![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu Adeniumlar beni sevmiyor bir türlü. Minik kaktüs saksısında bir tane yetiştirmeyi başardım. Saksı küçük diye büyüğüne geçirdim, buruşmaya başladı. Kurtarayım diye diatomite aldım, önce düzeldi, sonra yine buruşmaya başladı. Dün dayanamadım ve çıkardım. Kök çürümesi başlamış, gövdeye doğru gidiyor. Sağlam yere kadar kesip tekrar toprağa aldım ama umudum da sabrım da kalmadı ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili gülenmelek, bende de durum aynı. Yetiştirilmesi ile ilgili bir sürü yazı okuyup inceledim ama fide haline getirmeyi beceremedim hediyenizi. Minik ağaç görüntüsünü pek seviştim oysa. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında daha fenalarını arkadaşım yapıyor, kafayı bonsaiyle bozmuş, kesiyor, köklüyor, cam önünde güneşe maruz bırakıp buruşmasına sebep olmuş. Ama hala bir şey olmadı, sizde neden böyle acaba? |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Canınızı sıkmayın Sevgili sudenurnur, istemesek de oluyor aksilikler işte, denemeye devam edeceğiz demek ki ![]() Saksısı minicikken zannedersem verilen su hemen kuruyordu. Büyüğe alınca suyu ayarlayamadım anlaşılan. Seviyorum bu bitkiyi ve yılmayacağım. Hala tohumum var, şimdi sadece hindistan cevizi torfunda denemek istiyorum. Çimlenirse, öneriniz üzerine bol çakıllı toprağa alırım. Ama orda da anlamadığım besini alacağı malzeme yok. Yani diatomitte yaptığımız gibi sürekli sıvı besin mi verilecek o zaman ? (Her sulamada mesela) Alıntı:
Bu arada benim ki de cam önündeydi ve bunun faydalı olacağını düşünmüştüm, güneşi seven bir bitkiymiş ya. Belki dışarıda dursa aynı sorun olmazdı Sağlık olsun, denemeye devam ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|