agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni3810Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-08-2014, 18:00   #1
Ağaçsever

_Cihan's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2013
Adenium

27 Kasımda elime geçen adenium tohumlarını ekmiştim. Kışın hiçbir gelişme göstermediler. Yaz geldiğinde gelişmeye başladılar ve gövdeleri azda olsa kalınlaşmaya başladı.

Eklenen Resimler

_Cihan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2014, 15:23   #2
Ağaç Dostu

Enver's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi _Cihan Mesajı Göster
27 Kasımda elime geçen adenium tohumlarını ekmiştim. Kışın hiçbir gelişme göstermediler. Yaz geldiğinde gelişmeye başladılar ve gövdeleri azda olsa kalınlaşmaya başladı.
Normal olarak böyle ince uzun olmaması lazım.
Gövdenin kalınlaşması lazım.
Sizinkiler az ya da ışıksız ortamda kaldılar herhalde.

Enver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2014, 18:11   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-07-2013
tohum kesesi

Merhaba arkadaşlar. İki tane çöl gülüm var. Birinde tohum kesesi var.. ama ne zaman tohumların olgunlaşacağını, **** olgunlaşıp olgunlaşmadığını bilmiyorum. Sizce bu tohumlar olmuş mudur. Olmuşsa ne yapmam lazım. İkinci olarak çöl gülümün diğerinde yapraklarında sararma oluyor. Bu normal bir durum mudur acaba

Name:  20141001_183215.jpg
Views: 1407
Size:  34.3 KB

Name:  20141001_183208.jpg
Views: 1437
Size:  50.3 KB

murat doğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2014, 10:22   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi murat doğan Mesajı Göster
Birinde tohum kesesi var... Ama ne zaman tohumların olgunlaşacağını, ya da olgunlaşıp olgunlaşmadığını bilmiyorum. Sizce bu tohumlar olmuş mudur? Olmuşsa ne yapmam lazım?
Keseniz olgunlaşma yolunda... Zamanla çatlayıp içindeki tohumlar dökülecektir. Bir file ya da kilotlu çorap ile keseyi sarıp tohumların uçup gitmesini engelleyebilirsiniz...

Alıntı:
İkinci olarak çöl gülümün diğerinde yapraklarında sararma oluyor. Bu normal bir durum mudur acaba?
Normaldir. Bitkiniz, mevsim değişikliğini algılayıp uykuya hazırlık yapıyor. Sulamayı azaltın.

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2014, 17:54   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-10-2014
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. İki tane çöl gülüm var. Birinde tohum kesesi var.. ama ne zaman tohumların olgunlaşacağını, **** olgunlaşıp olgunlaşmadığını bilmiyorum. Sizce bu tohumlar olmuş mudur. Olmuşsa ne yapmam lazım. İkinci olarak çöl gülümün diğerinde yapraklarında sararma oluyor. Bu normal bir durum mudur acaba

Eklenti 519542

Eklenti 519543

alttaki resimlerde benim çöl gülü var yaklaşık 1 ay olmadı alalı, sizin çöl gülü ne kadar sürede tohum verdi.

engin_er_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2014, 08:01   #6
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Galeri: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi engin_er_26 Mesajı Göster
alttaki resimlerde benim çöl gülü var yaklaşık 1 ay olmadı alalı, sizin çöl gülü ne kadar sürede tohum verdi.
Tohum kesesi oluşması süre ile değil, sinek-böcek gibi canlıların çiçek polenleri ile ilgilenmesi ile bağlantılıdır. Ayrıca tek çiçekte polenlerin döllenmesi pek olası değil. Olabilir ama daha çok birden fazla çiçeğin polenleri arasında döllenme ile tohum kesesi oluşur.

Ayrıca bir üste bitki sulama suyunu arkadaşınızın akvaryumundan aldığınızı belirtmişsiniz. Akvaryumda içinde balıkların bulunduğu ve değişimi yapılan suyu alıyorsanız; bu su içerisinde balıkların hastalıklara karşı korunması amacıyla kullanılan ilaçların kalan katkıları ve balıkların ölümü-kakaları gibi nedenlerle oluşabilecek bakteriyel olumsuzlukların neler olabileceğini de araştırmanız gerekiyor. Ben bir yerde bu tür suyun bitkiler için çokta yararlı olmayabileceğini okumuştum. Ancak bitkileriniz de bir sorun yoksa bir şey diyemem.

Bu arada ademium çiçeğinin 15/20 gün bitki üzerinde kalması normal. Benim açan ilk adenium çiçeğimde 18 gün sonra düşmüştü.

Düzenleyen skaraca : 15-10-2014 saat 08:03 Neden: Ek bilgi.
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025