![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2013
|
Adenium
27 Kasımda elime geçen adenium tohumlarını ekmiştim. Kışın hiçbir gelişme göstermediler. Yaz geldiğinde gelişmeye başladılar ve gövdeleri azda olsa kalınlaşmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
Gövdenin kalınlaşması lazım. Sizinkiler az ya da ışıksız ortamda kaldılar herhalde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2013
|
tohum kesesi
Merhaba arkadaşlar. İki tane çöl gülüm var. Birinde tohum kesesi var.. ama ne zaman tohumların olgunlaşacağını, **** olgunlaşıp olgunlaşmadığını bilmiyorum. Sizce bu tohumlar olmuş mudur. Olmuşsa ne yapmam lazım. İkinci olarak çöl gülümün diğerinde yapraklarında sararma oluyor. Bu normal bir durum mudur acaba ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Alıntı:
Normaldir. Bitkiniz, mevsim değişikliğini algılayıp uykuya hazırlık yapıyor. Sulamayı azaltın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2014
|
Alıntı:
alttaki resimlerde benim çöl gülü var yaklaşık 1 ay olmadı alalı, sizin çöl gülü ne kadar sürede tohum verdi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca bir üste bitki sulama suyunu arkadaşınızın akvaryumundan aldığınızı belirtmişsiniz. Akvaryumda içinde balıkların bulunduğu ve değişimi yapılan suyu alıyorsanız; bu su içerisinde balıkların hastalıklara karşı korunması amacıyla kullanılan ilaçların kalan katkıları ve balıkların ölümü-kakaları gibi nedenlerle oluşabilecek bakteriyel olumsuzlukların neler olabileceğini de araştırmanız gerekiyor. Ben bir yerde bu tür suyun bitkiler için çokta yararlı olmayabileceğini okumuştum. Ancak bitkileriniz de bir sorun yoksa bir şey diyemem. Bu arada ademium çiçeğinin 15/20 gün bitki üzerinde kalması normal. Benim açan ilk adenium çiçeğimde 18 gün sonra düşmüştü. Düzenleyen skaraca : 15-10-2014 saat 08:03 Neden: Ek bilgi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|