Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi engin_er_26
alttaki resimlerde benim çöl gülü var yaklaşık 1 ay olmadı alalı, sizin çöl gülü ne kadar sürede tohum verdi.
|
Tohum kesesi oluşması süre ile değil, sinek-böcek gibi canlıların çiçek polenleri ile ilgilenmesi ile bağlantılıdır. Ayrıca tek çiçekte polenlerin döllenmesi pek olası değil. Olabilir ama daha çok birden fazla çiçeğin polenleri arasında döllenme ile tohum kesesi oluşur.
Ayrıca bir üste bitki sulama suyunu arkadaşınızın akvaryumundan aldığınızı belirtmişsiniz. Akvaryumda içinde balıkların bulunduğu ve değişimi yapılan suyu alıyorsanız; bu su içerisinde balıkların hastalıklara karşı korunması amacıyla kullanılan ilaçların kalan katkıları ve balıkların ölümü-kakaları gibi nedenlerle oluşabilecek bakteriyel olumsuzlukların neler olabileceğini de araştırmanız gerekiyor. Ben bir yerde bu tür suyun bitkiler için çokta yararlı olmayabileceğini okumuştum. Ancak bitkileriniz de bir sorun yoksa bir şey diyemem.
Bu arada ademium çiçeğinin 15/20 gün bitki üzerinde kalması normal. Benim açan ilk adenium çiçeğimde 18 gün sonra düşmüştü.