agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Kalanchoe (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/4210.htm)

hüzün 22-09-2009 21:43

ben de bunları bu gün aldım

2 Eklenti(ler)
acaba saksılarının boyu iyi mi yoksa büyütmeliyim?
bir de arkadaşlar yapraklarının üzerinde de oluşumlar var ordan yeni yapraklar mı çıkıyor acaba?

sinan yavuz 27-09-2009 18:49

ben yeni üyeyim ve buğün evimize çok güzel bir kolenşe aldık fakat bakımı nasıldır bilmiyorum bana bakıma hakkında bilgi verirseniz sevinirim

imiathiel 14-10-2009 17:31

Benim kalanşolar çiçeklerini döktü, üstleri yine tomurcuk doldu. Suyunu toprağı kurumadan vermiyorum, besinini de aklıma geldikçe az az veriyorum. Keyfi yerinde gibi. Bu soğuk günlere kadar, güneş alan kapalı bir balkondaydı, artık güneş göremeyeceğiz galiba, ama onlar yerlerinde kalacaklar. :D Özel bir bakım uygulamadım ben onlar için.

hüzün 14-10-2009 19:19

aldığım kalandivalarımın tomurcuklarını ve bazı çiçekleirni döküyor
saksısı küçük gelmiştir diye büyüttüm ama faydası olmadı gibi:(
bilgisi olan varsa sevinirim aydınlık ama direk güneş ışığı almıyor

Hatice Tarhan 14-10-2009 22:19

4 Eklenti(ler)
Çiçek satan herhangi bir yere gittiğimde kendimi farenleyemediğim tek çiçek kalanşo ve kaktüs.Bir daha almayacağım diyorum yine alıyorum.Fakat kalanşolar eve geldikten kısa bir süre sonra çiçekleri dökülünce bir daha açmıyorlar .İşte bir kaç örneği.

Hatice Tarhan 14-10-2009 22:25

4 Eklenti(ler)
Bir kaç resim daha.

hüzün 15-10-2009 18:28

Sn Cennetbahçesi aynı dertten ben de muzdaripim aldığım kalandivanı çiçekleri ve tomurcukları dökülüyor
çiçek açtıran besin denediniz mi hiç?

Hatice Tarhan 15-10-2009 20:23

Hayır denemedim sayın Hüzün . Kalanşoların çiçeği kuruduktan sonra toplanması gerektiğini duymuştum kuruyanları topluyordum .Bu işlemin de yanlış olduğunu sanmıyorum fakat nerde hata yapıyorum .Siz çiçek coşturan denedinizmi sonuç nedir.

hüzün 16-10-2009 19:22

yok ben de denemedim ç,nki ben daha yeni aldım hnüz 1 ay olmadı

tiya 17-10-2009 16:45

Moralinizi bozmayın arkadaşlar. Dökülen çiçeklerin yerine yenileri geliyor. Biraz sabır...

Hatice Tarhan 17-10-2009 17:36

Ben ilk kalanşomu üç yıl önce almıştım hala çiçek açamadı. Üçüncü resimde çıta ile desteklenen .ben ümidimi kestim artık .çiçeksiz balkonumu güzelleştiriyorlar.

Emel 19-10-2009 12:52

1 Eklenti(ler)
Kalonchoe yaprağım nihayet yavru verdi, o kadar uzun sürdü ki yavrulaması, ben ümidimi kesmiştim artık :p

hüzün 19-10-2009 12:56

benim kalandivamın da yeni tomurcuklarını farkettim arkadaşlar . bir yandan döküldü biryandan tomurcuk oldu umarım açarlar.
diğerinde hala dökülen çiçekler var henüz

Eovyn 26-10-2009 09:45

1 Eklenti(ler)
Eklenti 111605

Bu da benim Kalanchoe' m. Nasıl çoğaltılır diye ararken, Kaktüs ve sukulentler grubunda olduğunu öğrendim. Hemen yaprağından çoğaltmaya çalışıcam. Umarım tutar ;)

İremsıla 26-10-2009 10:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emel-erman (Mesaj 513936)
Kalonchoe yaprağım nihayet yavru verdi, o kadar uzun sürdü ki yavrulaması, ben ümidimi kesmiştim artık :p

Emel hanım, ne kadar sürede yavru verdi yaprağınız öğrenebilirmiyim.:confused:

mehtap051 26-10-2009 10:34

Arkadaşlar kalanşolarınız ne güzel çiçek açmışlar.Benimkiler daha çiçek açmadı.Neden olabilir?Güneşi perde arkasından alıyorlar.Çünkü güneş görünce yaprakları yumuşuyor.Suyunu toprak kurudukça veriyorum.15-20 günde birde sıvı gübre veriyorum.Nerede yanlış yapıyorum?Sizinkiler gibi çiçeklenmesi için ne yapmalıyım?Geçen gün çiçekçide çiçek açmış 1 tane kalanşo vardı.Ama kalanşom çiçek açınca daha çok mutlu olurum düşüncesiyle almadım.Çiçek açmayınca da almadığıma pişman oldum.Kalanşosuna çiçek açtırabilen arkadaşlardan bilgi bekliyorum.

