![]() |
Bunlar da yavrularım
2 Eklenti(ler)
ikinci resimdeki yaprağı suda köklendirip diktim. digerleri ise direkt diktiğim yapraklar. bakalım hangisi daha önce tutacak
|
Merhabalar!:)
Benim de 4 adet Kalanchoem var.Neredeyse 2 yıl önce aldım ve kısa süre sonra boylarına göre büyük bir saksıya diktim.Bunun sorun olmayacağını düşünmüştüm ama 2 yıl sonra ilk defa çiçek açıyorlar. Bir yerde okumuştum,kendinden çok büyük saksıya alınan çiçekler,tüm enerjisini kök ve yaprak oluşturmaya harcıyor,çiçek açamıyor.Bu bilgiyi paylaşmak istedim. Sevgilerle...:) |
henüz yeni çelikle köklendirdiğim çiçeğimi belki daha iyi olur diye dışarı koymuştum. ama sanırım çok soğuk olduğu için yapraklarında kocaman beyazlamalar olmuş. belki faydası olur ümidiyle beyazlamış yaprakları koparttım. geriye pek birşey kalmadı :(
neden öyle olmuş olabilir? çiçeğimi kaybettimmi yoksa? :( ilk fırsatta resmini göndermeye çalışacam. |
Alıntı:
|
Sanıyorum çiçeğinizdeki sorun külleme değil, unlu bit, Kalanchoelarda sık görülen bir parazit. Sitemizde ev yapımı ilaçlar bölümünde arapsabunu, sıvı yağ ile yapılan ilacı uygulayın:) Aslında fotoğraf ekleseydiniz, daha net bir şey söyleyebilirdik.
|
Yapraktan köklenmeyi deneyen arkadaşlar uzun sürdüğünü yazmışlar acaba ne kadar bir süre beklemeliyiz
|
Sayın iremsude ben kasım ayının başında yaprak çelik ektim hala bir belirti yok sanırım köklerinin gelişimi tamamlanınca filiz verecek,bir ayda da gelişen var diye duydum.İlk yaprakta resim eklicem,merakla bekliyorum:)
|
sibelmüge ve cellin bilgilerinizden dolayı teşekkür ederim. Sanırım biraz sabrımızı zorlayacak köklenmesi ama beklemekten başka çare yok.
|
Bende hala bekliyorum herhangi bir gelişme yok biraz daha sabır
|
Arkadaslar ben yaprakdan kalanchoe denemem bu sekıle geldı. yaprakları suda beklettım 3 gun sonra da topraga dıkey ve yatay olarak uzerıne yatırdım. ama assagıdakı resımlerde bellı oluyo mu bılmem kac gunde ancaa kucucuk sacak verır gıbı oldular.
bunları sımdı ne yapmalı topraga dıkmelı mı ıyıce yoksa ordan yıne kendılgınden yaprak cıkmasını mı beklemelı yardımınız lazım tesekkurler fotograf yukleyemıyorum bı turlu neden acaba sorun mu var |
1 Eklenti(ler)
Sayın sevgice,
fotoğraf boyutunuzu küçültmeniz gerekebilir.aynı sorunu ben de yaşadım.ama artık bu işi çözdüm. bu da benim kızım.alalı iki ay oldu.sanırım halinden memnun.ben de yaprağından çoğaltmayı deneyeceğim Eklenti 195117 |
Merhaba arkadaşlar
2 Eklenti(ler)
Kalanchoemin kurumuş çiçeklerini elimle yolmuştum şimdi yeni tomurcukları var. Üstünde hala birkaç kuru çiçekleri varken yeniden tomurcuk ve yeni yapraklar verdiler:)
|
kalandiva yapraktan üretme
2 Eklenti(ler)
merhabalar,
kalandivam bir sürü yan dal vermişti.ancak sıkışıp kalmışlardı büyük yaprakların arasında.ben de yaprakları ana bitkiden ayırıp aşağıdaki düzeneği kurdum. Eklenti 195796 ana bitki rahatlamış görünüyor.ne dersiniz? Eklenti 195797 |
Hepsi birbirinden güzel.Bende sadece kırmızı var her renginden yetiştirmek istiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
buda benim pembişim.
|
burada değişik kaktüs tohumlarını bulabilirsiniz.
|
Sayın ocean07, kusura bakmazsanız gördüğünüz her başlığa "şunu burada bulabilirsiniz, bunu şuradan alabilirsiniz" tarzı mesajlar yazmanızın rahatsızlık vermeye başladığını söylemek istiyorum.
