![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
Bu sayfaları başından itibaren okursanız bakımı ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizim balkona hangi çiçeği koysay bir takım canlılar musallat oluyor. Kıyamadım. O nedenle hep içerde kaldı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yaptıgım yanlış sadece çok fazla ilgilenmem herhalde ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Benim ana bitki de hiç iyi durumda değil. Taşınmam esnasında hırpalandı sanırım. Şu anda sizlerden çelik isteyecek haldeyim. Bir de toprak saksıya koymuştum. Bu saksıda su kaybı çok oluyor. Toprak çok hızlı kuruyor, hiç nemli kalamıyor. Gelişememesini buna bağlıyorum. Şimdi yeniden plastik saksıya almayı düşünüyorum. Plastik saksıdayken ayda mayısta bir suluyordum ve bitki çok canlıydı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
![]() Kötü bir kaza sonucu zaten bir tek daldan oluşan kalp kalbe karşımın saksısı devrildi ve bitkim kırıldı. Ben de birkaç parçaya ayırarak oluşan yumrulardan tekrar aynı toprağına diktim. Sizce yeniden köklenip canlanır mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Mevsim uygun bir mevsim değil. Onun için bir tahminde bulunamayacağım. Benim bitki de aynı durumda. Açık balkonda, iki kat naylon torbaya sarılmış vaziyette yaşam savası veriyor. İç mekan, bana göre, bu bitkiye iyi gelmiyor. Fazla sulamayın, toprağının kısa zamanda kurumasını önleyin. Tamamen kuruyunca da -yoğun bakım süresince- içme suyu verin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Teşekkürler sayın yukka. Şuan yeşil duruyor çelikler ama bakalım ileride neler olacak??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Ablamın en sevdiği çiçeklerindendir kalp kalbe karşı.Bakımı çok kolay bir bitki ve çok nazsız.Şunu iyi biliyorum ; -Rüzgar ve fazla suyu sevmez . -Mümkün olduğunca aydınlık yerlerde tutmanız gerekli. -Yer değişimlerinden çok fazla etkilenmiyor ama aydınlık istediği sabit tutuldukça. -Susuzluğa bir dereceye kadar tahammül eder. -Geniş saksılarda daha uzun sürede boy veriyor(orta boy bir saksı ideal) -Yüksek bir yere koyarsanız daha çabuk sarkıcı formu gelişiyor Ablam kırılan dallarını direkt dibine batırıyor.Ve saksısında gayet gür bir şekilde gelişim gösteriyor...Tam güneş sevmiyor ama çiçek açıp açmadığını hatırlayamadım doğrusu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaçsever
|
Ceropegia wodii Bu bitki benim de çocukluğumun bitkisi. Geçenlerde gittigidiyor'da tohumlarını görünce dayanamadım alıverdim. (Nasıl çimlendirileceğine ilişkin hiç bir bilgi yok, inşallah beceririm.) Anneme sordum, kalpkalbe karşı neleri sever neleri sevmez diye... Kendisine gülmememi ama: bu çiçeğin tek istediği şeyin, evdeki geçim ve muhabbet olduğunu söyledi. Evde kalp kalbe karşı olursa, bitki de coşuyormuş... Bir de rüzgarda salınmayı seviyormuş... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Hakikaten sürpriz olmuş. Bu mevsimde çiçekler... İç mekanda tozlaşabilirlerse tohum da tutabilirler. Siz de tozlaşmaya yardımcı olabilirsiniz belki... Görüntüler harika... Paylaştığınız için teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Benim kalp kalbe karşının sapında yumru gibi birşeyler oluşmuş:s Ben de onları toprağa gömdüm, zaten bitki tek bir dal halinde aşırı uzamıştı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
Bu şekilde çoğaltabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2010
|
sevgili arkadaşlar evleneli 2 sene oldu ve ben bu zaman zarfında koridorumu güzelleştirmek için heryerde bu bitkiden arayıp durmaktayım...önceden o kadar çoktu ki her yere dağıtmaktan benimki kuruyup gitti...manisada ikame etmekteyim ve izmir dahil heryerde aradım...bu bitkiyi nerden temin edebilirim bu konuda benimle bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
mine florada satışı var, fakat fiyatı uygun mudur, istanbul dışına gönderim yapıyorlar mı bilemiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
Taner Bey de satışını yapıyor.Kargolaması da çok güzel hiç sorun yaşamıyorsunuz. www.kaktus.web.tr adresinden kendisiyle iletişim kurabilirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Merhaba YUKKA.Kalpkalbe karşı çiçeğini annem çok seviyor..Seneler önce vardı ama taşınırken kayboldu..Annem şimdi tekrar bu çiçeğin aynısını bulmamızı rica etti ama hiç bir yerde yok. İzmirde yaşıyorum Denizlide bulabilceğimi söylediler ama malesef bulamadım..Rica etsem bana da bu çiçekten yollarmısın. Eğer yollarsanız bizi çok sevindireceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece 5 lira , 4 gün önce satın aldım . Saygılar . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Bende tesadüfen gördüm bu çiçekleri ve hemen alıverdim şuan küçükler ama çok şirinler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2010
|
Ceropegia linearis ssp. woodii ormanında bir sabah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Saksı (kuşkusuz saksı değil bitki topraksız ortamda...) arkada ve zorlukla seçiliyor.Bunlar ''saksıdan'' taşıp kaçanlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Problemsiz bir bitki sayın acemifüsun, başaracağınıza eminim.Bol aydınlık ve cam arkasından güneş ışığı aldığında çiçek açma olasılığı artar.Daha çok kış başı yoğun çiçeklenme göstermekle birlikte benim bitkimde sürekli çiçek oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Benimki de yerini sevdi sanırım, cam arkasından güneş alıyor ![]() ![]() Bitkinizin devamlı çiçekli olması harika, darısı başımıza ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
İlk fırsatta edineceğim çiçeklerden birisi kalp kalbe karşı.Çiçeği de çok zarif. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2009
|
benim de kalp kalbe karşı çiçeğim var istediği bütün şartları yerine getirdim ama hala çok cılız ucundan biraz kesip toprağa gömdüm fakat ölmek üzere nerde hata yapıyorum acaba gerçekten hiç ilgilenmemeli miyim ama hergün durumunun nasıl olduğunu merak edip kendimi bakmaktan alamıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|