ayşe gül 03-11-2009 20:47

bütün yaz çiçeklenmesini beklediğim 9 saksı kalonşemden sadece 1tanesi çiçeklenmişti
şimdi ne göreyim kalonşelerim tomurcuklanmaya başlamış tomurcukları henüz çok küçük biraz büyüsünler fotoğraflarım:))

Eovyn 04-11-2009 07:54

Benim kalancoem aldığımda da çiçekliydi. Hala tomurcuklanmaya devam ediyo.
Ama örneğin uzun zaman önce köklendirdiğim kırmızı bir tane var. Hala çiçeklenmedi.
Buarada iki yaprağı toprağa daldırdım. Bu mevsimde köklenme olmaz sanırım :( Sizce?
İçeriye mi alsam diyorum..

zeynepdincer.k 04-11-2009 10:37

Merhaba
Bulunduğunuz bölge farkı nedeniyle bitkinizin başına bir iş gelmesini istemem ama bana sorarsanız dışarda dursun. Etli yapraklı her tür sıcak iklimi olduğu gibi soğuk iklimi de hissetmeli. Yalnız donmaması ve sulama ile çürütmemek kaydı ile. Hava ayaz ya da dona çeviriyorsa ****** bitkiyi korumalı. Kalanchoe gibi türlerde ben köklendirmeyi hep bahar mevsiminde daha başarılı buluyorum. Sizin yerinizde olsam tek bir yaprağa acımam ve denerim.
Selamlar

Eovyn 05-11-2009 07:36

Çok teşekkürler sayın zeynepdincer.k,
Kalanchoelerim hala balkonumda. Burada öyle çok soğuk olmuyor. Pek don olayı da rastlanmıyor. Gerçi soğuklar başlayınca dayanamam alırım içeri onları sanırım. İki yaprak köklendirmeye çalışıyorum. Bakalım neler olacak. Buradan paylaşırım sizlerle..

Sevgi Durul 05-11-2009 09:14

Benim üç saksı kalanchoemden biri tomurcuklanmaya başladı. Bakalım ne renk açacak? Açtığında fotoğrafını yüklerim.
Bir de balkondan içeri yeni aldım. Acaba balkonda mı durmalıydı?

sevim.K 05-11-2009 09:21

Bir kalanchoenin yaprağını ya tutarsa diye bir saksıya daldırmıştım. Çok güzel kök verdi ama bir türlü yavrulamadı yaz boyu. Hala öyle bekliyor.

ayşe gül 05-11-2009 10:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 527833)
Bir kalanchoeninin yaprağını ya tutarsa diye bir saksıya daldırmıştım. Çok güzel kök verdi ama bir türlü yavrulamadı yaz boyu. Hala öyle bekliyor.

benim yaprağımda aynı şekilde neredeyse 5 ay olacak:(

hacero 07-11-2009 09:33

benim çiçeklerimin çoğunda gövde bölümlerinde beyaz beyaz küf gibi hastalıklar var..çözümünü bulamadım ve bir süre sonra bazıları öldü..ölmeyenleri nasıl kurtarabilirim..yardımcı olursanız çok sevinirim..teşekkürler

Eovyn 09-11-2009 12:35

Sevgili hacero,
Forumun diğer bölümlerinde hastalıklarla ilgili pekçok paylaşım var.
Bir gözatmanda fayda var derim.
Çiçeklerin kurtulur umarım..

Emel 11-11-2009 12:30

2 Eklenti(ler)
Yavrulayan kalanchoem ve diğerleri :)) İlk aldığımda kocaman iri iri yaprakları vardı, onlar döktü, şimdi böle minik minik katmerli yapraklar açıyor, ama hepside katmerli çiçekler veriyor :)

sevim.K 11-11-2009 16:06

Ooo çok güzel.:) Benim de yavru kalanşolar var. Hala balkondalar. Daha dayanıklı daha güçlü olurlar diye içeri almadım. Belki çok soğuk karlı havalarda alabilirim bilmiyorum.

Balkona alışkın olup içeri aldığınız bitkileri kışın korumak, bakmak sanki daha zor geliyor bana. Mesela sularını ayarlamakta güçlük çekiyorum. Ya çok kaçırıyorum ya da az.

Emel 11-11-2009 22:37

Benimkiler balkonda coştu zaten :) güneşi çok seviyor ama suyu sevmiyor.. Balkonum kapalı olduğu için kışın da içeri almayı düşünmüyorum.

