![]() |
2 Eklenti(ler)
Baumax dan indirimden aldığım çiçeğim kendini toparladı :)
|
1 Eklenti(ler)
Ben de heveslendim ve iki saksı Kalanchoe hediye ettim kendime.
Şimdi bu başlıktaki tüm mesajları sayfa sayfa okumaya geldi sıra ;) Eklenti 348811 |
Alıntı:
Sayın kelebek çalısı Alt kısımdaki büyük yaprakları koparırsanaız,bitki kuvvetini köklere ve çiçeklere verecektir birde saksılarını değiştirin derim. Bol çiçekli günler |
2 Eklenti(ler)
Bu başlıktaki mesajları okudum, benzer soru var ama cevaplanmamış. Yapraklardaki lekeler hastalık mı ? Yoksa zararlı işi mi acaba? Teşekkürler.
|
Sayın Muhsin Hanif, Kalanchoe yapraklarında yapışkanlık var mı? Bir de alt yapraklarda kopup düşme oluyor mu?
Yapışkan yapraklar genelde zararlıların verdiği hasarlarda ortaya çıkıyor. Aşırı sıcak ve nemin sonucu mantar hastalıklarında da benzer bereler oluşabiliyor. Kalanchoelarda bu durumda alt yapraklarda kopup düşme oluyor. Her iki durumda da bozulmuş olan yaprakları koparmanızda ve bitkiyi diğerlerinden ayırmanızda fayda var. Toprak nemli kalmasın bir süre. Tamamen kuruduktan sonra tekrar sulayın. Bana zararlıdan çok mantarı çağrıştırdı ama diğer üyelerin de fikrini almakta fayda var. |
Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak bir karara vardım yazın dışarı çıkarttığım kalanchoelerimden bir kaçını sonbaharda diğer çiçeklerimle birlikte içeriye aldım bir sorun yok onlarda tomurcuklanmaya başladılar bile ama bir iki tanesini bilerek dışarda bıraktım ne olacaklarını merak ettim iki hafta önce onlarıda içeriye almak için bahçeye çıktığımda fark ettim kimisi sizlerin fotoğraflarındakiler gibi yaprakları benek benek olmuş ,kimisi de yaprak döküyo içeriye aldığımda budadım ister istemez ve şu anda durumları normal geçen senede aynı şey komşumun kalanchoelerini başına gelmişti ve o sene çiçek açmamışlardı.
|
Kalanchoe
2 Eklenti(ler)
İyi Akşamlar, bu gün sera sera dolaşıp crassula gollum ararken bu küçük kalanchoe yi gördüm ve yapraklarının üç renkli oluşu dikkatimi çekti ve aldım.
Çiçek rengini bilmiyorum umarım kırmızıdır. |
Alıntı:
Şu anda durumu daha iyi çünkü bilmeden ( içgüdüsel sanırım) sizin dediğinizi yapmıştım. 2 - 3 hafta su vermedim sayılır ( bir kez azcık vermiştim). Fotoğraf bir ay öncesine ait, durumu iyiye gidiyor ama yine de öğrenmek istemiştim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çiçeklerini bu siteden görebilirsiniz. |
Alıntı:
Sevgili Jezebel size bir soru sormak istiyorum bu cinsini ben satıcılarda bulamamıştım geçenlerde bir eczanenin camının önünde gördüm ama acelem olduğu için ilgilenemedim.Bir iki hafta sonra özel olarak o eczaneye gidip ilaç almak istedimki pandadanda küçük bir dal isteyebileyim diye :D ama eczane ya kapanmıştı ya da taşınmıştı artık şansıma neyse asıl sorum şu siz bunu nerden temin ettiniz ? |
1 Eklenti(ler)
Kalanchoe fedtschenkoi hiç çiçek açmadı.
Uçları kıvrılmış.. Umut var sanki.. |
2 Eklenti(ler)
Benim de iki kök vardı, iyice uzayıp sivrilince, boya gidiyor sandım ve birini yanlara doğru dallansın diye kesmiştim... :(:p
Diğeri açacak herhalde ama kestiğime ne olacak, bekleyip göreceğiz... Eklenti 352033 Kök yapısı gerçekten ilginç bir bitki, bu kökler yan taraflarında duran saksılara atlamak için böyle uzadı sanırım...;) Eklenti 352034 |
1 Eklenti(ler)
Hep de seninkiler benden önce çiçeklenir.. :p
O çıkan havaii kökleri çok seviyorum ben.. Seninkilerin uçları pempe pembe şahane görünüyorlar ;) Son günlerde balkona mühendis tırtıl dadandı.. Sabahları ava çıktığım zaman o kökleri hep tırtıl zannediyorum.. Ama çok benziyor değil mi? :rolleyes: |
Gerçekten köke benziyor, bitkiye ayaklarıyla mı çenesiyle mi tutunuyor, adı da ilginçmiş? Neden öyle demişler ki? ;)
|
İlk defa sende olmayıp da bende olan bir şey mi çıktı yani? O da zararlı.. ;)
İstersen gönderebilirim? Sende de olsun :p Geometrid caterpillar çok çalışkan ve kamuflaj ustası olduğu için bu ismi almış olabilir.. |
2 Eklenti(ler)
Kalanchoe fedtschenkoilerimin tomurcukları, bende ilk kez açacaklar.:)
İki çeşit, birinin yaprak kenarları beyazlı, çiçekleri nasıl olacak bakalım?;) Eklenti 354617 Eklenti 354618 |
2 Eklenti(ler)
Merhaba ben kalanşomu bir yapı marketten almıştım. Kısa boylu bol çiçekli ve çok göz alıcıydı. Sonra kısa zamanda çiçekleri döküldü, bütün yazı dışarıda balkonda sıcağın altında geçirdi, arada bir ihtiyaç oldukça suladım, yaprakları pembeleşip kızarmaya başlamıştı sıcaktan...
