![]() |
2 Eklenti(ler)
Hava sıcaklığına aldanıp çok da sulamayın :)
Eklenti 318628 Çürümüş kısım kesilip yeniden dikilecek ve umarım kurtulacak.. Eklenti 318629 |
4 Eklenti(ler)
Buda benden:cool:
|
crassula ovatam ..
3 Eklenti(ler)
evimizin küçük dev ağacı crassula ovatamız..:D
kendisinde biraz bonsai havasıda var ama ben bonsailerle ilgilenmiyorum.. |
Bu bitkiyi çiçekçide gördüm ve muhakkak bir adet edinmek istiyorum. Türkçe isimlendirmesiyle para bitkisi olarak tanıtıyorlar. Kaldırım saksılarım için iki adet büyük Ficus australis aldığımdan arabada bu güzel bitkiye yer bulamadım. Fakat listeme kaydettim. Toprak saksıda oluşan renk kontrastı ile hem güzel görüneceğini hem mutlu olacağını düşünüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
|
crassula ovata
2 Eklenti(ler)
Jade plant (Para bitkisi) isim konusunda şüphelerim var girdi onlarda görünsün istedim.
|
crassula ovata
2 Eklenti(ler)
crassula ovata
|
3 Eklenti(ler)
3-4 yıllık , doğuya bakan pencerenin önünde duruyor , yaz-kış dışarıda ,
yazın haftada bir altından suyu akana kadar bolca suluyorum. Dalları çok esnek . Sık sık unlu bitin saldırısına uğruyor .Arap sabunu ile müdahale ediyorum. Yazın demirlere değen bölgede güneş yanıkları oluştu . Tıpkı graptopetalum gibi yapraktan çok kolay kökleniyor.Hiç çiçeklenmedi, çiçek açtığını bile bilmiyordum :) Yapraklarının canlılığını ve gövde yapısını seviyorum . |
Doğuya bakan mutfak penceremde hiç sulamadan yavaş yavaş gelişiyor şimdilik. Ortamdaki nem yeterli oluyordur diye düşünüyorum:
http://www.adabahcem.com/wp-content/...sula_ovata.jpg |
2 Eklenti(ler)
Benim ovatamda açık balkonda duruyor,3 aydır sulamıyorum. Sadece arada yapraklarına fısfıs yapıyorum,temizlensin diye. Soğuktan yaprak rengi kırmızıya döndü,bu halini çok sevdim.:)
|
Bizde de 15 yıldır bu çiçekten var. Şuan bahçede ekili ve yağmurun altında çiçekli vaziyette duruyor. Bence sukulentler su sevmez deniyor ama tartışılır. Bulunduğu ortama iyi uyum sağlıyor bence. Balkondaki sukulent çeşitlerinide hergün suluyoruz ve sağlıklı çabuk büyüyorlar :) Almancası kuruş ağacı pfennig baum
|
Alıntı:
Buna ilaveten sizin yaşadığınız ortamdaki ilkim şartları hergün sulamaya müsait. Şuanda siz orada güneşten ısınmaya başlamışsınızdır diye tahmin ediyorum ama biz burada hala karla ve buzla boğuşuyoruz. Bu havada hergün sulama yaparsam sonucunu düşünemiyorum. Ama gerçek olan bir nokta da şu; yağmur suyu bitkilere özellikle sukulentlere son derece faydalı. Şimdi sizin oralarda olmak vardı:) |
Bir süredir yaprakların üzerinde kalınca beyaz bir oluşum farkettim .İki yaprağı birbirlerine yapıştıran , ağ gibi bir doku .....yapraklarını ayırdığımda yeşil kurt olduğunu
gördüm. Yaprakları birbirine yapıştırıp araya yerleşmiş , yaprağın dokusunu yiyerek içe doğru tünel kazmış . Aklınızda olsun :) |
2 Eklenti(ler)
merhaba,
Sevgili nurcanaybay, crassula ovata çiçek açıyor..hemde çok güzel açıyor.Eklenti 379362 Eklenti 379365 Aynen resimdeki gibi( netten aldım) burda bir çin lokantasının önünden geçerek gördüm, çok güzeldi..fakat maalesef resim çekmeme izin vermediler. |
Gerçekten çok güzel çiçeklenmiş :)
Benim crassula'nın hiç niyeti yok , belki çiçeklenmesi için belli bir olgunluğa erişmesi gerekiyordur. |
2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 385148[/ATTACH] buda benim ovatam henüz çok küçük ama gözünün içine bakıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Yapraktan üretime bir örnek de ben vermiş olayım:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Sevgili kızım coşmuş durumda. Eşe dosta üzerindeki birkaç budağını kopardım. Sen misin koparan öyle olmaz böyle olur deyip beni ödüllendirdi.
|
1 Eklenti(ler)
Rahmetli İzzet Erişen abimin , bonsai sanatına yeni başladığım zamanlarda bir koli dolusu gönderdiği sukulentlerin içinden çıkan Crassula çiçek açtı.
