ne kadar tecrübeli olduğunuz belli oluyor, bugün bir daha baktım resimlerinize, uzuun bir ıslık çaldım ve öyle bakakaldım, mmmükemmel görünüyorlar. Nasıl açtırabildiniz bir saksıda bu kadar çok çiçeği, tebrik ediyorum!
Tavsiyenize uyacağım :) Bazılarını 1 numaralı yerden bazılarını 2 numaralı yerden kesmeyi düşünüyorum çünkü sarı olanı çok biçimsiz. Ayrıca 128. msjda söylediğiniz gibi bunları ziyan etmeyip dikmeyi düşünüyorum. Bunun için ne yapmalıyım, 2 numaradaki yaprakların 3-5mm üstünden kestiğim dalı öylece diksem olur mu yoksa böyle kestikten sonra 1 numaralı yaprağın altında kalan fazla sapı da keseyim mi?
Çok karışık oldu sorularım biliyorum ama en doğrusunu yapmak istiyorum :)
Bir de nsl bakıyorsunuz Kalanchoelarınıza merak ediyorum, sıvı besin falan kullanıyor musunuz?

Narod 01-06-2008 12:46

Merhaba, yeni hediye edilmis bir kalanchom var ustunde kucucuk bir cicegi var fakat yapraklar kahverengimsi buradakiler gibi yesil degil.Saksı topragı azalmıs. 2 aydır kapalı camekanlı bir yerde duruyordu ama simdi o bolge cok sıcak oldugu ıcın balkona aldım. Acaba saksı degistirmelimiyim?? Balkonda durabilirmi? gunes istermi? ne kadar zamanda bir sulanmali? Cok acemi oldugum icin bu bilgilere ihtiyacım var. Pesin tesekkurlerimle

Arzu Kırlangıç 02-06-2008 10:48

2 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim daffodil dr . Eğer budadığınız çiçeğinizi çelikle çoğaltmayı düşünüyorsanız çeliklerin 7-8 cm olması gerekiyor. Ben 15 günde 1 sıvı besin veriyorum . Balkonda sabah güneşi gören yerde duruyorlar . Toprağı kurudukça suluyorum . Buda yeni açan pembem;

Arzu Kırlangıç 02-06-2008 10:56

Sn Narod ; Çiçeğinizi dikkatlice inceleyin böceklerin istilasına uğramış olabilir . Kapalı ve nemli ortam un bitlerinin çoğalması için idealdir .

Buket Aknar 02-06-2008 19:36

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, bir süre önce geçen çiçekleri budadığımdan bahsetmiştim; öncelikle budadığım küçük dallarda henüz hiç bir gelişme olmadı, buna karşın budadığım kalonşem yeniden çiçeklendi.

taita 04-06-2008 21:02

1 Eklenti(ler)
Benim kalanchoelerim amacini astilar bu sene. Bir nevi evsizler yurdu oldu.
Ucuncuye evsahipligi yapiyor

Arzu Kırlangıç 09-06-2008 17:00

Sevgili Taita bizim balkonada yaklaşık 1 yıldır beyaz güvercin uğrar oldu . Oldukça bakımlı ve güzel ( özel olarak bakılanlardan ). Neden başka balkonlar değilde bizim balkon bir türlü çözemedim . Ara sıra uğrayıp bütün çiçek ve yaprakları kopartıp gidiyor ,heryeride pisletiyordu . Bir hafta sonu 50 km . uzaklıktaki bir yere bıraktık . 3 saat sonra yine balkondaydı ve yan gözle bize bakıyordu . İnanamadım . Ogünkü manalı bakışlarından sonra bir dahada uğramadı .

laledevri 11-06-2008 13:33

Merhaba Çiçekseverler
Bende de kalanchoe'ye benzer bir çiçek var 2 yıl önce arkadaşım çalıştığı köyden minik bir dal getirmişti şimdi büyüdü dallandı-budaklandı ama bir kez bile açtığını hatta tomurcuklandığını görmedim.
sizin yüklediğiniz resimlere baktım yaprakları benziyor.Arkadaşımda "bu çok güzel çiçek açıyor sen seversin diye getirdim" dedi ama hala üzerinde bir çiçek belirtisi görmedim.
en kısa zamanda hatta yarın resmini yükleyip kesin bilgileri sizden almak en doğrusu sanırım.
bu foruma girip bilgilerini paylaşanlara bol çiçekli sağlıklı yaşam diliyorum.

