![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Ben bu suya koyunca şişen boncuklarla deneme yaptım. Şeffaf bardakta tohumu kenara doğru koydum. Adım adım çimlenmesini izledim. Tohum 2 yıllıktı ve 3-4 günde çimlendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaç Dostu
|
Benim adeniumlarım neredeyse 5. yaprakalrını çıkarıyorlar. Öğleden sonraya kadar güneşteler. Akşama kadar da aydınlıkta. Ancak bazılarını kaybediyorum. buruşup ölüyorlar, çok da sulamamaya çalışıyorum, az veriyorum. Hatta toprakları hep kuru. Öyle ki, suluyorum, ertesi sabah yine toprak kuru. Acaba sorun ne olabilir? Çok mu geliyor su, yoksa az mı, anlamış değilim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaç Dostu
|
Sayın malbman, Kopya yöntemle başarıya ulaşmış olmanız beni memnun etti. Ben 100 kadar tohumu çimlendiremedikten sonra bu yöntemi bulmuştum. O zaman yeni yöntem benim dışımda da denenmiş ve başarılı bulunmuş oluyor demek ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zühre Demir, Fısfısla sulama yapıyorsanız belki kök bölgesine su ulaşmıyordur. Eğer saksı veya kabınızın altı delik değil ve su birikiyorsa yine bazılarında buruşma oluşabilir. Bir kontrol edin. Toprağın dip kısmı nemli mi, değil mi? Nemli değilse sulama yaparken, su özellikle toprağın en altına kadar ulaşsın, hatta birkaç kez sulayın, toprak iyice bir suyunu alsın. Saksı altı delik değil ve su birikiyorsa, suyu boşaltın. Fazla su biliyorsunuz köklerde çürüme yapar. Benim ilk fotoğraftaki kabın altı delik değildi önce. Birkaç adeniumun gövde bölgesinde buruşmalar gördüm, saksı altını delip, fazla suyu atınca buruşmalar düzeldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Sevgili Adalet Yağcı, Çiçeğiniz çok güzel gelişmiş. Herhalde artık açmıştır da. Yeni foto.larını bekliyoruz ![]() Buarada toğrağı nedir, nasıl bir karışım, bizi aydınlatabilir misiniz?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çiçek açan Sn. memet'in Adeniumları Nisan 2008'de ekildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Herkese merhabalar, Ben de bir acemi bonsaici olarak birkac hafta once araniza katildim. Her ne kadar esas olarak bonsailerle ilgilensem de basta bana birkac adenium tohumu hediye etme nezaketini gosteren Sn. hazan-z olmak uzere, Sn İzzet bey, memet bey ve rumuzunu su an hatirlayamadigim diger bircok adenium'dan bonsai elde etme konusunda basarili çalışmaları olan sizlerin değerli ve çok hoş çalışmalarını görünce beni de şimdi bir adeniumdan bonsai yapma merakı sardı iyice ![]() Oncelikle aktarmis oldugunuz tonlarca bilgiler icin cok tesekkur ediyorum hepinize, başlangıç aşamasında bana bayagi yardiminiz oldu (siz her ne kadar farkında olmasanızda)! Sizlerden aldığım ilhamla ve bilgilendirmeleriniz ışığında tohumlarımı ektim, bakalim ben de başarabilecek miyim? Yakında gelişmeleri sizlerle paylaşırım ve umarim ben de benim arkamdan geleceklere birseyler aktarabilirim! Hepinize tekrar tesekkurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Evet Sn Izzet bey, ben de bu bitki hakkinda bilgi edindikce Adana'ya cok ama cok uygun bir bitki oldugunu daha da iyi anliyorum, bu da şevkimi artiriyor! ![]() Tekrar tesekkurler Zuhal abla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili Sakaki,Sn İzzeterşen'in de belirttiği gibi aşırı sulama olmazsa oldukça sorunsuz bir bitki ve kışı dışarıda geçirebilir.Sadece toprağına dikkat etmek gerekiyor.Dilerim şevkin daim olur Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
|
Sorun tamamen sıcaklıkla ilgiliymiş .Normal toprağa koydum 3. gün çıktılar.Kışın boşa gitti tohumlar yazık oldu ![]() Çöl gülü yetiştirmek isteyen arkadaşlar mutlaka yaz ayında hatta haziran itibariyle eksinler tohumlarını .Hiç fire vermeden hepsi çimlendi .Hızla büyüyorlar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sonunda :)
![]() ![]() Çok dirençli bir bitki.Bir türlü kabuklu bitten kurtulamadı.İlaçtan açamamıştı ama artık çiçeği gördüm ya bu bana yeter. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Maaşallah sevgili Oğuzhan. Nasıl açtırmayı başarıyorsunuz? Bendekiler boya gidiyorlar habire. Allah nazardan saklasın rengi de müthişmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Teşekkürler.Eğer bitler izin verseydi çok önceden açmıştı.Toprak bol taşlı ve küçük saksıda.Büyükte boya gidiyor.Devamlı güneş alan yerde duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
|
Benimkinde de sarı bitler dolu. Temizliyorum, diğerine sıçrıyor. Göreceğim inşallah ben de çiçeklerini birgün. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi baktım tohumdan yetişmekte olan bütün adeniumlara sıçramış. ![]() Neemazal kesin çözüm oluyor. Tek doz ile sarı olan bitler siyaha dönerek döküldüler. Yarın hepsini ilaçlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2009
|
Adenıum tohumunu sn Karınca70 galiba satışdan kaldırmış gittigidiyordaki dükkanınıda bulamadım.Ama zengardenda var.Başka bir yerde varmı acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
Bu da benim güzelim. Sayın İklimsiz'e ne kadar teşekkür etsem azdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|