Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilhanulu
%20 kırmızı toprak, % 30 irili inceli dere kumu, bahçe toprağı ve humus karışımı toprak hazırladım ve nohut iriliğinde ve daha küçük lav taşı ile çok az perlit karıştırdım. Sonuç rezalet. Tam bir beton harcı oldu. Gerçi geçirgen su yarım dakikada alttan çıkıyor.Ama toprak çok sert beton gibi.
Adeniumlarım üç aylık ama gelişimleri yavaş. Haftada bir sıvı gübre veriyorum ve üç günde bir suluyorum.
Gevşek bir toprak nasıl elde ederim. Adeniumlarımın gelişimi normalmi? Bilgilendirirseniz sevinirim.
|
Beton gibi sert toprak diyorsunuz, bu durumda kök gelişimleri oldukça yavaş olur ve toprak iç kısımda olan bitki gövdesini ve kökleri sıkar. Aslında dere kumu, lav taşı ve perlitin istenilen gevşekliği sağlaması gerek. Ancak çok sert ise sorun bahçe toprağınız veya kırmızı toprak kaynaklı olabilir. Önce bahçe toprağı olmadan aynı şekilde, sonra bahçe toprağı olup kırmızı toprak olmadan aynı şekilde karışım hazırlayın. Önce elinizle karıştırmak suretiyle gevşekliğini kontrol edin ve bitkileri dikmeden önce bir saksıya deneme amaçlı koyup sulayın. Heem su açısından geçirgenliğini hemde sıkı olup olmadığını görürsünüz. Ayrıca perliti biraz artırabilirsiniz. Gevşek toprak yaptığınız harçla olmamış ise yeni karışımlar deneyeceksiniz.
Ancak ben bu yıl ademiumlarımı sadece ince dere kumuna diktim. Bitkilerin hem su alışı, hemde kök gelişimleri çok iyi oldu. Sizde isterseniz deneyebilirsiniz.