agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Kalanchoe (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/4210.htm)

Zeferan 25-11-2012 11:29

2 Eklenti(ler)
Baumax dan indirimden aldığım çiçeğim kendini toparladı :)

kelebek çalısı 25-11-2012 19:13

1 Eklenti(ler)
Ben de heveslendim ve iki saksı Kalanchoe hediye ettim kendime.

Şimdi bu başlıktaki tüm mesajları sayfa sayfa okumaya geldi sıra ;)

Eklenti 348811

adneser 25-11-2012 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1054228)
Ben de heveslendim ve iki saksı Kalanchoe hediye ettim kendime.

Şimdi bu başlıktaki tüm mesajları sayfa sayfa okumaya geldi sıra ;)

Eklenti 348811

Sayın kelebek çalısı

Alt kısımdaki büyük yaprakları koparırsanaız,bitki kuvvetini köklere ve çiçeklere verecektir birde saksılarını değiştirin derim.

Bol çiçekli günler

Muhsin Hanif 27-11-2012 18:27

2 Eklenti(ler)
Bu başlıktaki mesajları okudum, benzer soru var ama cevaplanmamış. Yapraklardaki lekeler hastalık mı ? Yoksa zararlı işi mi acaba? Teşekkürler.

selenn 27-11-2012 20:05

Sayın Muhsin Hanif, Kalanchoe yapraklarında yapışkanlık var mı? Bir de alt yapraklarda kopup düşme oluyor mu?

Yapışkan yapraklar genelde zararlıların verdiği hasarlarda ortaya çıkıyor. Aşırı sıcak ve nemin sonucu mantar hastalıklarında da benzer bereler oluşabiliyor. Kalanchoelarda bu durumda alt yapraklarda kopup düşme oluyor.

Her iki durumda da bozulmuş olan yaprakları koparmanızda ve bitkiyi diğerlerinden ayırmanızda fayda var. Toprak nemli kalmasın bir süre. Tamamen kuruduktan sonra tekrar sulayın. Bana zararlıdan çok mantarı çağrıştırdı ama diğer üyelerin de fikrini almakta fayda var.

lusoari 28-11-2012 19:45

Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak bir karara vardım yazın dışarı çıkarttığım kalanchoelerimden bir kaçını sonbaharda diğer çiçeklerimle birlikte içeriye aldım bir sorun yok onlarda tomurcuklanmaya başladılar bile ama bir iki tanesini bilerek dışarda bıraktım ne olacaklarını merak ettim iki hafta önce onlarıda içeriye almak için bahçeye çıktığımda fark ettim kimisi sizlerin fotoğraflarındakiler gibi yaprakları benek benek olmuş ,kimisi de yaprak döküyo içeriye aldığımda budadım ister istemez ve şu anda durumları normal geçen senede aynı şey komşumun kalanchoelerini başına gelmişti ve o sene çiçek açmamışlardı.

selcuk44 29-11-2012 18:37

Kalanchoe

2 Eklenti(ler)
İyi Akşamlar, bu gün sera sera dolaşıp crassula gollum ararken bu küçük kalanchoe yi gördüm ve yapraklarının üç renkli oluşu dikkatimi çekti ve aldım.

Çiçek rengini bilmiyorum umarım kırmızıdır.

Muhsin Hanif 29-11-2012 18:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 1055566)
Sayın Muhsin Hanif, Kalanchoe yapraklarında yapışkanlık var mı? Bir de alt yapraklarda kopup düşme oluyor mu?

Yapışkan yapraklar genelde zararlıların verdiği hasarlarda ortaya çıkıyor. Aşırı sıcak ve nemin sonucu mantar hastalıklarında da benzer bereler oluşabiliyor. Kalanchoelarda bu durumda alt yapraklarda kopup düşme oluyor.

Her iki durumda da bozulmuş olan yaprakları koparmanızda ve bitkiyi diğerlerinden ayırmanızda fayda var. Toprak nemli kalmasın bir süre. Tamamen kuruduktan sonra tekrar sulayın. Bana zararlıdan çok mantarı çağrıştırdı ama diğer üyelerin de fikrini almakta fayda var.

Teşekkür ederim cevabınız için. Yapışkanlık bazı yapraklarda az miktarda vardı. Mantar olma ihtimali yüksek çünkü bu yaralar olmadan bir kaç hafta önce sabunlu su püskürtmüştüm bolca ve o zaman havalar sıcaktı.