Arzu Kırlangıç 11-06-2008 21:10

2 Eklenti(ler)
Beyaz ve turuncu kalanchoelerim ;

laledevri 12-06-2008 10:19

2 Eklenti(ler)
merhabalar
dünde yazmıştım adını bilmediğim ama Kalanchoe ye benzer bir çiçeğim var diye
resmini yüklüyorum
bu bir kalanchoe midir? **** başka bir çiçekse adı nedir.

İklimsiz 12-06-2008 11:25

Çiçeğiniz kalanchoe.

laledevri 12-06-2008 12:06

çok teşekkür ederim sayın iklimsiz
Peki bu çiçek 2 yıldır neden açmıyor?
yazın balkonda öğleye kadar güneş alıyor kışın çok soğuklarda içeriye cam kenarına alıyorum.suyunua hiç eksik etmiyorum.
Ben nerde hata yapıyorum.

Arzu Kırlangıç 12-06-2008 12:08

Sevgili laledevri ; Bu kesinlikle kalanchoe . 2 yıldır açmadığını yazmışsınız . Çiçeğiniz nasıl bir ortamda duruyor . Sıvı besin takviyesi veriyormusunuz . Saksı ve toprağını hiç değiştirdinizmi .Hiç budama yaptınızmı . Dalları bayağı odunlaşmış . Bitkinizi tazelemek için yeni çıkan filizlerinden çelik alıp dikebilirsiniz . Yeni filizler daha çabuk tomurcuklanıyor .

laledevri 12-06-2008 12:24

doğru diyorsunuz şimdiye dar hiç budamadım. toprağını 2 kez değiştirdim büyüdükçe yeni saksıya aldım. ama bir kere bile tomurcuklanmadı ki
öylece ben ona baktım o bana baktı
Tavsiyenize uyup budama yapacağım ve yeni çelikler dikeceğim. Çiçekli bitkiler için besin takviyesi de yapacağım bu seferde açmazsa bilmiyorum artık ne yaparım.
ilginize teşekkürler.
bu arada sizinkileri gördükçe içim gidiyor
bol çiçekli günler Arzu Hanım.

Oğuzhan 12-06-2008 12:26

Her çiçekte olduğu gibi kalanchoede çiçekçiden aldığımız gibi bir formda çiçek açmıyor.Düzenli tazelemeniz gerekiyor.**** saksı değişimi yapılması gerekiyor.Besin takviyesi de yapın.Sizinki sanki yakında açaçak gibi duruyor :)

Birde arkadaşlar bir not düşelim.Gübreleme işini çok düzenli yapmak gerekiyor.Fazla besin verildiğinde de bitki küsüyor.Uzun süre çiçek açmıyor.

Az ve öz olacak.:)

laledevri 12-06-2008 12:45

İnşallah Oğuzhan Bey
İnşallah açar da !!! üzerinde hiç tomurcuk belirtisi yok.
ben yinede budayıp yeni çelikler alıp şansımı onlarda deneyeceğim.
besin takviyesinden sonra da açmazsa Allah Kerim.

Arzu Kırlangıç 12-06-2008 16:41

Sevgili laledevri ; Sizin Kalanchoeniz daha güzel olur inşallah . Sıvı besini 15 günde 1 vermeniz yeterli olur .

fevziye 13-06-2008 10:40

Sn. ErtanGM, çiçekleriniz bir harika, çok güzel bakıyorsunuz. Seranız mı var acaba?

Arzu Kırlangıç 13-06-2008 22:30

Teşekkür ederim Fevziye hanım . :)Ah.. keşke seram **** bahçem olsa . 2 balkonum var . Güney ve kuzey cepheli . Biri katlanır camlı( sera olarak sayılırmı bilmem..:) diğeri panjurla kapalı . Çiçeklerin isteklerine göre yerleştiriyorum balkonlara . Evin içersindede var tabi . Rüzgardan soğuktan ve aşırı sıcaktan korumaya çalışıyorum .

chaenomeles 16-06-2008 09:55

Sevgili ErtanGM,

Sizin kalanchoelerinize bayıldım, çok güzeller.

Bende 15 gün önce Koçtaş'tan güzelce açmış bie kalanchoe aldım, ama şimdi çiçekleri kurumaya başladı.