|
1 Eklenti(ler)
Crassula ve ben ( namı diğer para ağacı ) :D
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sizinki de çok güzel büyümüş. Crassulanın para ağacı denmesinin sebebi, bulunduğu evde aile fertleri kaç kişi ise toprağına o kadar madeni para konulursa ev halkına bolluk, bereket getirmesiymiş. Böyle güzel bir rivayete inanmamak olur mu? :D
|
Pachira Aquatica 'ya da para ağacı deniliyor .
|
Benim Crassula ovatam unlu bitlerin istilasına uğradı. :( :(:(
|
Arap Sabunu ile suyu karıştırın (1 birim arapsabununa 9 birim su ) , fıskiye ile yaprakların altına üstüne,dallara sıkın,10 gün sonra bir daha tekrarlayın. Bende iyi sonuç verdi.
|
crassula ovata harika çiçek açtı...
4 Eklenti(ler)
6 sene evvel baldızım yeni ev hediyesi olarak getirmişti..10 cm boyunda minicik bir bitkiydi.bakımı hiç zor olmadı.6.yılın sonunda binlerce tomurcukla kaplandı.Oğlumdan rica edip bu resimleri sizinle paylaşmak istedim.CRASSULA OVATA artık benim favori bitkim.inşallah 30 lu yaşlarını da görebilirim.selamlar...
|
Merhaba bir şey sormak istiyorum. yaklaşık 4 yıldır baktığım Crassula Ovata nın bütün yaprakları buruşmaya kurumaya başladı, renk kaybı yok ama sanki içi çekilmiş gibi kaldılar sebebi ne olabilir neyi yanlış yapıyorum.
|
Alıntı:
Bitkiniz kök çürüklüğü yaşıyor olabilir... |
Yavas gelisme sorunu
Merhaba, 1 yildir bende de bu bitkiden var. Gunes gormeyen, ama siddetli aydinlik olan balkonda bakiyorum. Suyunu da topragi kurudukca veriyorum. Ama 1 yilda, sadece her dal uctan iki yaprak verdi. Acaba bu hiz normal mi ? Normal degilse, buyumesini nasil hizlandira bilirim ?
|
Alıntı:
Belki bir miktar bitki besini de kullanabilirsin ... |
Alıntı:
Ne yaptıysam kar etmedi. Sonunda bitki öldü. Baktığımda kökün olması gereken yerde düzensiz yamuk yumuk bir sert doku vardı. Okuduklarıma göre Kök kanseri olduğuna karar verdim. Keşke daha önce baksaydım, dalları çelik alıp köklendirirdim diye hayıflandım. Benim önerim bir kaç dal çelik alıp köklendirmeniz. Daha sonra kökü kontrol edin. Kök kanseri nasıl oluyor görsel aramalardan bakın. Öyleyse bitkiden bolca çelik alıp köklendirin. Değilse bol kumlu bir toprak harcına tekrar dikin. Sukulentler çok dayanıklıdır, sağlıklıysa kökünü açmanıza pek aldırmaz. Bir şey olursa bende var, atarım 3-5 çelik. Saygılar. |
Sn. odyseey1 ve sn. Jezebel, ilginiz icin cok tesekkur ederim. Ben bu bitkiyi aldigimda kucuk siyah posetdeydi. Aldigim yerde bir boy buyuk saksiya aktardim. Bundan sonra 1-2 ay kok gelistirdi ve buyume olmadi. Sonra buyumeye basladi. Onun icin simdi kok gelistirdigini dusunmuyorum. Muhtemelen yeteri kadar koku vardir. Gecen yaz almistim. Cok soguk bir kisi kuzeye bakan camekanli balkonda gecirdi. -5 dereceye kadar soguga dayandi. Simdiyse yine ayni hizla(cok yavas) buyuyor. Sanki topraktan suyu alamiyor, verdigim su topraginda kaliyor. Kok kanseri mantikli geldi, hemen topragi eseleyip baktim. Ama saglam kokler gordum. O yuzden, bitkimin bakimsizliktan bu hale geldigi aklima geldi. Gunes de az goruyor. Diger bitkiler onunu kapatiyor. Hem de diger bitkilerden dolayi bu bitkiye pek fazla ozen gostermiyorum. Simdi daha aydinlik, sabah gunesi alan, guneye bakan pencereye tasiyacagim. Sonucu daha sonra buraya yazarim.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da bitkinin az önce köklerini kontrol etmeden çektiğim fotoğrafı.
|
Çok şükür, kanser olmadığına sevindim.
Rengi mi cansız, yoksa üzeri tozlu mu? |
1 Eklenti(ler)
Vefatından bu yana baktığım Sn . Izzet Erişen'in Crasula'sı
Eklenti 562691 Ben bir dal istemiştim, sevgili Memet kardeşimiz tamamını verdi.... Elimden geldiğince bakıyorum. |
1 Eklenti(ler)
Bu da kendi Crasulam, Jatrophanın saksısında yer örtücü diye diktim üç kök.
Eklenti 562693 Bir tane daha var Güneşte fazla kalmış yaprakları biraz kavrulmuş. |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025