![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Senecio ile kalp kalbe karşı, ve diğer sedumlardan vs başkalarındanda aldım. İyiler canları yerinde ancak, Senecio ile kalp kalbe karşının kökleri çok dolgun olup toprağa tutunması güç olduğundan toprakla birlikte dökülmüşler haftasonunu Aras Kargoda geçirdiler. Hafta başı sipariş verin haftaarası ulaşsın takılmasın kargoda bence, Gayet iyiler hepsi şu an tekrar ektim dökülüp kökü dağılanları şimdilik iyiler bakalım inşallah büyürler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
senecio rowleyanus kaktüs besinine bayılıyor...
Geçen sene muhtemelen Nisan-Mayıs gibi edindiğim senecio gelişimini ağır ağır sürdürüyordu. Aralık ayı itibari ile 3-4 kez greenway marka kaktüs besini karıştırdığım su ile suladım. Ne diyebilirim ki , bitki tamamen çıldırdı Daha önce dallar uzuyor ama saksının içi pek dolmuyordu, şimdi saksıdan çıkan yeni sürgün sayısı belli değil, mevcut dallardan da yeni yan dallar uzamaya başladı, ben bu besinin çok faydasını gördüm. Denemek isterseniz Praktiker'den online olarak sipariş edilebiliyor.GREENWAY KAKTS BESN 250 CC. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Bu da son durumu, tam sığdıramadım, az daha devam ediyor bazı dallar... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Arkadaşlar ben bunlara bayıldım. Nereden bulabileceğimi bilen varsa lütfen söylesin.Gerçekten çok güzeller |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
çiçek coşturan vitamin kullasan olmazmı? ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
syn Jezebel kac gün içerisinde geldi kargo acaba? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
bende minefloradan 2 tane aldım bugün elime ulaştı, daha önce alanlar gibi benimkinin de toprağı dağılmış saksısından çıkmıştı tekrar ektim umarım tutar. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Koklamayı unutmayın sevgili Nevsune ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
Bu da benim Seneciom ve minik çiçeği Ona özgürce sarkabileceği bir yer bulamadım, şimdilik pencere kenarında duruyor. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Çoğaltmak isteyen arkadaşlar , uzayan dallardan birini ( ana bitkiden kesmeden ) başka bir saksıda ki toprağın üzerine yatırın , iki boncuk arasından paramana gibi bir şeyle sabitleyin .Arada toprağı fısfısla nemlendirirseniz 2-3 haftada köklendiğini göreceksiniz.Emin olduktan sonra ana bitkiden ayırabilirsiniz. Geçen kış ,öğleye kadar güneş gören kapalı balkonda denemiştim.Kolayca köklenmişti. Düzenleyen nurcanaybay : 11-12-2012 saat 17:58 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-11-2012
|
Ben bu boncuğu yaşatamayanlardanım... Yaşatabilenleri tebrik ediyorum Bulabildiğim yerlerden aldım, bi daha aldım bi daha aldım, Taner Bey'e abone olmuştum adeta Taner Bey satışı kapattı, bende de para tükendi geçen gün Mine floradan sipariş verdim, birazdan inşallah alacağım kolimi, bakalım bu sefer barışacak mıyız inşallah yolda birşey gelmez başına |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İnanın yalnız değilsiniz.. Benim de kaçıncı alışım.. Yok.. Olmuyor.. Siteden 2 arkadaş daha yolladı, onlar da çürüdü.. Bakalım sizin yeni gelen minikler ne olacak.. Umarım sorunsuz büyürler ![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-11-2012
|
Çok güzel göndermişler, minik minik saksılarda, ama dikkatimi çeken nemli bahçe toprağı kullanılması oldu. Bi de görseniz öyle sağlıklı görünümleri vardı ki, parlak parlak.. Aman nazarım değmesin de Aynı minik saksıyla duruyorlar şimdi, bir tanesini sadece yarın biraz daha geniş bir saksıya alacağım. Bakalım bunlar tutacak mı Eğer tutarsa size de gönderirim sevgili selis hem de yine aynı saksıyla |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
mine floradan 2 tane almıştım bende yaşatamadım. Bahara tekrar deneyeceğim. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar,bu başlıkta gördüğüm Mineflorayı telefonla aradım.Tatlı bir bayan sorularıma ilgiyle cevap verdi.En kısa zamanda sipariş vereceğim.Bitkilerim bana geldiğinde,ilgili başlıkta paylaşacağım.Saygılar. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-07-2011
|
Senecio rewleyanus önceden beri beğendiğim bir bitkiydi.Tekirdağ'daki kardeşimden istedim.Suda köklendir dedi.Suda köklendi, şu anda daha suda bekliyor.Nasıl toprağa ekmem gerektiğini öğrenmek için sitede yazılanları okudum Herkese yeşekkür ederim.Yarın kaktüs toprağına ekerim.Kışın az sulanması gerekiyormuş. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Bende bugün bir tane aldım. Çok güzel bir bitki inşaallah büyütebilirim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Yetiştiren arkadaşlar bakım konusunda tecrübelerini paylaşabilirlerse super olur. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2013
|
Merhaba arkadaşlar, Bu çiçekten çok istiyorum, Taner Bey'den henüz bir koli siparişim geldi, bunu atlamışım. Tekrar Antalya kargo ücreti ödemek istemiyorum. İstanbul Anadolu yakasındayım nereden bulurum acaba? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
İyi günler mine flora var nerede olduğunu bilmiyorum.Şeyma çiçekçilik var Üsküdar da olduğunu biliyorum.Sahibinin sitedeki adı Alacakaranlık diye biliyorum.Bir de Beşiktaşta olduğunu biliyorum ithal kaktüs çeşitleri satıyormuş aslında herkesin böyle birbirinden haberi olsa yurt dışından daha az siparişle çiçek getirtiriz diye düşünüyorum...Selamlar saygılar.... ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-10-2013
|
Yurt dışından toplu sipariş vermek isteyenlere eşlik edebilirim. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2013
|
Yeşim Çiçekçilik'ten sipariş ettim arkadaşlar. Çakıl taşı vs. gibi karışım ürünlerine de ihtiyacım vardı, güzel tesadüf oldu. Çok teşekkür ederim yanıtlayan herkese. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2013
|
benim bu çiçekten vardı kurudu.bu çiçekten bende tekrar yetiştirmek istiyorum bana yardımcı olurmusunuz lütfen? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2013
|
Fare kuyruğu kaktüsüm var yaklaşık 20 tane yanyana ve küçücük bi saksıdalar kaç tane ayırsam olur ve saksıyı nasıl ayarlamalıyım lütfen yardım |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba; Arkadaşlar evde oturma odasında bol ışık alan bir yerde yetiştirmeye çalıştığım senecio rowleyanusum sürgün veriyor ama tanecikleri büyümeden kuruyor (resimde görüldüğü gibi) sizce neden olabilir. Sebebi hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok mutlu olurum.Herkese bol çiçekli günler .... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|