Ev içerisinde güneş alan bi yere koymuştum, sulamasını da aksatmadım,

Benim balkonum kuzey cephe, aydınlık ancak direk güneş ışığı almıyor yinede balkona geçirsem acaba diğer çiçekleri kurtarabilir miyim?

Kalanchoe'lere 15 günde bir sıvı besin verin demişsiniz, Koçtaş'ta "Bitki Besini" diye satılan sıvıları kastediyorsunuz demi?

Ben evde çiçeklerle ilgilenmeye yeni başladığım için ayrıntılarıyla soruyorum kusuruma bakmayın.

Şimdiden teşekkürler...

Arzu Kırlangıç 16-06-2008 13:52

Teşekkür ederim sevgili chaenomeles . Kalanchoenizi alırken tomurcuk olanından değil çok açmış olanından seçmişsiniz . Çiçeklerinin ömrü geçmiş kuruması normal .Solmuş çiçeklerini koparın yeniden tomurcuklanmaya başlayacaktır . Siz yinede çiçeğinizi balkona koyun . Ev ortamında fazla gelişemiyorlar . Koçtaşta sıvı besinler var ( Genel kullanım için olanı ) Her çeşit çiçeğinize kullanabilirsiniz . Çiçeğinizi güle güle büyütün .

chaenomeles 16-06-2008 14:17

Sevgili ErtanGM,
İlgilendiğin için teşekkür ederim, tavsiyelerine uyucam, inşallah bende çiçeklerimi sağlıklı yaşatmayı başarabilirim. Sizin çiçeklerinizi görünce insanın özenmemesi mümkün değil. Forumda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, çok faydalı bir ortam oluşturulmuş.

laledevri 17-06-2008 13:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fevziye (Mesaj 248092)
Sn. ErtanGM, çiçekleriniz bir harika, çok güzel bakıyorsunuz. Seranız mı var acaba?

Sevgili Arzu Hanım;
Girdiğim tüm konularda sizin o muhteşem çiçeklerinizi görünce bende aynı kanıya kapılmıştım. Arzu Hanım'ın ya koskoca bir serası var ya da geniş bir bahçeye veya terasa sahip.
Ama bu soruyu soramamıştım.
Şimdi daha iyi anladımki bu güzellikler ilgi,sevgi,şevkat ve emekle oluyor.
Emeğinizin ve sevginizin karşılığı daha da bol çiçekli olur inşallah.

daffodil_dr 28-06-2008 17:10

2 Eklenti(ler)
Ya sınavıma çalışır iken 15 gün kadar didik didik incelemekten uzak kalmıştım çiçeklerimi, nihayet yine onlara döndüğümde kalanchoelarımın dallarında kök gibi şeyler gördüm, neden ve nasıl? Hastalık değildir bunlar değil mi?

daffodil_dr 28-06-2008 18:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan (Mesaj 247638)
Birde arkadaşlar bir not düşelim.Gübreleme işini çok düzenli yapmak gerekiyor.Fazla besin verildiğinde de bitki küsüyor.Uzun süre çiçek açmıyor.
Az ve öz olacak.:)

Hah yeri gelmişken bir de şu besinler hakkında bir şey sormak istiyorum, bu soruyu sormak için forumda uygun bir başlık aradım ama döndüm döndüm buraya geldim

1 gr/1 lt kompoze gübre ile 1 kapak/ 1lt sıvı besin_su aynı hesaba geliyor mu?

Ben şehrimdeki bildiğim tüm çiçekçileri dolaştım ama nafile kompoze gübre bulamadım, sonra tarım_ziraat marketleri,gübrecileri gezip tozdum onlar da tonla satıyorlarmış, alamadım...
Ben de "x" çiçeği haftada 1gr/lt kompoze gübre istiyorsa, haftada 1 kapak sıvı besin/lt suyla suladım, 2 haftada bir istiyorsa 2 haftada bir verdim, ama geçen gün şefleranın haftada 2gr/lt kompoze gübre istediğini okudum ki 1lt suya 2 kapak sıvı besin koyup zavallıya vermeye cesaretim yok
İnternetten böyle şeyleri (kompoze gübre,yaprak çürüntüsü,bahçe toprağı, vs vs...) uygun fiyata alabileceğim güvenli bir yer var mı?

