![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Tüm öneride bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. Adenium bilindiği üzere kaktüsler gibi aşırı suya hassas ve sık sulama sonucu çürüyen bir bitki. Ancak tohumdan yetiştirme ve şaşırtma aşamasında can17can tarafından belirtildiği gibi toprağın nemli tutulması gerekiyor. Benim seçtiğim toprakta gerek nem tutma, gerekse kök oluşturma aşamasında oldukça iyi olduğunu düşündüğüm Hindistan cevizi torfu ağırlıklı. Bu arada gövdelerinin buruştuğunu belirttiğim bitkilerimin buruşuklukları geçti, gövdeleri yeniden düzgünleşti ve yaprakları canlandı. Hatta daha sonra şaşırttıklarımdan neredeyse tüm yaprakları kuruma aşamasına gelen bir tanesi toprağın sürekli nemli tutulması sayesinde gövdesi ve son çıkan iki yaprağı yeniden canlandı. Tabi bu durum tüm bitkiler ve ortamlar için aynı şekilde gerçekleşmeyebilir. Benim amacım nemli toprak sayesinde köklerin su alımına ve gelişmeye başlamasını sağlamak idi ve bunu başardım. İlk şaşırttıklarım ve yukarıda fotoğrafladıklarım için artık sulama aralığını biraz daha açacağım. Bu arada tohum çimlendirme için pamuk ve peçete-kağıt havlu olarak iki ayrı ortam kullanmıştım. Peçete-kağıt havlu ortamında çimlendirdiğim tohumlarda kök gelişimi pamukta çimlendirdiğim tohumlara göre daha iyi oldu. Pamuk ortamda kökler çoğunlukla tek kazık kök olarak pamuk içerisinde kalmışken peçete-kağıt havlu ortamında kökler kazık kök dışında yan köklerde oluşturdu ve daha iyi köklenme gerçekleşti. Düzenleyen skaraca : 22-11-2014 saat 15:32 Neden: Ek bilgi. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|