![]() |
|
![]() |
#121 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili selis, ekeverya diye okuyorum. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/22633-3.htm 79 nolu resimde o Gelden Glow kabul ediyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Echeveria pulidonis Yaklaşık bir ay önce satın aldım,saksısını değiştirdim çünkü toprağı su içindeydi. Şimdilik bir bozulma yok, elimde bulunan echeveria glauca sarı-turuncu-kırmızı tonlarda açıyor. Pulidonis düz sarı renkte açacakmış...Eğer etiketi yanlış değilse hep beraber göreceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Aşağıya resimlerini (cep telefonuyla çektiğim için pek iyi olmadı resimler) eklediğim echeveriayı bugün Bauhaus'dan aldım. Yaklaşık 7'şer cm capında iki kardeş ![]() Internette benzerleri "echeveria blue waves" olarak geçiyor. Tam adını bilen var mı? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Eser ablacığım Echeveria shaviana olabilir mi acaba! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler bettyycim, google dan baktım, benziyor gerçekten de. Ama yaprakları pek etli değil benimkilerin. Henüz küçükler, belki o yüzden. Bakalım, büyümeye başlasınlar o zaman neye benzeyecekler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mirbe benim tüm kaktüs ve sukulentlerim balkonda duruyorlar, tabii Konya iklimine göre daha yumuşak buranın iklimi bunu da göz ardı etmemek lazım, bence ayırmak için baharı bekleyin derim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Benimkinin alt yaprakları birer birer, 2-3 hafta aralıklarla kuruyup dökülüyor. İyice uzun bir sap, ucunda da 8-10 yaprak kaldı. İstanbul'dayım. Sıfır derece ve altı olduğunda içeri alıyorum, diğer zamanlarda güney cephe açık balkonumda duruyor. 15-20 günde bir suluyorum. Saksının altı delik ve mutlaka suların süzüldüğünü görene kadar bekliyorum. Acaba yanlış yaptığım birşey mi var? Bitkimi canlandırmak-gürleştirmek için için yapabileceğim birşey var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Baumax'daki boyalılar.. ![]() Bilmeyenler için ''Amannn ne şeker şeyler'' Bizler içinse çok üzücü :/ ![]() ![]() Bir saksıdaki bitki çürümüş görevli atıyordu.. Yaprakların dip kısımları erimiş, kesip köklendirmeyi deneyeceğim.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Benim nazlı echeveriam devamlı boyunu uzatıyor, sapın alt kısımlarındaki yapraklar kuruyup dökülüyor. Tepede yeni yapraklar var ama sanki dökülme daha hızlı gibi geliyor bana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Yeni üye
Giriş Tarihi: 29-10-2011
|
Yapraktan yetiştirme konusunda oldukça talihsizim. Toprağın üzerine bırakıyorum genelde. Fakat hep çürüyor. Biraz gömmeli miyim? Siz nasıl yapıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Toprağın içine iyice gömmüyorum, hafif yatık vaziyette (arkasına küçük taş koyabilirsiniz), ucunu 1-2 mm toprağa gömerek bırakıyorum, az suluyorum. Önemli olan, açık ucun toprağa değmesi. Biraz zaman alsa da genellikle sonuç iyi oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Benim Echeverialar da coştu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Acaba seçilecek yaprağın yeri önemli mi? En alttan koparılsa olur mu? Ya da nereden alınmalı? Ben genelde açık ucu toprağa saplıyordum ama hep pörsüme oldu, hiç tutmadı. Yukarıda da yazmıştım, alt yapraklar birer ikişer dökülüyor, devamlı yukarıdan yeni minik yapraklar çıkıyor ve bitkinin boyu uzuyor. Bu durumda üstte yapraklar, altta da yapraksız bir sap kalıyor. Bu durum normal mi ya da ne yapılmalı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çizmeli Kedi, ben genelde alt yapraklardan alıyorum, üstten alınca bitkinin şekli de bozuluyor. Uzamasına gelince bilemeyeceğim, sukulent tecrübem pek yok ama ışık az gelince yapabilir diye tahmin ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Işıktan olması mümkün değil, güney cepheli açık balkonda her gün güneşleniyor arsız. ![]() Sıvı gübre vermeyi deneyeceğim; belki de besin eksik geliyordur diye aklımdan geçiyor ama bilemedim. Bilen varsa görüşlerini öğrenmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Sakdag'ın yolladığı echeveria.. Kargoda 2 gün bekledi.. ![]() Saksıya bir türlü ortalayarak dikemedim ![]() ![]() Yavruları bile var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Etrafındaki yavruları kadar küçükken diktiğim echeveriam nihayet açtı. Çok güzel...Sizlerle paylaşmak istedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|