![]() |
|
![]() |
#1861 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
![]() Yine izmir farkı ![]() Bendeki bir tanesi yaprak dökmeye başladı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Alıntı:
Su ile köklendirenler başarılı olmayabiliyor. Ben diatomit (kedi kumu) ile köklendirip Ünal Kaktüs'ten aldığım kaktüs toprağını kullandım. Karışım içersinde perlit, cocopeat, volkan tüfü (olmasada olur) ve torf var. Ben karışıma ayrıca hepyeşil marka kompost gübre kattım. Karışımda kum yokmuş. Sanılanın aksine kökleri sıkıştırdığı için kumu tavsiye etmiyorlar. Ayda bir sıvı çiçek coşturan kullanıyorum. Bir sene içersinde gerçekten hızlı bir gelişim gösterip, gövde kalınlaşmağa başladı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
gövde sinin fotoğraflarını görme şansımız varmı acaba 1 yıl içinde katetttiği mesafe nedir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haziran ayında toprak saksıya aldım 6 ayda üç misli daha uzadı ve kalınlaştı ![]() Asıl büyüme yaz sıcağında oldu. Ekimden sonra büyüme neredeyse durdu. Ocak ayında tomurcuklandı.Şubat ayında çiçek açtı. Kalorifer peteği olmasa çiçek açmazdı. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Ağaç Dostu
|
maşallah çok güzel bir gelişme göstermiş. sulama rejiminiz hakında da bilgi verirseniz bu güzelliğin sırrına da ermiş oluruz. Düzenleyen can17can : 17-02-2013 saat 06:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında benim ilk denem. drhegeli bu konuda daha tecrübeli ve doğru bilgi verir. drhegeli, agaclar.net İzmir yaz buluşmasında adeniumlarla ile ilgili bir kitap getirmişti. Sohbet sırasında kitap içeriğinden bahsederek bize çöl gülünü sevdirmişti. Bu forum başlığındaki arkadaşların yazmış olduğu mesajlar şimdilik size ışık tutabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler. hasan beyin sevdirmediği kimse yok ki bizim de adenium maceramız hasan beyle başladı. sayesinde de devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
![]() İlk denemelerim hüsranla sonuçlanmıştı, biraz ara verdikten sonra drhegeli'den gelen tohumlarla ikinci maceram başladı ve sonunda bakımı konusunda ayar tutturabilmiştim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Merhaba arkadaşlar! Tabiatın ve doğanın dostları merhaba..Sitenizi internette dolaşırken tesadüfen gördüm ve incelerken çöl gülünü gördüm ilgimi çekti ve sitenize üye olan can17can rumuzlu ağaç dostu arkadaşımızdan temin ettim. Elime ulaşınca da anlattıklarından anlattığım kadarıyla saksılara koydum ve bir hafta oldu, hava 10 derecenin altında olduğu içi evin içinde tutuyorum, beş altı kadar fidan diktim fakat bir tanesinde erime süzülme gibi ölmeye başladı sanırım. Bir acemi olarak büyüklerimizin yardımlarını bekliyorum. saygılar..... (yakın ilgisi nedeniyle can17can için çok teşekkürler, sorunum ile ilgili kendisine mail atmıştım cevabı kısa zamanda geldi ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Ağaç Dostu
|
Sayın korkmazay bitkiniz ne yazıkki ölmüş digerleride bu tip bir topraktaysa eger hemen degişmesi lazım kötü bir toprak . Adeniumların toprak yapısı süzek ve havadar olmalı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
korkmazay toprak karışımınız nedir? bence çok gömmüşsünüz bitkiyi + toprak süzek toprak olmalı yoksa kök çürüklüğü nedeniyle içi boşalır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Yeni Üye
|
iris41 ve saldikenver arkadaşlara cevapları için teşekkürler. Toprak karışımını da bu fideleri aldığım arkadaş gönderdi, kendi kullandığı topraktan. Bende biraz fazla gömdüğümü düşündüm ve köklerini dün biraz daha yukarı çıkardım bakalım, ama ölen kendini salan dalı kesmeye korkuyorum yanlış bir şey yaparım diye... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Sn korkmazay, bitkinizi saksıdan çıkarıp köklerini kontrol edin. Kahverengi-siyah, yumuşamış, erimiş bölgeler görürseniz, bu kök çürümesi demektir. Uzaklaştırılması gerekir. Katman katman giderek, sağlam dokuyu buluncaya kadar kesip atınız. Sağlam dokuya ulaşınca, yaranın kuruması ve callus (nedbe dokusu) oluşturması için 1-2 hafta kadar direkt güneş ışığı almayan, oda ısısında ve havadar bir ortamda bekletin. Sonrasında, hafif nemli taze bir toprağa dikiniz. Toprağınız kurudukça çok hafif sulayın. Yeni yaprak çıkarımı veya dal uzaması görürseniz, bitkiyi kurtardırdınız demektir. Bol şans... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar sanırım biraz fazla toprağa sokmuşum fideyi, kökünü inceledim ve köklerinde yumuşaklık ve erime izi renk değiştirme yok, toprağını biraz havalandırdım ve köklerini resimdeki gibi yukarı aldım iki gün içinde o bükülme durdu ve tekrar canlandı. önceki resim ile arasında çok fark var, Şimdilik sanırım iyi durumda saygılar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Ağaç Dostu
