![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Adeniumlarım 10 günlük oldu ve hızla büyüyorlar.Artık seneye bonzai adayları olacaklar.10 türe kadar çimlendirme % 100 oldu bir tek adenium parfumde çimlendirmede başarılı olamadım .Toprağı karıştırdığımda kabuklar duruyordu fakat çimlenme malesef tamamlanmamıştı.Bunada şükür.Minik adeniumlardan ufak bir kesit.10 türden 5 er adet tohum çimlendirdim(deneme amaçlı) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Adenium yetiştrme notları
Adenium yetiştirme notlarım(acemice) http://rapidshare.com/files/20443501...LARIM.doc.html Kendi tecrübelerimi anlatan bir dökümanı yayınlıyorum.Yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olabilir.İnternet ortamında yazan yazıları pek kaale almıyorum elimde tohum çoktu şimdide küçük adeniumlarım oldu bunlar yetişirken bizde tecrübe sahibi oluruz inşallah. Sayın AyhanMoran eklediğim resimdekine benziyorsa adeniumdur.Benimkilerin son halinin resminide ekledim Sayın Adalet Yağcı sizin adeniumlarınızda mükemmel görünüyorlar artık bonsai başlangıç şeklini almaya başlamışlar.Dediğiniz gibi En önemlisi sabırdır.Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın bulik istediğiniz zaman mesaj atınız .Temmuz ayı hem yıllık izin hemde fındık sezonuna başlangıç zamanı olduğu için tempo yüksek oluyor .Unutkanlıkta yazın fazlalaşıyor o yüzden çoğu şeyi not alarım.Adenium larınızdan küçük kesitler olan resimler ekledim. Bu akşam da tekrar 12 cins adenium ektim 4 er adet .Tohumlar seneye kalmasın.Temmuz a kadar olar da büyür.Aklıma takılan bişi oldu mart ayında ektiklerim şubat ayında ektiklerimden daha hızlı büyüyor.İlginç Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
Adenium tohumu
Alıntı:
Sizden tohum istesem yollayabilirmisiniz.En kolay yetişeni cinsinden olursa sevinirim acemiyim çünkü.Bide toprağın özelliği ne olmalı?Siz de kendi çimlendirme bilgi birikimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. İyi çalışmalar. Biraz da bili vereyim alıntı olarak... ADIM ADIM ADENIUM - ÇÖL GÜLÜ - YETİŞTİRME Adenium Çimlendirirken %95 başarıya ulaşmak için aşağıdaki yazıyı dikkatlice okuyup, gereken şarları yerine getirmeniz gerekmektedir. Diğer taraftan, özellikle su drenajına ve ısıya dikkat ettiğiniz durumlarda, Adenium tohumları çok kolay çimlenir ve affedicidir. Ancak sizin , aşağıdaki metinde anlatılanları uygulamanız durumunda , hem filizlerinizi çimlendikten sonra yaşatma, hem de sağlıklı bitkiler yetiştirme şansınız artar. Yine kullancağınız tüm malzemeler streril olsun diyerek, ve her çiçek severin elinin altında bir mantar, küf ilacı olduğunu varsayarak , güzel Adeniumları nasıl yetiştireceğimizi anlatmaya başlıyoruz. TOHUMDAN ADENIUM YETİŞTİRME ( Maddeler halinde yazılan metinde sık sık aynı şeyşeylerin altını bilerek, tekrar ederek çizdik.Tüm tekrarların sebebi, işin aslında 3 temel püf noktasını vurgulamak içindir. Isı, sulama, toprak) BAŞLARKEN Ortalama ısı 20°C – 30 °C olsun Tohumlarınızı elinize ulaşır ulaşmaz ekin. Ekmeden önce temiz, klorsuz, içme suyunda 3-4 saat bekletin. İlk hafta , ekim yaptığınız toprağı sık sık sprey yardımıyla bolca sulayın. Ne zaman ki, filizlenip iki yaprak verdi, sulamayı düşürün. Sadece toprak yüzeyi kuruduktan sonra sulayın. Tüm bu süreç , ekimden filizlenmeye ideal ortamda 10 gün sürmektedir. Aşağıdaki resimlerde süreç gün gün görülebilir. ![]() Tohum yüzeye yatay olarak konur. Derinlik, ekim toprağına göre yüzeyden -0 cm- ile 1 cm olabilir. Daha derine ekmeyin. Toprağın, steril olmasına , çok geçirgen olmasına, en az %40 dere kumuyla karıştırmaya özen gösterin. ![]() Ekim sonrası 10 günlük süre boyunca , ekim toprağı günde 2-3 kez bol bol sulanır. İlk iki yaprağı çıkana kadar sulamaktan çekinmeyin. Toprağınız geçirgense su süzülüp gidecektir.Zaten arzu ettiğimizde budur. Yine havanın güneşli, ısının 20 derecenin üstünde olması gerektiğini hatırlatalım. ![]() Yedinci gün çıktılar bile. Sulamaya devam , eğer tümü çift yaprak verdiyse suyu azaltın. ![]() Dokuzuncu gün. Tüm çıkanlar çift yapraklı, bir gün daha sulayalım. Ama çift yaprak olduktan sonra, elimizle kontrol edip, sadece toprak yüzeyi kuruysa sulama yapalım. ![]() İşte şanslı tohum, hemen önde ALBİNO bir Adenium olacak.Tabiat bu işte, hangi tohumun albino olacağını kim bilebilir? Düzenleyen dyebto : 01-10-2009 saat 00:34 Neden: Eklme |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Sn İzzeterisen yardımınız için teşekkür ederim.