![]() |
|
![]() |
#2191 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
kök yumuşaması
merhaba arkadaşlar resimde gördünüğünüz adenium (tohumdan yetiştirdim.) yaklaşık 2,5 yaşında. bir kaç ay önce toprağını değiştirdim. ama karşım yerine sadece hazır toprak kullandım. fazla sulama yüzünden sanırım kök kısmında yumuşama var. yapraklarını da döktü. bende saksısından çıkarmak zorunda kaldım. ne diyorsunuz. bunu kurtarabilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Sn bilalong, Alttaki yumuşamış kısmı yukarıya doğru takip ederek yumuşamanın bittiği sert kısımdan keserek hemen atın. Elinizde kalan çürümemiş sağlam kısmı da en az bir hafta kadar toprağa ekmeden açıkta bekletin ve kesi yerindeki yaranın kapanmaya başladığını gördüğünüzde çok hafif nemli bir toprağa ekin. Ektikten sonra da bir süre aşırı sulamayın ve toprağın çok az nemli kalmasını sağlayarak kontrollü gidin. 2-3 haftaya toparlayacaktır. NOT: Toprağınızın geçirgen ve fazla nem tutucu olmamasına dikkat edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
teşekkürler sakaki peki alt kısmın kurtulma ihtimali var mı? bekletsem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Arkadaşlar adenium tohumu almıştım ektim bazıları normal çıktı bazılarına ise tohumun kabuğu yapışıktı ben de kabuğundan kurtatdım belki yaprakları çıkar büyür diye ama herhangi bir gelişme olmadı.Yine de saksılara alırken onları da saksıladım .Acaba ilerde bu yapraksız gövdelerden yaprak oluşur mu bekleyeyim mi ne tavsiye edersiniz. Selamlar kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2013
|
Alıntı:
Benimde diktiğim bazı tohumlar senin dediğin gibi çıktı. Bunları sakat olarak nitelesek yanlış olmaz sanırım. Yaprak verme olasılıkları çok düşük. Onlarla zaman kaybetmek yerine sağlıklı olanlara devam etmen daha iyi. Saygılar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Selamlar 2 yaşındaki adenimumum ilk defa çiçek açtı. Fotolarını yakında yükleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2013
|
Adenium
27 Kasımda elime geçen adenium tohumlarını ekmiştim. Kışın hiçbir gelişme göstermediler. Yaz geldiğinde gelişmeye başladılar ve gövdeleri azda olsa kalınlaşmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
yaklaşık 3-4 gün önce ektiğim 1. adenium pink yavaş yavaş filizleniyor ![]() ![]() Düzenleyen brlaksy14 : 22-08-2014 saat 14:41 Neden: yazım yanlışı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
Gövdenin kalınlaşması lazım. Sizinkiler az ya da ışıksız ortamda kaldılar herhalde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2013
|
tohum kesesi
Merhaba arkadaşlar. İki tane çöl gülüm var. Birinde tohum kesesi var.. ama ne zaman tohumların olgunlaşacağını, **** olgunlaşıp olgunlaşmadığını bilmiyorum. Sizce bu tohumlar olmuş mudur. Olmuşsa ne yapmam lazım. İkinci olarak çöl gülümün diğerinde yapraklarında sararma oluyor. Bu normal bir durum mudur acaba ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Alıntı:
Normaldir. Bitkiniz, mevsim değişikliğini algılayıp uykuya hazırlık yapıyor. Sulamayı azaltın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2014
|
merhaba; can17can arkadaşa teşekkür edrim, ilk adenium, çöl gülümü ondan aldım yanısıra 2 adette aloe vera aldım, sizlere sormak istediğim adenium ilk geldiğinde bir adet çiçeği bir adet de tomurcuğu vardı, ilk işim biraz büyük bir saksıya almak oldu, bir hafta sonra üzerinde gelen çiçeği düştü ve diğer tomurcuk açtı, şimdi ise (yaklaşık 15-20 gün geçti) tomurcuktan açan çiçek canlılığını kaybetti, pembeleşmeye solmaya başladı. böylemi olması gerekiyor, çiçeğim yatak odasında sadece sabah güneşi görüyor, (1-2 saat) ve direk değil yani pencereden giren ışık şeklinde aloe vera bitkilerimde aynı yerde yalnız ilk saksı değiştirdiğimde suyu biraz fazla kaçırdım, bir haftadır sulamıyorum. suyumu bir arkadaşın akvaryumundan alıyorum, beş litrelik bidon ile getiriyorum ilk beş litrelik suyu saksı değiştirdiğimde 3 bitkiye boca ettim ve şimdi sulamıyorum toprağın kurumasını bekliyorum. yanlış bir şeyler yapıp bitkilerimi öldürmek istemiyorum, burada okuduğum kadarı ile bitkileri aşırı sulamak kökleri çürütürmüş, bilmiyordum bu nedenle baharda balkonum için aldığım menekşelerim öldüler inşallah bundan böyle burayı izleyerek daha güzel bitkiler yetiştireceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