powered 02-07-2008 03:25

Kalanchoe kısa gün ışığına duyarlı bir bitki daha doğrusu, Allah bu bitkiye, gün ışığını aldığı süreyi hesaplayan biyolojik bir saat koymuş. Ne zaman ki gün ışığını 10 saatten daha az aldığını tespit ederse, çiçek açtırma hormonlarını harekete geçiriyor. Şimdi eğer siz Kalanchoelerinize bol bol ışık veriyorsanız çiçek açtırmak için çok uğraşırsınız. Seralar bu teknikleri çok iyi bildiğinden bitkiye diledikleri mevsimde çiçek açtırabiliyorlar. Ama biz kışı beklemek zorunda kalıyoruz. Kışın ev ışığı da çiçeği etkilediği içiin hem zor hemde cılız çiçekler elde ediyoruz.

smiy 25-07-2008 17:42

1 Eklenti(ler)
Uzun bir süre önce aldığım kalanchoemdan kopan yaprakları gelişigüzel diğer bir çiçeğin yanına saplamıştım. O küçük yapraklardan bir tanesi dün bana bir sürpriz yapıp küçük filizler vermiş. Çok sevindim. Şimdi diğerlerini sabırsızlıkla bekliyorum.

Eklenti 43796

smiy 03-08-2008 17:11

1 Eklenti(ler)
Ufaklıklar hızla büyümeye devam ediyor.

Eklenti 44369

Nihal 26-08-2008 18:11

2 Eklenti(ler)
Sevgili Coyote'nin yollamış olduğu kalanchoem.(Sevgili Coyote ben yanında olduğumdan anlayamıyorum.Sizce hiç büyümüşler mi:confused:)

teno07 27-08-2008 08:03

ben de aldım sonunda :) nar çiçeği renginde ama katlı değil. bakımını merak edip bakarken sizin resimleri de görmüş oldum, çok güzeller. bu kadar kolay köklendiğini ve hemen tuttuğunu bilmiyordum. bana biraz nazlı göründüler. bir de ilk sayfada arkadaşların bazıları tomurcuk çiçeğe dönmedi falan deyince eyvah nazlı birşey buldum galiba dedim.
bu kadar sayfadan çıkardığım en önemli sonuç onu gün ışığı bol olan noktadan kaldırmam gerektiği :) belki benimkiler de Arzu hanımınkilere benzer :)

burko1 29-08-2008 09:06

2 Eklenti(ler)
arkadaşlar kışın muhteşem çiçekleri olan kalanchoem yaz tatilinden döndüğümde bu haldeydi. sizce bunun nedeni ne olabilir. saksısını değiştirdim ve sıvı çiçek besini verdim. başka ne yapabilirim?

frezyab 31-08-2008 13:51

Çiçeğiniz dışarda ve bulunduğu yere güvercinler geliyorsa onlar yemiş olabilir.
Benimde yılbaşı ve diğer birkaç çiçeklerimi yediler neyse çabuk farkedip hemen içeriye aldım.

burko1 04-09-2008 15:18

Çiçeğim dışarıda değil ama birşey onu fena hırpalıyor o kesin. Kökleri çürüyor gibi çiçeğin. elimi attığım dal elimde kalıyor:(:(

Nariel 04-09-2008 21:28

Sayın burko1, aynı sorun benim kalanchoede de mevcut. Tam çok güzel gelişti diyorum, bi bakıyorum kökünden yumuşamış ve kırılmış. Çok sulamaktan olabilir, sulamayı azalttım ama faydalı olur mu bilmiyorum. Elinizde kalan kopuk dalları aynı toprağa saplayın, kökleniyorlar.

çekirdek 05-09-2008 02:08

Sevgili Burko, saksıyı değiştirirken köklerine baksaydınız keşke, kararma, çürüme, yenme var mı anlardınız.
Kök hastalıklarına karşı kökü iyice tprağından yıkayıp aspirinli suda bekletebilirdiniz. Hastalıklı bitkilerinizin saksısını değiştirince sıvı besin yerine aspiririn ve B vitamini karışımı verin, direnç kazanmaları için. Ne miktarda olduklarını Mine Pakkaner'in sayfalarında bulabilirsiniz.

eda06 06-09-2008 12:36

selam arkadaşlar bende 1 hafta önce 1tane kalanchoede aldım geldiginde çok güzel çiçekleri vardı. şimdi yavaş yavaş,çiçekleri kuruyor kuruyan çiçekleri kesmelimiyim.bilgi varirseniz sevinirim.şimdiden saygılar..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025