İlk fırsatta uygulayacağım dediğinizi. Birde belirttiğim gibi balkondalar, ev içerisine alsam dahamı iyi olur acaba?Ev içinde serin odamız yok tüm odalarda petek yanıyor. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Sıcak odada kış günlerinde de büyümeye devam edecektir. istanbulda bu bitki dışarıda çok geçmeden ölür. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Özellikle yetiştiricilik bölümü çok güzel bilgiler içeriyor. Ben tam çeviremiyorum. Çevirirseniz tüm yetiştiren arkadaşlar için çok büyük rehber olacak. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-11-2006
|
A. Obessumunuz cok guzel acmis, tebrikler. Bana biraz fazla buyumus gibi geldi kesmek icin. Önerim yeni adeniumlar yetistirip yaklasık bir karis yukaridan keserek aşılama yapmanız. Tabii ki bu benim gorusum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-11-2006
|
Adenium budamayla ilgili birkac video. http://www.youtube.com/watch?v=INeoG...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=YYd3N..._order&list=UL |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benimkilerin son durumları...İlk ektiğim tohum birinci fotoğraf diğerleri sonradan ektiklerim, adenium ormanındaki diğer ağaçcıklar benim uzun süre çimlenmeyen ve umudu kestiğim passiflora tohumları oraya karışmışlar ![]() [ATTACH]220928[/ATTACH![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
benim adeniumun üzerinde 10 larca cicek büyütüyor bu sabah 1 tanesini dökmüş icime korku düştü yalnış bir şeymi yaptım . gözlemlerime göre cok saglıklı cicek dökmesi normalmi |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Güneş bey, sizden aldığım iki adet Adeniumun bir tanesi kök çürümesine maruz kalmıştı, diğeri yaşıyor ve gövdesi bayağı irileşti. Kök kısmı çürüyeni kök kısmından çürümüş kısmını keserek toprağına diktim, bitki yaşamına devam ediyor fakat henüz bir gelişme göstermedi. Bakımını yapıyorum gelişme gösterdiği zaman size bildireceğim, bir deneme olması bakımından önemli. Her ikisinin fotoğrafını çekip buraya koyacağım. Gelişmeler hakkında size bilgi vereceğim. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
İlgisiz bırakmakta sorunlara yol acıyor hemen bitler fırsat bekliyor hücumm .arapsaabunlu kür işe yararmı **** nemazanmı alsam adeniumda nemazanı deneyen oldumu . |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Kışın istanbulda bu bitkiyi nasıl korumamız gerekiyor . Sulamayı tamamen kesecekmiyiz yoksa azar azar sulama yapılacakmı. bazı arkadaşların adeniumları uzun ince dal bendeki dahil cogununki göbekli cinsimi farklı bakımındanmı kaynaklı. Satılan tohumların neredeyse cogu hic başka sitelerde **** googlede görünmüyor kırmızı , sarı , beyaz , penbe tonları haric diger renkler cıkmıyor ? bordo , mavi , lila tonları ve cift renkliler hic gözükmüyor adeniumlarda bu renkler varmı merak ettim ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Zakkumun adeneumdan cok daha güzel ve nassız cicekleri var . biraz abartıyormuyuz bu cicegi acaba ? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
![]() ![]() konyada havalar serinledi balkondan içeri aldım gece soguk olupta üşümesinler diye saygılar |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Soguklardan biraz yumşama var gibi canım sıkıldı .İşallah kaybetmem ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
adenium
![]() ![]() adeniumları topraga şaşırttım saygıdeger dostlarla paylaşmak istedim sevincimi saygılar |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
