![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2016
|
Alıntı:
Güzel kokulu çiçek sevenler için; tohumdan yetişen, Adenium "Fragrant Delight". Henüz kendisi "Minnoş"...Büyüyünce parfüm kokulu çiçekler açacak... |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2016
|
Alıntı:
Minnoşunuz kokusunu etrafa salmaya başladığında, güzel haberler bekliyoruz sizden. Umarım hoş bir kokusu vardır. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2016
|
%20 kırmızı toprak, % 30 irili inceli dere kumu, bahçe toprağı ve humus karışımı toprak hazırladım ve nohut iriliğinde ve daha küçük lav taşı ile çok az perlit karıştırdım. Sonuç rezalet. Tam bir beton harcı oldu. Gerçi geçirgen su yarım dakikada alttan çıkıyor.Ama toprak çok sert beton gibi. Adeniumlarım üç aylık ama gelişimleri yavaş. Haftada bir sıvı gübre veriyorum ve üç günde bir suluyorum. Gevşek bir toprak nasıl elde ederim. Adeniumlarımın gelişimi normalmi? Bilgilendirirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak ben bu yıl ademiumlarımı sadece ince dere kumuna diktim. Bitkilerin hem su alışı, hemde kök gelişimleri çok iyi oldu. Sizde isterseniz deneyebilirsiniz. Düzenleyen skaraca : 25-07-2016 saat 18:09 |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2016
|
Alıntı:
http://i.hizliresim.com/1NG2l1.jpg Diğer ikisi tecrübesizlik yüzünden toprağı ayarlayamadığım için küçük kaldı. http://i.hizliresim.com/vZJQvO.jpg Malum önümüz kış, şimdi bu yavrular içi kış önerileriniz nedir. Uyutacakmıyım, ki nasıl uyutulur pek anlamadım. Sitede susuz bırakılarak demiş. Suyu birdenmi keseceğiz. Ne zaman keseceğiz. Bulunacakları ortam nasıl olacak, oda sıcaklığımı, bulunduğum yer karasal iklim, doğuanadolu kışları sıcaklık 1-5 derece ve bazen sıfırın altına iniyor. Doğalgaz kaloriferi çalıştırmadığım bir odada Pencere kenarında koysam ısı çok düşecek ve dona maruz kalacak. Kaloriferli odada tutsam muhtemelen uyumaz. Ne yapacağım bilemedim. Kış önerileriniz nedir. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben kış için herhangi birşey yapmıyorum. Hatta susuz kaldığında şu ana göre daha uzun aralıklarla olmak üzere suluyorum da. Ancak kışın toprağın kuruması daha uzun süreceği için çok fazla sulamakta çürümeye neden olabilir.. |
|
|
|
|
![]() |
|
|