alttaki resimlerde benim çöl gülü var yaklaşık 1 ay olmadı alalı, sizin çöl gülü ne kadar sürede tohum verdi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca bir üste bitki sulama suyunu arkadaşınızın akvaryumundan aldığınızı belirtmişsiniz. Akvaryumda içinde balıkların bulunduğu ve değişimi yapılan suyu alıyorsanız; bu su içerisinde balıkların hastalıklara karşı korunması amacıyla kullanılan ilaçların kalan katkıları ve balıkların ölümü-kakaları gibi nedenlerle oluşabilecek bakteriyel olumsuzlukların neler olabileceğini de araştırmanız gerekiyor. Ben bir yerde bu tür suyun bitkiler için çokta yararlı olmayabileceğini okumuştum. Ancak bitkileriniz de bir sorun yoksa bir şey diyemem. Bu arada ademium çiçeğinin 15/20 gün bitki üzerinde kalması normal. Benim açan ilk adenium çiçeğimde 18 gün sonra düşmüştü. Düzenleyen skaraca : 15-10-2014 saat 08:03 Neden: Ek bilgi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Yeni Üye
|
skaraca @ teşekkürler, bende çiçek solup ölünce acaba bir şey mi oldu dedim, çünkü bitki ilk geldiğinde saksısını değiştirmiş, ve can suyu olarak bolca sulamıştım toprak hala nemli ve kuruma dı neredeyse 15 gündür su vermiyorum, toprağın kurumasını bekliyorum. akvaryum suyunu forumlarda okudum sanırım, aklımda öyle kalmış, hatta bana bu suyu veren arkadaşım biraz profesyonel balık ile uğraşan birisi, kendi bitkilerinide bu su ile suluyor, hatta akvaryum içinde solan ölmeye yüz tutan bitkilerini bu suya koyup canlanınca tekrar akvaryuma alıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirdiğim ve şu an da 2 yaşına girmiş adeniumlarımın bazıları: (Yaklaşık 6-7 patmak kalınlığa ulaşmış durumdalar ve halen çok iştahlılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BU DA 2 SENE ÖNCEKİ İLK HALLERİ ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Adenium' umun yapraklarına ne oluyor. Yardım edebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2013
|
Aysel Hanim, ayni problem son 2 aydir benim adeniumlarimda da var, cozumunu buldugunuz zaman bana da haber verebilirseniz cok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Kalorifer peteğinin yanında duruyordu. Ordan uzaklaştırdım. Yapraklardaki kararmalar durdu. Sanırım bununla alakalı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-10-2011
|
İki tane olan çöl gülümden bir tanesini aşırı sulamadan çürüttüm. Diğerinin de yaklaşık bir ay önce saksı ve toprağını değiştirdim. Son bir haftadır yapraklarının bir kısmı kurudu. Kuru yaprakları temizledim ve dün gece açık balkona çıkardım. Bekleyip gelişmeyi izleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Ağaç Dostu
|
Ne oluyor, neden oluyor?
![]() ![]() ![]() Tohumdan yetiştirdiğim, yaklaşık iki aylık ve 5-6'ıncı yaprakları çıkmakta olan, kökleri kanımca oldukça iyi gelişmiş olan adeniumlarımı şaşırtma için deneme amaçlı olarak hindistancevizi lifi, perlit gibi karışımları olan hazır bitki toprağıda diktim. ![]() ![]() Bir gün içinde bitkilerin yaprakları süzüldü, gövdeleri susuzluktan buruştu. Güneş alan cam önüne koymuştum. Bu nedenle suyu tam alamamış olabilirler mi? Ancak toprakları herşeye rağmen hala nemli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Alıntı:
Bu tür aktarmalarda en güzeli yetiştirme ortamını bozmadan aktarmaktır. Pamuğu keserek pamukla beraber toprağa dikilirse bitki daha az strese girer. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Belki susuzluktan değilde fazla sudan olmuştur. Benimde sizinkilerden çok az büyük bitkilerim vardı.Geçen yağmurdan sonra 2 tanesi aynı böyle oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Ağaç Dostu
|
Sn skaraca Bence de çok aşırı su tutan bir ortama dikmişsiniz ve sorun budur. Ayrıca nemi/suyu daha uzun süre tutmaya katkı sağlayan altlıkları da kaldırmanızı tavsiye ederim! Ben adeniumlarımı şaşırttığımda hem çok ama çok az su tutan (neredeyse tutmayan) bir karışıma dikmiş hem de bir süre su vermemiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
çimlenme gerçekleşene kadar toprağı nemli tutulmalıdır. daha sonra toprağının tamemen kurumasına müsade edilmelidir. sulama bolca alttan su çıkana yapılmalı fakat altlıkta biriken su boşaltılmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|