Şu anda durumu daha iyi çünkü bilmeden ( içgüdüsel sanırım) sizin dediğinizi yapmıştım. 2 - 3 hafta su vermedim sayılır ( bir kez azcık vermiştim). Fotoğraf bir ay öncesine ait, durumu iyiye gidiyor ama yine de öğrenmek istemiştim.

Muhsin Hanif 29-11-2012 18:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1056139)
Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak bir karara vardım yazın dışarı çıkarttığım kalanchoelerimden bir kaçını sonbaharda diğer çiçeklerimle birlikte içeriye aldım bir sorun yok onlarda tomurcuklanmaya başladılar bile ama bir iki tanesini bilerek dışarda bıraktım ne olacaklarını merak ettim iki hafta önce onlarıda içeriye almak için bahçeye çıktığımda fark ettim kimisi sizlerin fotoğraflarındakiler gibi yaprakları benek benek olmuş ,kimisi de yaprak döküyo içeriye aldığımda budadım ister istemez ve şu anda durumları normal geçen senede aynı şey komşumun kalanchoelerini başına gelmişti ve o sene çiçek açmamışlardı.

Evet sanırım su, özellikle yaprakların ıslak kalması böyle bir sorun oluşturuyor. Teşekkürler.

selenn 29-11-2012 19:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selcuk44 (Mesaj 1056789)
İyi Akşamlar, bu gün sera sera dolaşıp crassula gollum ararken bu küçük kalanchoe yi gördüm ve yapraklarının üç renkli oluşu dikkatimi çekti ve aldım.

Çiçek rengini bilmiyorum umarım kırmızıdır.

Güle güle yetiştirin Kalanchoe'nuzu. Tam ismi Kalanchoe fedtschenkoi variegata.
Çiçeklerini bu siteden görebilirsiniz.

lusoari 30-11-2012 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1005606)
Panda'm...

Eklenti 323177

.

Sevgili Jezebel size bir soru sormak istiyorum bu cinsini ben satıcılarda bulamamıştım geçenlerde bir eczanenin camının önünde gördüm ama acelem olduğu için ilgilenemedim.Bir iki hafta sonra özel olarak o eczaneye gidip ilaç almak istedimki pandadanda küçük bir dal isteyebileyim diye :D ama eczane ya kapanmıştı ya da taşınmıştı artık şansıma neyse asıl sorum şu siz bunu nerden temin ettiniz ?

selis 06-12-2012 22:33

1 Eklenti(ler)
Kalanchoe fedtschenkoi hiç çiçek açmadı.
Uçları kıvrılmış.. Umut var sanki..

sakdag 07-12-2012 08:42

2 Eklenti(ler)
Benim de iki kök vardı, iyice uzayıp sivrilince, boya gidiyor sandım ve birini yanlara doğru dallansın diye kesmiştim... :(:p

Diğeri açacak herhalde ama kestiğime ne olacak, bekleyip göreceğiz...
Eklenti 352033

Kök yapısı gerçekten ilginç bir bitki, bu kökler yan taraflarında duran saksılara atlamak için böyle uzadı sanırım...;)

Eklenti 352034

selis 07-12-2012 10:19

1 Eklenti(ler)
Hep de seninkiler benden önce çiçeklenir.. :p
O çıkan havaii kökleri çok seviyorum ben..
Seninkilerin uçları pempe pembe şahane görünüyorlar ;)

Son günlerde balkona mühendis tırtıl dadandı..
Sabahları ava çıktığım zaman o kökleri hep tırtıl zannediyorum..
Ama çok benziyor değil mi? :rolleyes:

sakdag 07-12-2012 10:27

Gerçekten köke benziyor, bitkiye ayaklarıyla mı çenesiyle mi tutunuyor, adı da ilginçmiş? Neden öyle demişler ki? ;)

selis 07-12-2012 10:43

İlk defa sende olmayıp da bende olan bir şey mi çıktı yani? O da zararlı.. ;)
İstersen gönderebilirim? Sende de olsun :p

Geometrid caterpillar çok çalışkan ve kamuflaj ustası olduğu için bu ismi almış olabilir..