arkadaşlar Diatomit'i nerden temin ediyorsunuz fiyatı nedir acaba? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Sevgili Jezebel, bu yöntemi nasıl uygulamalıyız? Hangi mevsimde yapmalıyız, hangi pozisyonda (güneşte mi gölgede mi) tutmalıyız? Köklenme süresi ne kadardır? Yetiştirme ortamına göre avantaj ve dezavantajları nedir? Riskleri var mı? Çok mu sordum ne... Adenium ve su aynı cümle içinde geçince insan irkiliyor ama... ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. drhegeli, size link vereyim , Rus Adenium Delileri sitesi: Google çeviriden faydalanarak sağlıklı bilgi edinebilirsiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#25 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
bu translate bozmak benim türkçe pek. Mümkündür mü döndürmek siz alıntı yukarıda? Bol teşekkür... ![]() Düzenleyen drhegeli : 17-11-2011 saat 15:41 Neden: Bozuk imla |
||
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çok yaşayın emi ![]() Aydınlanmamış noktaları söyleyin ben bir projektör tutarım. Rusçadan çeviriyi asla kullanmadığım için ne kadar kötü olduğundan haberdar değildim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Adeniumların çelikle çoğaltılmasının genel kuramlarına bir göz atalım 1.Çelikleriniz yapraklıysa ve köklenmesi için gerekli koşulları oluşturabilecekseniz mevsimin bir önemi yok. 2.Çeliğin yaşı ve uzunluğu da önem taşımıyor( bu çalışmada 2.5-3 santimetrelik çelik 3 aylık çürümeye yüz tutmuş adeniumdan kesilip köklendirilmesi başarıldı) 3. Yapraksız çelikler de köklendirilebilir, ancak başarı yüzdesi yapraklı çeliklere göre daha düşük. 4.Köklendirmek için 25-36 C sıcaklık şart. 5.Çeliğe yüksek nem oranı sağlamak gerekmektedir. 6.Kullanılacak bıçak temiz ve keskin olmalı, tercihen kullanılmamış jilet. 7.Çürümüş bitkiden aldığımız çelikler sağlam dokuya kadar kesilmeli. 8.Çelikler kesildikten sonra kesi yerinin kuruması ıçın bekletilmeli. Bekleme süresi 5cm. ve daha kısa çelikler için 1 gün,5-12cm arası çelikler için 2 gün, 12 santimetreden uzun veya kesi yerinde çapı 1cm'den kalın çelikler için bu süre 3 gündür. Kuruma sırasında çelikler takip edilmeli yapraklarda solma veya gövdede yumuşama görecek olursak hemen dikmeliyiz. 9.Köklendirme işlemi perlit, vermikulit veya onların karışımı, ayrıca su içinde yapılabilir. Su içinde köklendirme tecrubesini paylaşan arkadaş Elena Kulagina özetle demiş ki: "Kesilen çeliklerin kesi yerini kurutmayıp peçeteyle çıkan sıvıyı emdiriyorum. 5-10 dakika süt salgısı bitene kadar bekliyorum.150-200 ml su içine 1 damla köklendirici ekliyorum ve bardağa su azaldıkça su ilavesi yapıyorum. Alltan ısıtıcı veya lamba kullanıyorum.Başarısız olduğum çelikler ince ve 10 cm.'den kısa olanlardı. 10-14 gün içinde köklenme işlemi gerçekleşiyor.Aşılı bitkiden alınan çelikler daha uzun sürede köklenirler. Kesi yüzeyini arttırmak ve bu şekilde köklendirmeyi hızlandırmak için artı şeklinde bir kesme işlemi yapıyorum. Suda köklendirmek için önerilen çelik uzunluğu 12 cm. ve üzeri.10-14 gün içinde köklenme başlar ve 1 ayda tamamlanır. Bardaktaki su azaldıkça ekleme yapılıp haftada 1 defa tamem değiştiriliyor. Bir ayın sonunda bitki adenium harcına dikiliyor. Köklenmenin gerçekleşmesi için başlıca faktörler ısı ve aydınlık. 24-25 derecenin altındaki köklendirme daha uzun sürebilir veya çeliklerde çürüme meydana gelebilir. Kurutmadan da köklenme olmasına rağmen kurutmak için 4-6 saat bekletmenizi öneririm. Suyun içine köklendirici yanısıra antifungal de eklenebilir" Saygılar. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Aynı gövdeye, 3 (üç) farklı çelik aşılı ademium. ![]() Üçüncüyü aramayın. Henüz açmamış... Yahoo Adenium Grup'tan alıntıdır. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
David Clulow'dan siyah gözlü yeni bir melez... Anne: A. crispum x 'Black Ruby' Baba: 'Kaleidoscope' Düzenleyen drhegeli : 20-01-2012 saat 10:53 Neden: Ekleme |
|
|
|
![]() |
|
|