İnanın ki bu sitedeki hemen herkes neyi nereden temin edeceğini biliyor. Bilmediklerini de zaten forumda bununlla ilgili başlıklarımız var, oralarda sorup öğreniyorlar. Eğer her başlıkta adresini verdiğiniz firma ile herhangi bir organik bağınız var da, satışları artırmak için bu şekilde davranıyorsanız buna hiç gerek yok. Bunun için de satış başlığımız var. Siz de satış yapan arkadaşlar gibi orada bir başlık açın ve satışınızı oradan yapın. Bu sayede bilgi paylaşımı için kullanılacak olan site alanı da bilgi için kullanılmış olur. |
2 Eklenti(ler)
Yeni farkettiğim Kalanchoe başlığını görünce bende Kalanchoe'lerimin resmini sizlerle paylaşmak istedim Kalanchoeler 2 ila 4 senelik.
Eklenti 195827 Eklenti 195828 Bu arada sizlere çelikle üretmeyi öneririm daha kolay oluyor |
Merhaba adneser
Maaşallah tek kelimeyle muhteşemler.
|
Alıntı:
Teşekkür ederim zamanla sizinkilerde öyle olacaklar yeterki bol güneş alsınlar. |
2 Eklenti(ler)
Buda benim ki :o
|
Merhaba arkadaşlar
2 Eklenti(ler)
Neredeyse 3 ay önce köklendirip toprağa ektiğim yaprakların gelişimi hakkında bilgi vermek istiyorum.
Ne suda köklendirip ektiğim yapraklarda ne de direkt dalından koparıp ektiğim yapraklarda hala bir gelişme yok. Buna ragmen kenarlardan verdiği sürgünleri koparıp direkt ektiğim çelik tuttu hızla büyümekte. |
4 Eklenti(ler)
Bunlar da kalanşolarımın tekrar verdikleri tomurcuk ve çiçekleri
|
Benim kalanchoem yaklaşık 3-4 aydır tomurcuklu bir türlü açmıyor bu normal mi?
|
Alıntı:
Forumun ilk başlarında kısa gün uygulamasından bahsetmişler.Şahsen ben denemedim ama yararı olur diye düşünüyorum 149. mesajdan itibaren okumanı tavsiye ederim |
Kalanchoe blossfeldiana "Calandiva" türünden ben de bir tane aldım pazardan. Uçuk pembe renkte.
Bir tane de turuncu renkte, üzerinde kahverengi benekler var, farklı geldi gözüme, hem ucuz. Ağaç şakayık sözü de aldım çiçekçiden.;) |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu bana katkatlı geldi,
Eklenti 197927 niyetim yokken pazardan 2 Kalanchoe ile döndüm. Eklenti 197928 :o |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim Kalanchoe blossfeldiana'lar bir kaç ay önce bahçeden çelik halinde buldum biri budayıp atmış ne yazıkki ama ben onları kurtardım :) Susuzluğa oldukça dayanıklılar sulamayı unutabilirsiniz cam kenarına koyunuz full güneş alsın sorun olmuyor bunun yararı bile oluyor dahada kızarıyor ve yaprakları dahada şişiyor en sağdakinde beslemediğim hade 1 adet tomurcuk var. Cılız bir yapı oluşturursa filiz uçlarından budayın bunun çiçeklenmede ve daha derli toplu form oluşturmasında yararı olur.
|
Sn.Kalyon tebrikler,
ilk saksıdaki özellikle çok güzel kalınlaşmış, uygun budamayla bonsai' ye dönüşebilir;) |
Teşekkürler ortadaki gözükmüyor ama ilk fotoğraftakinden daha kalın gövdesi var ilk fotoğraftaki destek ceviz, kalınlığı anlarsınız :) Bonsai için düşünüyorum bir defa filiz budaması yaptım sıkılaştılar bir defa daha yapacağım belki üçünden küçük bir orman yapabilirim bakalım duruma göre.
|
Yine de ilki daha hoş bir şekil almış, onu tek olarak değerlendirebilirsiniz.
|
1 Eklenti(ler)
1 Kasım da topraksız ortama ,köklü olarak aldığım kalanchoe
gayet sağlıklı bir şekil de gelişip çiçeklerini açmaya başladı. |
4 Eklenti(ler)
|
Kalanchoelerim bir senedir çiçek açmıyor ne yapmam gerekiyor?
|
Güneş alıp almadıklarını bilmiyoruz, daha fazla bilgi verin lütfen?
|
Benim fikrimce:Gölgede serin yerde kalsın.Fazla sulamayın.Bu ay budayın.Bakalım fayda sağlayacak mısınız?Ben bu şekilde her sene çok verim alıyorum.Elbette toprak değişimi ve gübre de faydalıdır.
|
1 Eklenti(ler)
|
[QUOTE=Jezebel;778739]Hiç büyümeyen ama hep açan kalanchoe'm;)
Sayın Jezebel Gördüğüm kadarıyla saksı küçük kademe kademe 2-3 boy büyük saksıya alırsanız gelişecektir,birazda güneş görsün çünkü güneş seven bir bitki, çok güzel bir çiçek olacaktır merak etmeyin |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025