![]() |
|
![]() |
#631 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
"Direkt güneş almayan yerdeler ve sera etkisi olsun diye kapalı kabın içerisindeler. " Tohum çimlenmek için gün ışığına da ihtiyaç duyar. Kapalı kapların gün içinde en az bir saat kadar havalanması da önemli. Çürümeye neden olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili memet, hemen üzerindeki fazlalıkları azaltacağım o halde. Ama o bilgileri adenium forumunda gördüm, hem de bir çok mesajda geçiyordu. Sevgili Sevim.K. Sizinkiler de çimlenir inşallah, sadece biraz gecikir sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Kaybettik
|
Benim kapaklı tohum kabım cam önünde, peteğe yakın bu nedenle oda ısısında diyebilirim. Havasız kalmasın diye havalandırıyorum. Nemine dikkat ediyorum. tohumlar öyle derine de ekili değil. Üstelik oldukça sabırlı davrandım. Sellukada olduğu gibi neden büyümüyor diye kurcalamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Ağaç Dostu
|
Evet Sevgili memet. Bitkilerle ilgili tüm bilgileri bu siteden alıyorum. Sanırım gözünüze çarpmadı, rastlarsam size hangi mesajda olduğunu bildireceğim. Sevim.K. Sellukaya yaptığın gibi bunu kurcalama bari, eninde sonunda seni sevindireceklerdir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
|
Evet mesajı okudum referans mesajı da aradım ama başka şey yazılıydı. Bir karışıklık var. Sıcaklık 20 ile 3 derece arası olmalı yazılı ki, benim okuduğum yazılarda alt sınır 15 derece olmalı. Mine pakkaner'in tohum çimlendirme konusunda verdiği bilgilerle uyuşmuyor. Ben söylediğim gibi çimlendiriyorum sorun yaşamıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili öğretmenim sevim.K, adenium tohumlarınızı bir iki saat ılık suda beklettikten sonra, perlit+kum+pirinç kabuğu+çimlendirme torfu karışımına boyları kadar derine yatay olarak ekerseniz rahatlıkla çimlendiklerini göreceksiniz. Saygılar, Düzenleyen kalambaklı : 25-03-2010 saat 10:41 Neden: eksik harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
benim neredeyse 1 yaşını doldurmuş 3 adreniumum boyları hala 15cm civarında. kışın biraz bozulma gösterdiler,alt yapraklarını döktüler, kışın güneş alamadıklarından etkilenmişlerdir diye düşündüm. geçen ay topraklarını değiştirdim. elimde genel kullanım için sıvı bitki gübrelerinden var. evdeki diğer bitkilerim için kullandım. satıcı sukulet ve kaktüslerde de kullanabileceğimi söylemişti. sizce gelişimlerine destek verebilmem için kullanmalı mıyım? ya da bana tavsiye edebileceğiniz bişey var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2010
|
arkadaşım yurtdışından satın alma yaptığınız zaman,tohumlara hangi ek masraflar alınıyor.gümrük ve diğer vergiler var mı ?Bir de tavsiye edermisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Herkese merhaba Arkadaşlar bende dün akşam itibariyle 70 adet adenium ektim. Bende ilk defa ekiyorum. İnşallah başarılı olurum. Gelişimlerini sizlerle paylaşacağım. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
|
Sakın atmayın güneşe çıkarın benim minik güneşi görünce büyümeye başladı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
ben bir saksıya 1,5 yıllık adrenium tohumu ekmiştim, aylar geçti, tutmadı diye içinde aynen duran tohumlara dokunmadan o saksıya lavanta çeliği diktim ve saksıyı 1 hafta su solu bir kapta beklettim(daha doğrusu unuttum) şimdi lavantamın içinde minik adreneumlar var... 1,5 yıllık tohum fazlaca sulu bir ortamda çimlendi yani daha önce el bebek gül bebek baktımlarım olmamıştı Düzenleyen ilksenozturk : 04-04-2010 saat 18:11 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Ağaç Dostu
|
