agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)




Beğeni Düzeni3810Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-04-2014, 21:51   #11
Ağaç Dostu
 
can17can's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-01-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 418
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skaraca Mesajı Göster
O konuda en iyi sayın drhegeli veya can17can yanıt verebilir diye düşünüyorum. Ancak daha önce yayınlanan bazı çevirilerde içeriğini belirtmiş olduğunuz türde gübrelerin kullanılabileceği yazılmıştı.

http://www.agaclar.net/forum/sukulen...lari/30162.htm

Ben de o çevirileri okuduktan sonra ilçedeki ziraatçinin satmış olduğu 15-15-15 + İz Elementler olan bir gübreyi (yavaş salınım diye almıştım ama değil) yeni kullanmaya başladım. Yeni kullanıma başladığım için henüz bir fark göremedim.
NPK 15:15:15 gübre Hazirana kadar daha sonra N:P:K 1:2:3 oranında olan kaktüs gübrelerini kullanmanızı tavsiye ederim.
Alacağınız gübredeki Azot (N) Nitrate formunda olmalı ve Azot (N) Amonium formu %5'in üzerinde olMAMAlıdır. Fazla olması durumunda zayıf ve aşırı dallama olup çiçeklendirmeye bastıracak, Adenium hastalıklara, zararlılara ve kış soğuklarına daha dayanıksız olacaktır. Özellike kışa girmeden önce ağustos aylarında Potasyum ağırlıklı (1:2:3) ya da daha yüksek oranda (P) Potasyum içeren gübreleri kullanmanız hayati önem taşır.

Adenium Arabicum'larımız

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen can17can : 27-04-2014 saat 15:24
can17can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026