![]() |
Çok teşekkürler :) balkondaki yerlerini çok sevdiler sanırım:)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 395033
buda benim ilk defa aldigim pembe sekerimm..tam uc aydir cicekli.beni mestediyor.pembe sekerim benimmm |
1 Eklenti(ler)
Bu da beni hiç üzmeyen ateş kırmızısı kalanchoe'm.
|
1 Eklenti(ler)
arkadaslar sizden yardim istiyorum,
benim kalonchoe birseyler oluyor anlamadim ne. kalonchoe balkonda duruyor gölge bir yerde yapraklarinda sanki günes yangi gibi birseley var. neden kaynakli ola bilir acaba yardimci ola bilirseniz cok sevinirim . |
Alıntı:
Öncelikle kalonchoe'ler güneş ister onun için güneş alan bir yere koyun sonrada o kocaman olmuş yaprakları koparınki bitki bütün gücünü yaprakları beslemeye vermesin. Selamlar |
adneser cok tsk ederim bilgniz icin.
ben de günes sevmiyor saniyordu bi ara günese dogru koydum yapraklar yumusadi ama yinede koyacam bilginiz icin cok sagolun :) |
Alıntı:
|
merhaba serkan abi bitkiyi esim sevgililer gününde migrostan aldi :) icerdeyken gayet iyi di balkona aldim böyle oldu.
toprak torf degil bahce topragina ektim anlamadim vallah neden oldugunu. büyük yapraklarini kopardim biraz sabah günesi alan bir yere koydum bakalim ne olacak. yinede cok tsk ederim abi bilgilerin icin sevgiyle kal |
iç mekandan dış mekana aldığından olmuştur toparlar kendini merak etme çok fazla sulama kardeşim sevgiler.
|
cok tesekkür ederim serkan abi sevgiyle kal.
|
3 Eklenti(ler)
buda kistan bu yana budadikca acan turuncu kalanchoem...
|
Alıntı:
sayin shenile kalanchoeniz kurturulabilir.yapmaniz gereken guneste durmasi fazla sulanmamasi ve budaman gerekir,bu sekilde cicegini kurtarabilirsin...hadi kolay gelsin bu asamalri yapinca cicegin duzelecektir.:cool: |
sn inas80 tavsiyeleriniz icin cok tesekkür ederim büyük olan yapraklari kopardim.
güneste kaldikca sanki yapraklari yumusuyor. sabah günesi alan bir yere koyuyorum artik bakalim ne olacak allah sonumuzu hayir etsin. |
syn shenile;
merak etme bi haftaya kadar kendini toparlar.hep beraber iyilestiririz cicegini.ve ayda bir sivi besin takviyesi yaparsan daha iyi olacaktir.cicekacan dallari cecikler solunce budama yap ki yenii dallar versin.eminim cicegin muhtesem olacak.hadi bu asamada kolay gelsin.unutma hersey sabirla ve sevgi gerektiriyor bunlarida yaptinmi tamam.bol cicekli gunler seninle olsun... |
sn inas80 gercekten cok tesekkür ederim, insallah düzelir de bende o güzelligin fotosunu sizinşe paylasirim.
tavsiyenize dikkate alacam cok tsk ederim. sevgilerimle |
2 Eklenti(ler)
bunlarda celiklerim pek emin olamadim tuttuklarindan.iki haftaya yakin oldu ama daha yeni yaprak yok.yapraklarida biraz burcadi.ne yapmam gerekeni yazarsaniz sevinirim arkadaslar.celikleri alip direkt topraga diktim.
|
Ynt: Kalanchoe
On gün önce aldığım kalanchoe eskisi gibi gövdesi siyahlaşmaya başlamış sabah kalkıp baktığımda şok oldum. Fazla sulamada yapmadım.
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi |
sn. inas80 kalonchoe harika bayildim rengi olsun herseyi cok güzel masallah.
cok bakimli :) güle güle büyütün |
tesekkür ederim sn shenile.ins yakin zamanda sizinkide böyle guzell cicek acar.
ayrica ciceginizin son durumu nasil?insallah bir düzelme vardir... |
vallah sunu söyleye bilirim düzelme var gibi bakacaz zamanla yinede bilgileriniz icin cok tsk ederim .sn. inas80
|
rica ederim fotolarini da bizimle paylasirsaniz ii olur yeni bi canliyi tekrar dünyaya getirmek gibii yok...
|
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık bir ay önce üst katta tadilat yapanların gazabına uğrayan pembe Kalanchoeler kırılan dallarını kökleniyor.