Dudi 25-11-2009 10:41

Buda benim yeni bıdığım :) Nasıl ?

http://www.agaclar.net/galeri/displa...?imageid=32782

http://www.agaclar.net/galeri/displa...?imageid=32783

Sevgi Durul 25-11-2009 11:14

Çok güzel sevgili Dudi. Herhalde mevsimi kalancholerin çiçek açması. Benimkiler de tomurcukta. Sabırsızlıkla bekliyorum açmalarını.

Dudi 25-11-2009 11:20

Evet, sanırım çiçeklenme mevsimi Sdurul, ben daha yeni aldım bu bıdığı, bıdık diyorum çünkü küçükücük boyuna rağmen üstünde onlarca çiçek var :D

Fatih 25-11-2009 23:13

2 Eklenti(ler)
Bu da benim kalonşe arajmanım istemeyerekte olsa bir saksıda buluşturdum yersorunu malum.

Emel 29-11-2009 11:39

İlk alındığı zaman iri yapraklı ve inanılmaz çok çiçekli oluyor.. ama daha sonra o büyük yaprakların yerini daha sık ve daha küçük yapraklar alıyor, ve daha az tomurcuk yapıyor.. Sanırım bu çiçekçilerin verdiği fazla hormondan kaynaklanıyor.

Sevgi Durul 30-11-2009 20:18

2 Eklenti(ler)
Kalanchoelerim hala tomurcukta. Açınca yükleyecektim ama dayanamadım.

Sevgi Durul 11-12-2009 23:12

2 Eklenti(ler)
Nihayet açmaya başladı.

Hatice Tarhan 12-12-2009 11:21

Çok şükür uzun bir bekleyişten sonra benim kalanşolarda tomurcuklandı. Hepsi olmasa da en azından yedi saksı açmış kalanşom olacak.

Eovyn 28-12-2009 08:28

Kalancoemin yapraklarından birini öyle alalade toprakla buluşturmuştum. Köklenmiş bile;) Bakalım ne zaman yavru yaprakçıklar verecek..

MİRBE 30-12-2009 20:46

1 kırmızı katmerli 1 pembe katmerli Kalancohoelerim var..Cam önünde duruyor ancak az biraz sabah güneşi alıyor..Alalı 1 ay oldu ancak son bir kaç gündür yenş tohumlar kurumaya başladı ne yapmalıyım??

Dudi'cim senin beyaz bıdığın da çok şekermiş maşallah...Yapraktan çoğaltabilirsen isterim arkadaşımın kızı:))

Bendekilerden de sana gönderebilirim:)

moso 01-01-2010 15:01

acil yardıma ihtiyacım var....
koçtaş tan 1 hafta kadar önce kalanchoe almıştım. yaprak kenarlarında sararmalar başladı, dikkat ettim erimeymiş. getirdikten sonra 2 gün direk güneş almayan bir yerde beklettim. 2-3 gün pencere kenarında beklettim, ama yağmurlu olduğu için güneş görmedi. topu topu 2 gün güneş gördü sanırım. güneşli bir günde yapraklarına su fıs fıslamıştım. sadece bir kere çok az su verdim. bu arada saksısı renkli plastik ve alt kısmında delik yok.
diğer yapraklarda da erime başlamış. nedeni ne olailir...

dış mekan bitkisi olduğu için güneşten **** gece soğuktan(içeride) erime başlayacağını sanmıyorum. saksı dibinde delik olmadığı için dipte su birikimi olmuş olabilir sanırım. suyu hemen kestim.

şimdiden teşekkür ederim...

Sevgi Durul 01-01-2010 15:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi moso (Mesaj 556588)
acil yardıma ihtiyacım var....
koçtaş tan 1 hafta kadar önce kalanchoe almıştım. yaprak kenarlarında sararmalar başladı, dikkat ettim erimeymiş. getirdikten sonra 2 gün direk güneş almayan bir yerde beklettim. 2-3 gün pencere kenarında beklettim, ama yağmurlu olduğu için güneş görmedi. topu topu 2 gün güneş gördü sanırım. güneşli bir günde yapraklarına su fıs fıslamıştım. sadece bir kere çok az su verdim. bu arada saksısı renkli plastik ve alt kısmında delik yok.
diğer yapraklarda da erime başlamış. nedeni ne olailir...

dış mekan bitkisi olduğu için güneşten **** gece soğuktan(içeride) erime başlayacağını sanmıyorum. saksı dibinde delik olmadığı için dipte su birikimi olmuş olabilir sanırım. suyu hemen kestim.

şimdiden teşekkür ederim...

Biran önce saksının suyunun boşalabilmesi için saksıyı delmelisiniz. Aksi halde saksının dibinde biriken su kökleri çürütebilir. Kalanchoeler fazla suyu sevmiyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025