|
bence doğru olan bu yöntem. diğerinde gövdenin neredeyse tamamını gömmüştünüz. inşallah kurtulur. bitkinin dallarında yumuşama ya da pörsüme varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Yeni Üye
|
Gövde ve dallarda hiç bir yerinde yumuşama **** pörsüme, erime belirtisi yok. Hayırlısı bakalım. Şimdilik güzel gidiyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Yeni Üye
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Ağaç Dostu
|
bahara girmek üzereyiz ve havalar yavaş yavaş ısınıyor sanırım bursa'da öyledir. o yüzden bitkinizi yarı gölgeli bir yerde dış mekanda bulundurmanızı tavsiye ederim. toprak karışımınız eğer kum %50 ise yani toprağınız süzek bir toprak ise nem tutan bir toprak değilse bence haftada bir sulamanız yeterli olacaktır. Ben genelde şöyle yapıyorum. forumdan böyle öğrendim. Kışları özellikle bitkinin gövdesinde hafiften yumuşama hissettiğimde suluyorum. ama çok su vermiyorum. baharda güneş almaya başladığı zaman bitkim sulama sıklığını artıracağım yani 5 günde bir sulamaya başlayacağım. ama sulama periyotlarını yine de siz kendiniz tecrübe edinin ve öyle oluşturun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Ağaç Dostu
|
selamlar tohumdan yetiştirdiğim adeniumlarımın fotolarını paylaşıyorum bunların tohumlarını internet üzerinden aldım ve çimlendirdim geçtiğimiz cumartesi şaşırttım ve büyük saksılara aldım hala iç mekanda tutuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Ağaç Dostu
|
bunlarda kışı atlatabilen geçen seneden kalan fidanlarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Ağaç Dostu
|
saksılarını büyütürken saksı harçlarını da değiştirdim %60 dere kumu+%20 bahçe toprağı+%10 cocopeat+%10 perlit kullandım süzek bir harç olduğunu gözlemledim. malum havalar ısınınca dışarıya alacağız ve bitkiler güneş ışığında kalacaklar bu yüzden su tutması için cocopeat ekledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık iki bucuk ay önce toprakla buluşan Adenium tohumlarından (Meh12 den almıştım) iki taneden biri hızla gelişmeye devam ediyor. ![]() İkincisi ise daha üçüncü yaprağını yeni çkarıyor. ![]() Arkadaşlar şaşırtma(Birinci resim) için biraz daha beklemem gerekirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Ağaç Dostu
|
1.cisini şaşırtabilirsiniz bence ilk çıkanlar hariç 3 yaprak olmuş zaten |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Ağaç Dostu
|
Sayın adneser Bitkiyi neden şaşırtacaksınız ? Adeniumu bırakın yerinde rahat rahat büyüsün ![]() sitrese girecek boş yere . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İkazınız için teşekkürler. Adeniumu'mu ilk defa yetiştiriyorum tohum ektiğim saksı küçük (3cm lik saksı) olduğu için şaşırtma yapmam gerektiğini düşünerek sormuştum. Saygı ve selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fideniz büyüdüğünde bu saksı harcı bitkinin başına sorun olabilir. Çünkü bu malzemeler suyu çok tutan malzemeler. o yüzden daha süzek bir toprak olmalı şaşırtacağınız toprak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birinci resimdekini bence alabilirsiniz .Ama saksı da tek olduğu için burada büyümesi için de kalabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim bu durumda biraz daha bekleyeceğim heralde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Birşey merak ettim. Yeni üretim yapacak biri olarak soruyorum. Bitki bonzai formda bir bitki fakat gördüğüm bütün resimlerde hemen hemen bitki kendinden çok daha büyük saksılarda. Nedeni çok fazla saçak kök yapmasımı anlayamadım. Çünkü açıktaki köklerin çekilmiş fotoları beni yanıltmış olabilir. Bence çok daha küçük saksılarda da bakılabilecek bir çiçek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|