![]() |
Sn. Jezebel, bitkinin uzeri tozlu. Ve ne yazik ki temizlemenin bir yolunu bulamadim. Hem de galiba bunun cesidi boyle. Yapraklari daha buyuk ve daha koyu yesil.
|
Saksıya naylon poşet giydirip bitkinin dibinden , toprak naylonla kapalı olacak şekilde, bağlayın. Sonra bitkiye banyonuzda bir soğuk duş aldırın. Ilık da olur:)
Saksı ve toprak kapalı olacak, böylece aşırı sulanmamış olacak. Ben hortumu tutuyorum yatay bir şekilde püskürterek yıkıyorum. Bahçe varsa deneyin . |
2 Eklenti(ler)
Yağmurda yıkandılar ve sulandılar. Bende ki küçük yapraklı.
Eklenti 562757 Crassula ovata hobbit. Adına açılmış başlık yok, buraya ekledim. Her ikisi de yavaş büyüyor ve tam güneşe dayanıklı. Deneyimime göre tüm crassulalar için geçerli bu. Eklenti 562758 |
Sn. Jezebel, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Aynen uygulayacağım :) Ve bir süre sonra bitkimin daha sağlıklı, güzel ve temiz resmini koymayı ümit ediyorum.
Maalesef bahçe yok, o yüzden birinci tavsiyenizi deneyeceğim. |
Sn. SDurul, bitkileriniz maşallah çok sağlıklı :) Mesajınız çok aydınlatıcı oldu, demek ki sizin de bitkiniz yavaş büyüyormuş, çok teşekkür ederim.
|
Alıntı:
Ben Benjaminim hayattayken çok yaptım. Binlerce yaprak tek tek mümkün mü silmek ?!! :) |
Aynen :) Zaten dogada da bu islem kendiliginden yagmurla oluyor.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çok sulamaktan çok bitki kaybettim. Şimdi de sulamamaktan kaybedeceğim neredeyse.:rolleyes: Hele ki yağmur imdada yetişiyor. Diğerleriyle aynı şartlarda yaşamını sürdüren, crassula ovata ripple jade. Eklenti 563137 |
Alıntı:
Çünkü birinci halde bitkinin toparlama ihtimali var, ikincisinde ise neredeyse yok. Kaktüsler ve bazı sukkulentler dışarıda yaşamaya adapte ola biliyor. Sadece yağmur suyuyla yetinip, soğuğa, sıcağa dayana biliyorlar. Bu arada, bu bitki de çok güzelmiş :) |
crassula ovata'mız
2 Eklenti(ler)
Merhaba forum üyeleri,
Aşağıda gördüğümüz ve adını şans çiçeği koyduğumuz crassula ovatamız yaklaşık 5 yaşında. yapraktan köklendirerek eşim tarafından bu boyuta getirildi. Çok sulamayı sevmiyor. Adeta benimle çok uğraşma diyor :) bazı yaprakları son bir haftadır kızardı. Neden acaba? çiçek açması için nasıl bir ortam şart? |
1 Eklenti(ler)
Benim bitkim de kızardı hafiften. Hastalık belirtisi değil.
Nette aratınca da bu şekilde çok resim var :) Eklenti 598049 Gayet sağlıklı. Açması için uzun süre susuz bırakılıyor sanırım. |
İstanbul ve çevresindeki iklimi bilen arkadaşlara danışmak isterim: crassula ovatam yok ancak crassula'nın bir başka türü ve iki tane kaktüsüm var. Bunları ben kışın soğuk ve kardan etkilenip çürümemeleri için içeri alıyorum ancak daha az güneş gördüklerinden formları düşüyor (renk kaybı, yaprak kaybı (sukulentin durumu), vb). Bu yüzden tekrar bir an önce dışarı almak istiyorum. Fakat uygun zaman nedir merak ettim. Bu aralar havalar ılıman, bu hafta minimum 12 derece olacak gibi duruyor. Acaba tekrar dışarı alma vakti gelmişmidir?
|
Alıntı:
Geceleri 3 derecenin altına düşmediği taktirde bir sakıncası yoktur, Yavaş yavaş dışarıya çıkarma zamanı gelmiştir, bir iki güne kadar ben de bütün kaktüs ve sukulentlerimi dışarı çıkarmayı düşünüyorum. |
Alıntı:
|
***. Craasula ovata gollum bitkisi nerden bulunur yardımcı olur musunuz? İzmirde satışı yok sanırım.
|
Benim para ağaçlarım çok yavaş büyüyordu. Daha küçük saksıya ektim. Ve şimdi çiçek açıyor
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yaz budadığım dallardan ürettiklerim
1 tl koyunca 10 tl oluyor :D |
Ben de şok marketten alıp dikmiştim tuttu gibiydi ama yaprakları dökülüyor sararma falan da yok gayet sağlıklı görünüyor ama neden yaprakları düşüyor anlamadım nasıl kurtarabilirim? Bir de düşen yaprakları köklendirip veya da direk diksem tutar mı arkadaşlar.
|
Alıntı:
|
5 Yıllık
1 Eklenti(ler)
:rolleyes:
Bu da benim yeşim ağacım. |
benim crassula ovata bitkim de 10 yasında. henuz cıcek acmadı fekat tam bir agac oldu. gövdesi bileğim kalınlıgında...
|
evet aynen benım çiçegimde 10 yasında ve gövde bu kalınlıkta bu kadar buyudu.
|
2 Eklenti(ler)
çiçeklenmeye hazır Crassula Ovata (Para Çiçeği) bitkim ve çeltikleri
|
1 Eklenti(ler)
Benimkinin dalları çok cılız, kalınlaştırmak icin yapabileceğim bir şey var mı?
|
Crassula ovata
2 Eklenti(ler)
zaman alıyor kalınlaşması. Unlu bit yüzünden bir kaç kez budamak zorunda kaldım istemeyerek de olsa bitkinin ana gövdesinin kalınlaşmasına sebep oldum :p Havadar bir ortam istiyor esintiyi seviyor. Daha doğrusu unlu bit olmaması için esintili bir yerde durması gerekiyor. Geçenlerde iki ayrı saksıya ayırdım saksının birini balkonun denizliğine birini balkonun içine konumlandırdım ve eksi değerler düşmedikçe balkondan almadım. Şimdi iki fotoğraf bırakıyorum aynı bitkiden ayrılmış iki Crassula ovata minor.Denizlikteki kızarırken balkonun içinde duran daha yeşil kaldı. Dona maruz kalmadan soğuklara toleranslılar. Yapraklarına dokunmak çok hoş :p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025