Sevgi Durul 14-12-2012 13:04

2 Eklenti(ler)
Kalanchoe fedtschenkoilerimin tomurcukları, bende ilk kez açacaklar.:)
İki çeşit, birinin yaprak kenarları beyazlı, çiçekleri nasıl olacak bakalım?;)

Eklenti 354617

Eklenti 354618

badembaba 24-12-2012 23:36

2 Eklenti(ler)
Merhaba ben kalanşomu bir yapı marketten almıştım. Kısa boylu bol çiçekli ve çok göz alıcıydı. Sonra kısa zamanda çiçekleri döküldü, bütün yazı dışarıda balkonda sıcağın altında geçirdi, arada bir ihtiyaç oldukça suladım, yaprakları pembeleşip kızarmaya başlamıştı sıcaktan...

Havalar soğuyunca tekrar içeri aldım, yaprakları yeşerdi. İki hafta önce tomurcuklanmaya başlaması benim için sürpriz oldu. Daha önce yapı marketten çiçek alıp ikinci kez çiçeklerini görebilmem nasip olmamıştı. Şu an bitkimden çok memnunum çok güzel görünüyor, gerçi ilk aldığımdaki kadar çok çiçeği yok, uzun süre salınımlı besleyici ve çiçeklendirici gübreler kullanıyorum... Sanırım yapı marketler hormon filan kullanıyor.

Yapraklarındaki toz lekeleririni en kolay nasıl temizlerim, tüyo verebilecek olan var mı?

adneser 29-12-2012 20:10

4 Eklenti(ler)
Kalanchoelerin çiçekleri yavaş yavaş kendilerini göstermeye başladı.

Bu senenin yeni çelikleri yeni yerlerine diklecek

Eklenti 358124

Üçüncü sene çiçekleri

Eklenti 358125

Eklenti 358126

Yeni çeliklediğim pempeler

Eklenti 358127

karaali 29-12-2012 20:47

merhabalar böcek değil ama bazen tırtıllar dadanıyorlar çok dikkat etmediğiniz zamanda görünmüyorlar malesef

Gül Batur 02-01-2013 15:17

2 Eklenti(ler)
Kalanchoelerimden bir köşe yaptım, umarım beğenirsiniz...Çoğu tomurcukta, bir kaç haftaya açarlar sanırım.....

selcuk44 02-01-2013 19:36

Sayın selenn,

Mesajınız için teşekkür etmekte geç kaldığım için özür dilerim.

Çiçeklerini daha renkli (özellikle kırmızı) zannediyordum yanılmışım,

Tekrar iyi akşamlar, sağlık ve başarılar dilerim.

Sevgi Durul 02-01-2013 20:46

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1068115)
Kalanchoe fedtschenkoilerimin tomurcukları, bende ilk kez açacaklar.:)
İki çeşit, birinin yaprak kenarları beyazlı, çiçekleri nasıl olacak bakalım?;)

Eklenti 354617

Eklenti 354618

Birinci fotoğraftaki henüz açmadı, yaprak aralarından yeni sürgünleri geliyor.:)

Eklenti 359008

İkinci fotoğraftaki açmaya başladı.

Eklenti 359009

İkincinin genel görüntüsü.

Eklenti 359010

selis 02-01-2013 21:34

1 Eklenti(ler)
Sn. Sdurul çiçekler sarı mı turuncuya mı yakın? Sanki forumda daha önce gördüğüm çiçekler pembeydi diye hatırlıyorum..
Bir de sizinkinin boyu up uzun uzamış..
Benimkinin dalları böyle kaldı..
Ufff sizin çiçekleri görünce daha çok heyecanlandım.. ;)

Sevgi Durul 03-01-2013 16:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1079465)
Sn. Sdurul çiçekler sarı mı turuncuya mı yakın?

Son durum bu, giderek sarıya dönüyor gibi görünüyor.:)

Eklenti 359111

MİRBE 13-01-2013 20:39

Bıktım bu kalonşelerin un bitinden 3 oldu ölen attım bugün her defasında bir daha mı asla diyip de akıllanmayan ben..

Anzac 14-01-2013 12:24

3 Eklenti(ler)
Bu da benim çiçeğim. İlk defa açıyor ama beklediğime değdi...

Sevgi Durul 14-01-2013 15:55

1 Eklenti(ler)
Bu mesajın ilk fotoğrafındaki kalanchoe fedtschenkoi variegata açtı.:)

Eklenti 361643

adneser 17-01-2013 18:22

4 Eklenti(ler)
Kalanchoelerin tomurcukları çiçeğe dönüşmeye başladı.

Pembe ve kırmızı tomurcuklar

Eklenti 362330

Eklenti 362331

Sarı, koyu pembe ve kırmızı

Eklenti 362332

Hepsi birarada

Eklenti 362333

Şimdilik bu kadar diğerleride daha sonra.:p

ipektuğçe 17-01-2013 18:33

Sn.adneser, emeklerinize sağlık,hepsi de muhteşem görünüyor,çok ama çok beğendim.