Havalar soğuyunca tekrar içeri aldım, yaprakları yeşerdi. İki hafta önce tomurcuklanmaya başlaması benim için sürpriz oldu. Daha önce yapı marketten çiçek alıp ikinci kez çiçeklerini görebilmem nasip olmamıştı. Şu an bitkimden çok memnunum çok güzel görünüyor, gerçi ilk aldığımdaki kadar çok çiçeği yok, uzun süre salınımlı besleyici ve çiçeklendirici gübreler kullanıyorum... Sanırım yapı marketler hormon filan kullanıyor. Yapraklarındaki toz lekeleririni en kolay nasıl temizlerim, tüyo verebilecek olan var mı? |
4 Eklenti(ler)
Kalanchoelerin çiçekleri yavaş yavaş kendilerini göstermeye başladı.
Bu senenin yeni çelikleri yeni yerlerine diklecek Eklenti 358124 Üçüncü sene çiçekleri Eklenti 358125 Eklenti 358126 Yeni çeliklediğim pempeler Eklenti 358127 |
merhabalar böcek değil ama bazen tırtıllar dadanıyorlar çok dikkat etmediğiniz zamanda görünmüyorlar malesef
|
2 Eklenti(ler)
Kalanchoelerimden bir köşe yaptım, umarım beğenirsiniz...Çoğu tomurcukta, bir kaç haftaya açarlar sanırım.....
|
Sayın selenn,
Mesajınız için teşekkür etmekte geç kaldığım için özür dilerim. Çiçeklerini daha renkli (özellikle kırmızı) zannediyordum yanılmışım, Tekrar iyi akşamlar, sağlık ve başarılar dilerim. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 359008 İkinci fotoğraftaki açmaya başladı. Eklenti 359009 İkincinin genel görüntüsü. Eklenti 359010 |
1 Eklenti(ler)
Sn. Sdurul çiçekler sarı mı turuncuya mı yakın? Sanki forumda daha önce gördüğüm çiçekler pembeydi diye hatırlıyorum..
Bir de sizinkinin boyu up uzun uzamış.. Benimkinin dalları böyle kaldı.. Ufff sizin çiçekleri görünce daha çok heyecanlandım.. ;) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 359111 |
Bıktım bu kalonşelerin un bitinden 3 oldu ölen attım bugün her defasında bir daha mı asla diyip de akıllanmayan ben..
|
3 Eklenti(ler)
Bu da benim çiçeğim. İlk defa açıyor ama beklediğime değdi...
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Kalanchoelerin tomurcukları çiçeğe dönüşmeye başladı.
Pembe ve kırmızı tomurcuklar Eklenti 362330 Eklenti 362331 Sarı, koyu pembe ve kırmızı Eklenti 362332 Hepsi birarada Eklenti 362333 Şimdilik bu kadar diğerleride daha sonra.:p |
Sn.adneser, emeklerinize sağlık,hepsi de muhteşem görünüyor,çok ama çok beğendim.
|
sn adneser,
takip ettiğim diğer bitkileriniz gibi kalanşolarınız da çok güzel. çelik alırsanız hani... :) sanırım kalanşoda işin sırrı bitkiyi biraz 'pişirmek'. sıcak da görmeli, az miktarda soğuk da. bu yıl eylül ekim ayında kalanşolarımdan birini dışarı koydum. kasım/aralık soğuklarında kardan hemen önce içeri aldım. tek açan saksım o oldu, diğerleri 'uğraşamam çiçek miçek, keyfim yerinde benim' misali takılıyor... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Mesaj alınmıştır |
3 Eklenti(ler)
Geçen haftaki soğuklarda bazı telgraf çiçeklerim soğuktan etkilenince Kalanchoelerimide salona aldım.Tekrar dışarı çıkarmaya da korktum açıkcası. Bir sıcak bir soğuk çiçekleri etkilenip dökülmesinden korktum.Bazı çiçeklerinde kurumalar oluşmaya başladı ne yapsam karar veremedim.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Eklenti 362620 Eklenti 362621 Eklenti 362622 |
Sevgili Esin, kuruma belirtisi gözlemleyemedim.. keyifli görünüyorlar maşallah.. :))
|
Alıntı:
sevgili sudenur öncelikle teşekkür ederim. Pembe olanda bir kaç çiçekte kuruma vardı. Bende telaşlandım. Çiçekleri tamamen açmadan zarar görsün istemedim.Aslında balkonda bulunduruyordum şimdi tekrar balkona çıkarsam mı acaba tereddütüm bundan. |
1 Eklenti(ler)
Tekrar yakın çekim yaptım kuruma olan bölümlerin görülmesi için.Eklenti 362623
|
Alıntı:
Resimde görülen o kuruma normal ilk açan çiçek olabilir sizin bulunduğunuz bögede dışarıda durmasında bir mahsur yok, birde en alttaki büyük bir kaç yaprağı koparmanızı öneririm, bitki kuvvetini yukarıya versin. Bol çiçekli günler |
Kuruyan tomurcukları da temizlemenizde fayda var sevgili Esin.
Alttaki iri yaprakları ben de kesiyorum ama atmaya kıyamadığımdan yaprak çeliği olarak kullanıyorum. Fazla Kalanchoe göz çıkartmaz :) |
4 Eklenti(ler)
Koyu pembe ve turuncu kalanchoeler bu seneki ilk çiçekleri her zamankinden daha büyük açtı ;)
Eklenti 364129 Eklenti 364130 Eklenti 364132 Eklenti 364131 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025