Gazaba uğramadan önceki hali http://www.agaclar.net/forum/1128456-post154.htm Köklenenler Kalanchoeler birazdaha köklenmesi gerekiyor. Eklenti 397762 |
Alıntı:
Syn adsener;cok guzel koklenmis kalanchoe leriniz.bir sorum olacak nasil koklendirdiniz.ortam nasildive ne kadar surede koklendiler.ben 2 hafta once direkt topraga diktve pencere onune koydum .baktim bugub hic kok yok.bilgi verirseniz sevinirim.tskler. |
Alıntı:
Kırılan dalların köklenecek gibi olanları bir gün bekletip suya koydum, sabah erken saat'te güneş alan(1-2 saat) aydınlık bir yerde beklemeyealdım, köklenme başlıyalı bir ay oldu. Sayfama bakarsanız gördüğünüz bütün Kalanchoeler kendim koklendirme (çelik ) yaparak yetişdirdim http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1147511 |
2 Eklenti(ler)
[attach]Eklenti 398496[/attach]
|
Buda benim pamuk şekerim. Daha önce tomurcuk halini yayınlamıştım. Şimdi bütün güzelliğiyle açmış durumda. İnanın nazarım değecek diye korkuyorum.
|
Bana hediye gelen bir kalanchoem var. Çiçekleri solmaya başladı. Çiçek bulunmayan yaprak aralarından yeni tomurcuk veriyor. Sorum şu; var olan çiçekleri solunca aynı yerden yeniden çiçeklenmesi için çiçeklerin bulunduğu ince dalı koparmam mı gerekir?
|
Alıntı:
Koparmayın bir makasla kesin yeni tomurcuklar gelecektir. Saygı ve selamlar |
3 Eklenti(ler)
Merhabalar, Bunlar da benimkiler.. Çok güneş alan bir yerde tutmuyorum. Herhalde güneşli bir cephede olsalar çok güzel açıcaklar da şimdilik bu kadarlar. son resimdekini kendim yetiştirdim. Dedeme hediye ettim ama o bakamamış kötü haldeydi, galiba çok suluyo. o yüzden çiçekleri falan yok. hemen geri aldım :)
Kaktüslerime kullandığım sıvı bitki besiniyle 10 - 15 günde bir toprağı iyice kuruyunca suluyorum. Zararı yoktur umarım.. Eklenti 403611 Eklenti 403612 Eklenti 403613 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çiçeklerin bulunduğu dalın dibinden yeni sürgünlere zarar vemiyecek şekilde kesebilirsiniz. Saygılar |
3 Eklenti(ler)
[attach][attach]Eklenti 406392[/attach][/attach]
Çiçeğim de farkettiğim bu yeşil kesecikler tohum oluşumu mu? Ben ilk kez gördüm. Çokta bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim. |
1 Eklenti(ler)
çiçek açmış olarak aldığım kalanşo çiçeğim 1 yıldır bende.yaprakları ve gövdesi oldukça kuvvetli, yapraklar çok gür ama çiçeklenme konusunda bir kıpırtı yok.çiçeklenmesi için ne yapmam gerekir?
Eklenti 411560 |
sanırım toprağını değiştirmeli ve daha küçük bir saksıya almalısınız.bu tür bitkiler toprağı fazla olunca kök yapımına hız verip çiçek açmıyorlar,tabi gübrelemeyide ihmal etmeyin.ben salon çiçeklerimde hazır satılan sıvı çiçek gübrelerini kullanıyorum durumları gayet iyi.
|
benim bir sorum olacak.bu türleri yani kalanchoe leri tohumdan ekersek ne kadar sürede filizlenir?
tohum ekimi uygun ve verimli bir yöntem midir |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 411816 yasatabildiklerimden bir tane
|
Alıntı:
Tohumdan üretim verimli bir yöntem değildir,çabuk ve hızlı bir üretim istiyorsanız çelikleme yöntemini tercih etmenizi öneririm. Saygılar |
Geçen sene dalında köklenip anaçtan ayırdığım çeliklerden birisi çiçek açmaya çalışıyor sanırım. Bunları budamalı mıyım daha çok çiçek vermesi için?
Foto ekleyemedim. Sistemde bir sorun var sanırım.Aşağıda harici linkkler mevcut http://www.flickr.com/photos/22921827@N08/8884430625/ http://www.flickr.com/photos/22921827@N08/8885048380/ |
2 Eklenti(ler)
Merhaba =) Bunlar benim yeni kalanchoelerim,pembe olana bir süredir bakıyorum,ikinci kere çiçek açmaya başladı,sarı ve turuncu olanları ise birkaç gün önce aldım ama toprakları konusunda içim rahat değil,şu sıralar değiştirmemin bir sakıncası olur mu? Birde çiçekleri bittikten sonra gövdeye yakın yerden mi budamam gerekir?Yardım ederseniz memnun olurum,şimdiden teşekkür ederim =)
|
BU ciceklerin yetistirmeside bakimida cok kolay aslinda. Benim arka bahcede bir saksida var ne zaman gozum takilirsa suluyorum, begenmedigim dallarini yapraklarini hic ozenmeden kesiyorum oda surekli cicek aciyor. Yani bakmazsaniz daha guzel yetisiyor sanki. Evin girisine baska rengini celikten dikmistim ve surekli goz onunde oldugu icin onunla daha cok ilgilendim. Ne varki bazi yapraklari ters dondu bir turlu boy atmadi. En iyisi bunlari kendi hallerine birakmak galiba
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025