ilksenozturk 18-01-2013 10:44

sn adneser,
takip ettiğim diğer bitkileriniz gibi kalanşolarınız da çok güzel.
çelik alırsanız hani... :)

sanırım kalanşoda işin sırrı bitkiyi biraz 'pişirmek'. sıcak da görmeli, az miktarda soğuk da.

bu yıl eylül ekim ayında kalanşolarımdan birini dışarı koydum. kasım/aralık soğuklarında kardan hemen önce içeri aldım. tek açan saksım o oldu,
diğerleri 'uğraşamam çiçek miçek, keyfim yerinde benim' misali takılıyor...

hberbul 18-01-2013 10:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MİRBE (Mesaj 1085253)
Bıktım bu kalonşelerin un bitinden 3 oldu ölen attım bugün her defasında bir daha mı asla diyip de akıllanmayan ben..

Sayın Mirbe,benimkisi de bitlenmişti.Öldü sandım.Dibinden budadım bir kenara attım. Şuan kendini toparladı,tekrar sürgünler vermeye başladı.

adneser 18-01-2013 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1087417)
sn adneser,
takip ettiğim diğer bitkileriniz gibi kalanşolarınız da çok güzel.
çelik alırsanız hani... :)

sanırım kalanşoda işin sırrı bitkiyi biraz 'pişirmek'. sıcak da görmeli, az miktarda soğuk da.

bu yıl eylül ekim ayında kalanşolarımdan birini dışarı koydum. kasım/aralık soğuklarında kardan hemen önce içeri aldım. tek açan saksım o oldu,
diğerleri 'uğraşamam çiçek miçek, keyfim yerinde benim' misali takılıyor...

Sayın ilksen hanım

Mesaj alınmıştır

_Esin_ 18-01-2013 21:10

3 Eklenti(ler)
Geçen haftaki soğuklarda bazı telgraf çiçeklerim soğuktan etkilenince Kalanchoelerimide salona aldım.Tekrar dışarı çıkarmaya da korktum açıkcası. Bir sıcak bir soğuk çiçekleri etkilenip dökülmesinden korktum.Bazı çiçeklerinde kurumalar oluşmaya başladı ne yapsam karar veremedim.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Eklenti 362620

Eklenti 362621

Eklenti 362622

Sudenur 18-01-2013 21:15

Sevgili Esin, kuruma belirtisi gözlemleyemedim.. keyifli görünüyorlar maşallah.. :))

_Esin_ 18-01-2013 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1087641)
Sevgili Esin, kuruma belirtisi gözlemleyemedim.. keyifli görünüyorlar maşallah.. :))

sevgili sudenur öncelikle teşekkür ederim.

Pembe olanda bir kaç çiçekte kuruma vardı. Bende telaşlandım. Çiçekleri tamamen açmadan zarar görsün istemedim.Aslında balkonda bulunduruyordum şimdi tekrar balkona çıkarsam mı acaba tereddütüm bundan.

_Esin_ 18-01-2013 21:37

1 Eklenti(ler)
Tekrar yakın çekim yaptım kuruma olan bölümlerin görülmesi için.Eklenti 362623

adneser 18-01-2013 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _Esin_ (Mesaj 1087653)
Tekrar yakın çekim yaptım kuruma olan bölümlerin görülmesi için.Eklenti 362623

Sayın Esin

Resimde görülen o kuruma normal ilk açan çiçek olabilir sizin bulunduğunuz bögede dışarıda durmasında bir mahsur yok, birde en alttaki büyük bir kaç yaprağı koparmanızı öneririm, bitki kuvvetini yukarıya versin.

Bol çiçekli günler

selenn 19-01-2013 13:48

Kuruyan tomurcukları da temizlemenizde fayda var sevgili Esin.

Alttaki iri yaprakları ben de kesiyorum ama atmaya kıyamadığımdan yaprak çeliği olarak kullanıyorum. Fazla Kalanchoe göz çıkartmaz :)

adneser 24-01-2013 22:19

4 Eklenti(ler)
Koyu pembe ve turuncu kalanchoeler bu seneki ilk çiçekleri her zamankinden daha büyük açtı ;)

Eklenti 364129

Eklenti 364130

Eklenti 364132

Eklenti 364131

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025