Ben elimde bulunan adenium tohumlarından dört adetini denemek amacıyla birebir oranında karıştırdığım perlit ve vermikulite ekmiştim yaklaşık on gün önce. Genel yapılanın aksine tohumları suda bekletmemiştim. Şu anda bir tanesi çimlendi, ikincisi kök salmış durumda bir iki gün içine çimlenir, üç ve dördüncü ise canlı ve kök geliştirmekte. Daha önce değişik karışım ve yöntemler denemiştim ama en iyi yöntem şu anda perlit+vermikulit karışımı oldu. Hepsi çimlendikten sonra fotoğraflarını çekip eklemeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Ağaç Dostu
|
Perlit ve vermikulitte adenium çimlendirme
Bir üstteki mesajda perlit ve vermikulit karışımına adenium tohumu ektiğimi belirtmiştim. Fotoğrafı yeni ekleyebiliyorum. İkinci tohumda başını çıkarttı. Üçüncü ve dördüncüde yolda. Üstten kontrol ettiğimde tohumlarda çürüme olmadığını gördüm. Bir tanesinde kök uzantısı tohumdan uzamaya başlamış durumda. ![]() Çimlenme oranında bu başarıyı yakalayınca başka bir kabta bir miktar daha perlit+vermikulit karışımına tohum ektim. Bu kez yaklaşık bir gün tohumları suda beklettim. İlk ekimde doğrudan ekmiştim. Çimlenme 10 gün kadar sürdü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Ağaç Dostu
|
Ve benim çimlenen bıcırlarım. ![]() ![]() ![]() Toprağın üst kısmı hergün kuruyor, hergün fıs fıs yapıyorum. Hatta altları bile çoğu zaman çok az nemli. Daha bir kere adam akıllı su verdim. Ama şimdi büyümeye başladığı için fıs fıs ile ilerliyorum. Aydınlık bir yerde duruyor, hatta bazen güneşe çıkartıyorum. Umarım doğru yapıyorumdur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
|
Benimde birtane olan çöl gülüm güneşte ,ben de fıs fıs la su veriyorum ama sulama yapmıyorum rengini bilmiyorum ,büyüyüp açaarsa göreceğiz ![]() Zührecim bıcırıklar harikalar maşallah kendiminmiş gibi sevindim şimdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Ağaç Dostu
|
Canım ablacım teşekkür ederim. Açsın bakalım çiçeklerini, gerçi çok var daha ama olsun. Seninkiler farklı ise merak etme, bendekinden bir tane sana da düşer, hepsi hayatta kalırsa eğer yaklaşık 30 tane kadar adenium'um olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
|
Umarım hepsi yaşar birtanem ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hhatice, Adeniumları tür ayrımı yapmaksızın karışık olarak ektim. Belki büyür ve çiçeklenirse o zaman tür ayrımına giderim. Başarısız onca denemeden sonra türlere değil, çimlenmeye önem veriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
|
Alıntı:
![]() Doğal olarak ne renk sorusu geliyor aklıma ,benimki kurtardı kendini 9 yaprak oldu .Gerçi boyu çok uzamadı ama onca tohumdan tek çimlenen bu sizin sayenizde tekrar teşekkür ederim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Ağaç Dostu
|
Adenium Çimlendirme... (perlit+vermikulit)
749 nolu mesajımda Perlit ve vermikulit karışımında adenium çimlendirme denememden söz etmiş ve ilk fotoğrafı yayınlamıştım. İlk ektiğim 15 adenium tohumundan 13 ü çimlendi. Bir tanesi çürüdü ve bir tanesi de benim karıştırmam sırasında zarar gördüğü için çimlenemedi. Nisan ayı sonunda yeniden 15 tohumla perlit ve vermikulit karışımında adenium çimlendirmesi yaptım. 8. günden itibaren çimlenmeler başladı. Şu anda ikinci kapta 8 adet çimlenmiş tohum var. Bir tanesi yine benim karıştırmam sonucu zarar gördü. Çimleneceğini sanmıyorum. ![]() ![]() İlk fotoğraf ilk çimlenenler. Bu kap içerisine daha sonra başka kaplarda toprakta çimlendirdiğim üç adenium daha şaşırtıldı. Kök ve yaprak gelişimleri normal toprağa göre daha iyi. İkinci kap ise daha sonraki çimlendirdiklerim. İçerisinde çimlenmeyi bekleyen tohumlar var. Bir tanesine karıştırırken zarar verdiğimi yukarıda belirtmiştim. Umarım başkalarıda zarar görmemiştir. Tür olarak karışık ektim. Çiçeklenmesini bekleyeceğim artık tür ayırımı yapmak için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
|
Bravo Sayın Karaca ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|